Mindbody work een noodzaak voor herstel

Mindbody work een noodzaak voor herstel

Ik dacht je eraan te herinneren dat mind en body healing is hoe je duurzame verandering en herstel op lange termijn schept voor jezelf. Ik dacht, ik laat je zien waarom mindbody work helpt.

Een benadering van symptoommanagement houdt de levensduur van het probleem in stand, vergroot het zelfs. De wetenschap achter het idee dat geest en lichaam samen bijdragen aan ziekte of welzijn is, behalve gezond verstand, bestaat overvloedig! Er is een geweldige systemische recensie die vorig jaar werd gepubliceerd in het Journal of Psychotherapie and Psychosomatics. Het is goed om te zien dat de geest en het lichaam zowel centraal staan in een studie als een stelselmatige beoordeling.

Mindbody werk is het helende werk.

Het zou de eerste optie moeten zijn waar men naar kijkt nadat men alle belangrijke testen om ernstige pathologie uit te sluiten zijn gedaan. Maar in plaats daarvan is het meestal het “laatste redmiddel” nadat “alles” is geprobeerd en getest.

Ik moest dit op de harde manier leren, niet door een gezondheidsgerelateerd diploma te studeren – maar door zwaar ziek te worden en geconfronteerd te worden met de harde waarheid van: gezondheid is een netjes evenwicht tussen geestelijk en fysiek.

Het een gedijt gewoon niet zonder het ander. Herstel van chronische ziekte vereist zowel geest en lichaamswerk, kortom mindbody work. Het is een reis waar onze moderne samenleving niet aan gewend is.

Voel je je vertrouwen in het begrijpen van hoe stress en trauma en moeilijke ervaringen na verloop van tijd onze gezondheid beïnvloeden?

Mindbody werk kan bijdragen aan een betere nachtrust

Het is aangetoond dat regelmatige, matige lichaamsbeweging een meer rustgevende slaap bevordert, wat helpt om een ​​stabiele stemming te behouden en om te gaan met de grillen van het dagelijks leven. Door energie te verbruiken en je spieren te vermoeien, moedig je je lichaam aan tot rust. Dit veroorzaakt natuurlijke slaperigheid: vooral bij mensen die moeite hebben met inslapen kan lichaamsbeweging de slaap verbeteren.

Mindbody werk kan je humeur verbeteren

De positieve sensaties veroorzaakt door fysieke activiteit worden veroorzaakt door het vrijkomen van hormonen. Oxytocine is een hormoon dat verband houdt met sociale banden, maar we maken het ook aan door lichaamsbeweging. In combinatie met het vrijkomen van endorfines geproduceerd door lichaamsbeweging, voel je je natuurlijk gelukkiger. Naast het beïnvloeden van je hersenchemie, is mindbody werk gunstig voor je gemoedstoestand.

Enkele van de positieve psychologische effecten van lichaamsbeweging zijn:

beter zelfvertrouwen: u bewijst aan uzelf dat u moeilijke activiteiten aankunt en uw doelen kunt bereiken;

een positieve afleiding: je aandacht wordt afgeleid van negatieve gedachten om je te concentreren op fysieke activiteit;

het creëren van sociale banden: het beoefenen van een wedstrijdsport of een collectieve lichaamsbeweging maakt het mogelijk om mensen te ontmoeten, wat natuurlijk het gevoel van eigenwaarde bevordert

Ondersteun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Nederlandse editie How to do the work dr. Nicole LePera
Klik op de foto voor meer info
Engelstalig How to meet your self dr. Nicole LePera, Mindbody work
Klik voor meer Info

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist