Categorieën
zelfzorg

Mindbody work

Ik dacht je eraan te herinneren dat mind en body healing is hoe je duurzame verandering en herstel op lange termijn schept voor jezelf. Ik dacht, ik laat je zien waarom.

Een benadering van symptoommanagement houdt de levensduur van het probleem in stand, vergroot het zelfs. De wetenschap achter het idee dat geest en lichaam samen bijdragen aan ziekte of welzijn is, afgezien van gezond verstand, bestaat overvloedig! Er is een geweldige systemische recensie die vorig jaar werd gepubliceerd in het Journal of Psychotherapie and Psychosomatics. Het is goed om te zien dat de geest en het lichaam zowel centraal staan in een studie als een stelselmatige beoordeling.

Mindbody werk is het helende werk.

Het zou de eerste optie moeten zijn waar men naar kijkt nadat belangrijke testen om ernstige pathologie uit te sluiten zijn gedaan. Maar in plaats daarvan is het meestal het “laatste redmiddel” nadat “alles” is geprobeerd en getest.

Ik moest dit op de harde manier leren, niet door een gezondheidsgerelateerd diploma te studeren – maar door zwaar ziek te worden en geconfronteerd te worden met de harde waarheid van: gezondheid is een netjes evenwicht tussen geestelijk en fysiek.

Het een gedijt gewoon niet zonder het ander. Herstel van chronische ziekte vereist zowel geest en lichaamswerk. Het is een reis waar onze moderne samenleving niet aan gewend is.

Voel je je vertrouwen in het begrijpen van hoe stress en trauma en moeilijke ervaringen na verloop van tijd onze gezondheid beïnvloeden?

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren