Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De cocoonfase in traumaverwerking? +audio

audio van deze blog op narcisme.blog

De cocoonfase in traumaverwerking is bedoeld om te helpen. Het kan een aanwijzing zijn dat het tijd wordt dat we onze banden verbreken. Het kan ook betekenen dat we ons zenuwstelsel weer in balans moeten brengen en tijd moeten besteden aan het krijgen van kennis of aan onze ontwikkeling.

Wakker worden in onze samenleving kan erg pijnlijk zijn.

Het wordt lastig om over onbeduidende dingen te praten. We zien anderen beter verkeerd doen dan onszelf en dat verward ons. En we zullen inzien dat veel van ons gedrag gewoon aangeleerde gewoontes zijn. We worden echter verwacht dat we door blijven gaan. Om in een wereld te kunnen functioneren die grotendeels onbewust is.

Op een bepaald punt in ons leven worden we allemaal naar binnen geroepen. Misschien is het tijd voor verandering, evolutie en het beperken van onze tijd met bepaalde mensen en media. In de cocoonfase kunnen we ons afvragen wat er met iedereen aan de hand is of waarom we ons op een bepaalde manier voelen. De waarheid is dat we door een periode van genezing en groei gaan.

Wanneer we uit de coconfase komen, zijn we niet dezelfde persoon.

We zien de wereld anders. We willen meer authentieke relaties. We willen dat ons leven meer doel heeft. In plaats van ons leven te besteden aan presteren, bereiken of chronisch zoeken naar validatie van mensen die zichzelf niet eens goedkeuren. Als je in deze fase zit, weet dan dat je niet alleen bent.

Ontkoppeling is de eerste stap in het verbinden met je ware, authentieke zelf.

Het kan meer lagen cocooning vergen om zoveel meer kennis over jezelf te bereiken. Het doet me beseffen hoe genezing een reis is die we gedurende ons hele leven voortdurend moeten kiezen. We zijn nooit “klaar” met genezen.

Als er buiten te veel lawaai is, is het zo moeilijk om naar onze eigen stem te luisteren. Je hoeft niet bang te zijn als je in je coconfase gaat, want daar is het minder druk.

Dit is een teken dat je aan het einde van een levensfase bent en dat er iets nieuws gaat beginnen. Je weet dat, als je elke dag blijft verschijnen voor je eigen genezingsreis, de uitkomst van elke coconfase zal iets goeds zijn.

De cocoonfase wordt vaak verward met depressie en het is mogelijk om in deze fase een paar jaar te blijven.

Wanneer je de cocoonfase binnengaat, zal je levenspad en visie zich richten naar iets hogers. Als je alleen thuis bent, voel je je soms wel eens eenzaam of bang. Soms is het moeilijk om je aan je grondbeginselen te houden. Het is troostend te bedenken dat we niet de enigen zijn die al een poosje in ons cocon leven.

Cocooning is een relatie met jezelf onderhouden en genieten van tijd doorbrengen met jezelf, en jezelf goed inschatten.

Als je anders gaat denken dan iedereen, verwacht je dat je als ‘vreemd’ wordt gezien. Het is beter om ‘anders’ te zijn in een krankzinnige wereld. Als je je ware zelf wilt vinden, is het eerste wat je moet doen je losmaken van je huidige omgeving.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

over traumaherstel

Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees