Misvattingen over relaties die ons blokkeren.

Er zijn hardnekkige misvattingen over relaties die ons onvervuld houden. Als je vasthoudt aan zo’n mythe zet je jezelf op voor mislukking. Het zijn idealen die gebaseerd zijn op de romantische constructies uit film en muziek. Je kunt echter de lucht klaren door zo’n valse overtuiging te veranderen.

Misvatting over relatie 1: Tegenpolen trekken elkaar aan!

Dit is een van die mythes die ons als tieners ingebakken zit: de goede meid valt voor de slechte jongen. En hoewel er enige waarheid in zit – extraverte mensen voelen zich bijvoorbeeld aangetrokken tot introverte mensen – de sleutel tot een succesvolle relatie is om elkaar aan te vullen. 

Ik zeg graag dat complementen elkaar aantrekken. Dit betekent dat je op zoek bent naar iemand die de kwaliteiten heeft die je mist. Het is ook een groot pluspunt om overeenkomsten in jouw persoonlijke geschiedenis te hebben, evenals gemeenschappelijke interesses. 

Als je van een vergelijkbare achtergrond komt, wordt het voor je en jouw partner gemakkelijker om met elkaar om te gaan.

Misvatting over relatie 2: Gelukkige koppels vechten nooit!

Velen van ons trappen in deze misvatting, en het is geen wonder waarom. Films, tv-shows en de samenleving bestendigen de mythe dat het leven voor gelukkige stellen altijd rozengeur en zonneschijn is. 

Alle koppels hebben verschillen en ruzie is geen teken dat je met de verkeerde persoon bent. Eigenlijk is het gezond om over zaken te discussiëren. Je zult het niet altijd met elkaar eens zijn, en dat is oké. 

Wat belangrijk is, is diplomatiek zijn tijdens ruzies, en niet oordelen over of kritisch zijn over je partner. De waarheid spreken zonder schuld en oordeel zal vertrouwen scheppen en jullie band versterken.

misvattingen over relaties
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

Misvatting over relatie 3: Stellen zouden 5 keer per maand seks moeten hebben!

Er is geen juiste frequentie voor seks. Iedereen heeft andere behoeften.” Als je meer of minder vaak seks wilt hebben, praat dan met je partner en zoek een groove uit die voor jullie beiden werkt.

Vergissing over relatie 4: Goede relaties zijn gemakkelijk en vereisen geen werk!

Mensen zeggen tegen zichzelf: “Als ik de juiste persoon vind, is het vanaf daar een makkie.” De realiteit is heel anders. Je kent iemand pas als je een tijdje bij hem bent geweest. 

In het begin van een relatie zet je allebei je beste beentje voor. Maar uiteindelijk komen je gebreken aan het licht en moet je partner leren hoe ermee om te gaan. Erkennen dat alle relaties werk vergen, zal ervoor zorgen dat je je later niet teleurgesteld voelt.

Misvatting over relatie 5: trouwen of een baby krijgen zal je relatieproblemen oplossen!

Vrouwen die te maken hebben met vertrouwenskwesties hebben de neiging om te denken dat het huwelijk en baby’s hun partners meer toegewijd zullen maken. Maar dat is niet per se het geval.

In plaats van je problemen op te lossen, kan het krijgen van een baby in feite nieuwe problemen creëren die alleen maar zullen toevoegen aan de problemen waarmee je al te maken hebt.

Om je band te verbeteren, moet je kijken naar wat er van binnen de relatie gebeurt in plaats van te kijken naar krachten van buitenaf om het te repareren.

Misvatting over relatie 6: Toewijding is een eenmalige gebeurtenis!

Je geloften uitspreken en ringen uitwisselen op je trouwdag is niet genoeg: je moet je elke dag inzetten voor je huwelijk. Geweldige relaties ontstaan ​​niet zomaar. Je moet het de hele tijd samen met je partner creëren.

Misvatting over relatie 7: Als hij van me hield, zou hij weten wat ik nodig heb!

Je partner is geen gedachtelezer. Het is aan jou om hem of haar precies te vertellen wat je nodig hebt om je geliefd te voelen. Als je bijvoorbeeld fysieke verbinding en aandacht wilt, vertel je partner dan wat dat voor jou betekent. 

Is het een knuffel en kus voordat je naar je werk vertrekt, of knuffelen in het weekend? Ik stel voor om iets te zeggen als: “Het zou veel voor me betekenen als …” en vul de lege ruimte in met alles wat je nodig hebt om je geliefd en gesteund te voelen.

Misvatting over relatie 8: Alle mannen zijn geneigd om vals te spelen!

Deze mythe wordt eindeloos ondersteund door de media. Het is geen verrassing dat velen van ons erin trappen. Maar de realiteit is niet dat alle mannen bedriegers zijn. Geloven in deze mythe kan negatieve gevolgen hebben voor je relatie. Je zult minder vertrouwen hebben in je partner en constant wachten tot de andere schoen valt. 

Als je een solide band wilt, moet je je ‘geliefde’ vertrouwen en communiceren als je je zorgen maakt over zijn trouw. Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is belangrijk om open en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Misvatting over relatie 9: Mensen veranderen niet!

Mensen kunnen veranderen zolang ze willen. Je moet bereid zijn om open te zijn. Onthoud dat verandering eng kan zijn, dus het is belangrijk om liefdevol en ondersteunend te zijn voor je partner.

Dwaling over relatie 10: nog lang en gelukkig bestaat!

We groeien allemaal op met het Assepoester-verhaal. Mensen wordt geleerd te denken dat liefde genoeg zou moeten zijn. Maar als je gevangen zit in die mythe, ga je niet de verantwoordelijkheid nemen die nodig is om een ​​geweldige relatie op te bouwen. Je moet klaar en bereid zijn om voor je relatie te werken. Het gebeurt niet zomaar; het kost inspanning en vastberadenheid.

Misvatting over relatie 11: Echtscheiding of uit elkaar gaan betekent dat de relatie “mislukt”.

Alleen omdat een relatie eindigt, betekent niet dat iemand heeft gefaald. Als je hebt geleerd, bent gegroeid en tot een besluit bent gekomen dat je niet langer op hetzelfde pad was uitgelijnd, ben je geslaagd. Het beëindigen van relaties is een natuurlijk onderdeel van de menselijke ervaring.

Misvatting over relatie 12: Als een relatie bedoeld is, zal het “gemakkelijk” zijn.

Authentieke relaties omvatten: eerlijke communicatie, kwetsbaarheid, nieuwsgierigheid en zelfcompassie.
Relaties vergen werk en een toewijding om een ​​veilige ruimte voor wederzijdse evolutie te creëren die maar weinigen van ons in de kindertijd hadden.

Misvatting over relatie 13: Mijn partner zou gewoon moeten weten wat ik denk of voel.

Velen van ons zijn opgegroeid in huizen zonder duidelijke communicatie en verwachten van onze partners dat ze onze gedachten kunnen lezen of weten wat we nodig hebben. Om aan onze behoeften te voldoen, moeten we bereid zijn ze te uiten.

Misvatting over relatie 14: Mijn partner moet het altijd met me eens zijn of “mijn kant kiezen”.

Onenigheid is normaal binnen relaties en soms kunnen onze partners ons een ander perspectief bieden op hoe we iets zien. Dit kan ons helpen groeien als het niet op een ondersteunende manier is en we leren ons ego te ontspannen.

Misvatting over relatie 15: We moeten mensen bewonderen die een langdurige relatie hebben en bij elkaar blijven is het ultieme doel.

Een lang leven betekent niet dat de relatie gezond is of een authentieke emotionele band heeft. Veel mensen in langdurige relaties hebben het moeilijk en voelen zich helemaal alleen.

Misvatting over relatie 16: Als je geliefde jaloers is, betekent dit dat ze van je houden!

Nog een juweeltje uit de popcultuur. Wil je weten of je partner echt van je houdt? Gemakkelijk! Probeer ze maar eens jaloers te maken! Als ze boos worden als ze je zien praten met iemand van het andere geslacht, moet dat betekenen dat ze echt om je geven.

Een leven vol films en sitcoms heeft ons ervan overtuigd dat jaloezie en bezitterigheid wenselijke eigenschappen zijn in je partner. Als ze niet bezitterig over je worden in de buurt van anderen, moet dit betekenen dat ze waarschijnlijk niet van je houden. mis!

Het wordt tijd dat we erkennen dat bezitterigheid en jaloezie ongezonde gevoelens zijn en ze zien als rode vlaggen in een disfunctionele relatie. Ware liefde is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen, en een gebrek aan deze waarden kan een paar uiteindelijk uit elkaar drijven.

Fout idee over relatie 17: Er zijn geen geheimen in een relatie!

We hebben vaak relatieadviezen gehoord in de trant van “vertel je partner alles, bewaar geen geheimen”. Dat is nog een andere mythe die moet worden ontkracht.

Hoewel een gezonde relatie geen ruimte heeft voor leugens en bedrog, is de waarheid dat je niet elk detail en al je gedachten hoeft te delen. Een incident waarbij iemand u bijvoorbeeld aanviel (maar het eindigde onschuldig) hoeft niet tot in detail aan uw partner te worden gemeld. Of als je geen fan bent van hun favoriete outfit – ze hoeven die informatie niet te leren. Een paar onschuldige geheimen zijn prima om voor jezelf te houden.

Misvatting rond relatie 18: Een goede relatie zou je een beter gevoel moeten geven!

Elke keer dat we een slechte dag hebben, of een slechte bui hebben, verwachten we dat het samen zijn met onze partner alles beter zal maken en ons op magische wijze zal opvrolijken. Stemmingswisselingen zijn normaal en het is redelijk om met je partner te delen wat je doormaakt om zich beter te voelen.

Maar je moet accepteren dat het oké is om verdrietig te zijn over andere delen van je leven, zelfs als je een gelukkige relatie hebt. Alleenstaanden kunnen soms ook het gevoel hebben dat een romantische partner aan hun zijde alles is wat ze nodig hebben om zich beter te voelen. Een les die velen van ons zouden moeten leren – er is een leven voorbij liefde. Een stel is niet alleen samen om elkaars gemoedstoestand te verbeteren.

Misvatting over relatie 19: De passie vervaagt nooit als het ware liefde is!

De begindagen van een relatie worden gekenmerkt door opwinding, fladderende harten, vlinders in je buik, vonken die vliegen en passies die hoog oplopen. Met het verstrijken van de tijd, naarmate je liefde dieper wordt, lijkt die “vonk” te verdwijnen – en dat is wanneer veel mensen op de paniekknop drukken, denkend dat de relatie op een ramp afstevent.

Wat we ons niet realiseren, is dat een stabiele relatie veel minder gefladder en kortademigheid met zich meebrengt. Naarmate onze genegenheid groter wordt, wordt onze liefde voor elkaar sterker. De vonk is er nog steeds en kan met aandacht en frisse energie geregeerd worden. Als je blijft hameren op opwinding en nieuwigheid, mis je het samen groeien met iemand en ervaar je het beste van een romantische relatie.

Misvatting over relatie: 19: Je zou de hele tijd samen willen zijn!

Oké, dus je hebt een gelukkige relatie en brengt graag al je tijd door met je geliefde. Er gaat niets boven een gelukkig stel als een paar tortelduifjes op de heup, toch? Nou, hoe charmant en filmvriendelijk dat idee ook klinkt, het is nog steeds slechts een mythe.

Je kunt zoveel leren en genieten van de tijd die je alleen doorbrengt of weg van je partner. Alleen omdat je een relatie hebt, wil nog niet zeggen dat je je hobby’s, vrienden en persoonlijke doelen moet opgeven. Je moet je eigen persoon blijven, zodat je je unieke persoonlijkheid consequent in de relatie kunt blijven brengen. Wat betreft je liefdesleven, heb je niet gehoord: afwezigheid doet het hart sneller groeien!

Misopvatting over relatie 20 “Als je moet “werken” aan de relatie, gaat het niet lukken”.

Een ongelooflijk schadelijke overtuiging die de kracht heeft om te voorkomen dat een relatie lonend, intiem of plezierig is. Het doorbreken van deze mythen is van cruciaal belang voor gezonde relaties!

Misopvatting over relatie 21 Als ik in een goede bui ben, moet jij ook in een goede bui zijn.

En als ik me rot voel, hoe durf je dan te doen dat je leven zo normaal is?

Deze verwachting dat twee individuen altijd op dezelfde golflengte zitten is ronduit bizar!

Valse overtuigingen over relaties hebben een krachtige controle over ons leven.

Als we ze de manier waarop we onze relaties bekijken en gedragen, laten bepalen, lokken we onnodige moeilijkheden uit die ons ervan weerhouden gelukkig te zijn.

In plaats van te worstelen om te voldoen aan een externe definitie van de ideale relatie, is het veel logischer om je af te stemmen op een authentieke visie op je relatie met behulp van interne aanwijzingen.

Een fundament dat op deze realiteit is gebouwd, zal zorgen voor een veel gezondere en gelukkiger relatie dan alle fantasieën die je zou kunnen creëren over de perfecte partner.

Bovendien hebben we veel ideeën over wat relaties zijn en hoe ze zouden moeten functioneren die geworteld zijn in codependentie.

Deze ideeën wekken valse verwachtingen op en wekken wrevel op.

Wanneer we relaties opnieuw leren als veilige ruimtes voor wederzijdse evolutie, creëren we een nieuwe wereld.

Welke mythes over relaties zijn je verteld of heb je gehoord? Laat het ons weten in de commentaren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees