In de verdedigingsmodus blijven door informatie

In de verdedigingsmodus blijven door informatie

Het blijven lezen over narcistisch misbruik is niet effectief als geneesmethode. Het raakte een snaar bij velen van jullie toen ik dat schreef want velen zitten in de verdedigingsmodus.

Jezelf informeren over narcisten en hun misbruik is absoluut belangrijk als je net leert dat je in een narcistische relatie zit/zat. Maar als het op genezing aankomt, blijven we vaak vastzitten in de bewustzijnsfase, vooral als we een analytische geest hebben.

Als je een tijdje weg bent geweest en nog steeds over narcisten leest, is het tijd om de inventaris op te maken.

Ben je iets nieuws aan het leren, of lees je gewoon verschillende ideeën over hetzelfde onderwerp (en)? Hoeveel artikelen / video’s over “10 tekenen dat je met een narcist te maken hebt” moeten we echt lezen? ⠀ ⠀

Hier zijn twee waarheidsbommen:

1) Er is letterlijk niet veel nieuws te leren over narcisten. Maar als je de onderzoeksartikelen leest die je vindt met de zoekfunctie “onderzoek – research” hierop deze website ga je wel nieuwe verbanden zien.

2) Het lezen en bekijken van video’s over narcistisch misbruik, hoewel informatief, houdt je lichaam in de verdedigingsmodus. Wanneer je informatie over narcistisch misbruik leest of bekijkt, geef je lichaam stresschemicaliën af, zelfs als wat je leest nuttig is.

de verdedigingsmodus
Ik leer je helen en bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

Om nog maar te zwijgen, het verdiept en versterkt alleen getraumatiseerde neurale paden in de hersenen. Daardoor blijf je effectief vastzitten in een omgeving van misbruik, zelfs als je uit de giftige relatie bent. ⠀ ⠀

Dit komt doordat het onderbewustzijn het verschil tussen het echte leven en iets wat we in onze gedachten lezen of ons voorstellen niet kan maken. ⠀ ⠀

Als ik iets moet onderzoeken, gebruik ik Google Scholar of laat ik ideeën los van mijn collega’s die experts zijn in hun vakgebied. Niets nieuws te leren over narcisten, maar veel te ontdekken over genezing, neuroplasticiteit, genezing van het innerlijke kind, spiritualiteit, wederopbouw van je innerlijke identiteit, enz.

Als je al een aantal jaren op pad bent geweest en nog steeds over narcisten leest, smeek ik je om in plaats daarvan in deze onderwerpen te duiken. Je gaat pas verder met echte genezing als je je focus van narcisten afwendt naar jezelf. Als je afkomt van je verdedigingsmodus. Dat is ook de reden waarom we hier ervaring met creativiteit, zelfliefde, therapie, zelfgenezing uitwisselen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken