Waarheid accepteren is het beginpunt.

Waarheid accepteren is het beginpunt.

Iedereen die is getroffen door narcistisch misbruik, heeft moeite om de waarheid te accepteren dat deze persoon niet echt van hen hield dat ze oneerlijk waren en hoogstwaarschijnlijk nooit jouw beste belangen voor ogen hadden.

Aanvankelijk is dit erg pijnlijk om te accepteren.

En binnen die pijn, bedriegt ons zeer logische brein ons door te geloven dat we ons een weg kunnen banen uit het diepe emotionele trauma van dit misbruik. Maar dit is geen logische genezing. Dit is een emotionele genezing. En dat was enorm voor mij om dit te accepteren toen ik zo hard probeerde te herstellen van de extreme giftigheid van mijn gewelddadige relatie.

Uiteindelijk kwam ik tot een diepgaand besef, één die me onthulde dat dit allemaal gebeurde met een ultiem doel en dat het in feite een kans is om te stoppen met het weggeven van onze kracht, om te groeien en verder te gaan op de trajecten die we echt willen.

Het eerste punt waar ik het over wil hebben, is de acceptatie van wat er met je is gebeurd.

Ken je die uitdrukking, de waarheid maakt je vrij – het is zo belangrijk. Als je in ontkenning verkeert of als je in verzet bent tegen de waarheid, vertraagt ​​dat gewoon je genezingsreis en kan het zelfs voor onbepaalde tijd belemmeren.

Je geneest nooit tenzij je de waarheid accepteert. De waarheid is dat de narcist je tot een negatief beeld gebracht heeft over jezelf dat niet je ware zelf is. Omdat dit het punt is, als we de waarheid niet accepteren en beginnen te evolueren en genezen tot een waarheidsgetrouw, authentiek wezen, zul je in verzet komen tegen de waarheid.

En wat er gebeurd is dat wat je in je leven niet accepteert, blijft je verpletteren om je aandacht te trekken. Tot je de waarheid accepteert wil de waarheid je openbreken voor de acceptatie van de waarheid.

Je ware zelf wel ten alle prijze aan het licht komen.

Ik hou ervan te begrijpen dat pijn onvermijdelijk is. Je gaat niet ontsnappen aan de pijn en het trauma, maar lijden is optioneel. En tenzij je de waarheid accepteert, zul je lijden, want uiteindelijk moet je thuiskomen in jezelf. Je moet thuiskomen bij de waarheid.

Niemand van ons wil dat op ons sterfbed doen, want dan ga je nooit echt leven. Je wilt dat zo snel mogelijk doen. Het is natuurlijk pijnlijk om mee te beginnen, om de waarheid te accepteren.

Je wilt niet accepteren dat deze persoon niet echt van je hield. Dat ze oneerlijk waren. Dat ze je verraden hebben. Dat ze niet het beste met je voor hadden en dat je echt een handelswaar was. Bovendien was je een item voor hen. Je bent een object voor hen om energie uit te halen, en het was geen echte liefde.

waarheid accepteren
Ik leer je helen en bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

Aanvankelijk is dat heel, heel pijnlijk om te accepteren.

En ik wil dat je dit weet over deze eerste stap van acceptatie. Wanneer dat trauma in jou zit, kun je dat loslaten met methodes die we je aanreiken in de groeitaken (link in het menu).

Je kunt met de groeitaken een warme acceptatie en vrede brengen, in plaats van er jarenlang mee te vechten. Want als je vastzit in de strijd daarvan, zou je echt kunnen geloven dat: “Ik ben niet geliefd en ik ben onwaardig en ik ben gebrekkig. En ik moet een heel slecht persoon zijn. ”

Dat houd je vast in de illusie dat je alleen zo lief en waardig bent als hoe iemand anders je behandelt. En dat is een vals uitgangspunt. Stel dat je als kind narcistische ouders hebt, dan zullen ze nooit jou behandelen vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Ze zullen je een zelfbeeld doen opbouwen dat bij hen past. Dat is helemaal niet de waarheid over hoe jij werkelijk bent. Dat is hoe je door je narcistische ouders werd geprogrammeerd.

Onder die conditionering zit je ware zelf.

Als je die waarheid kunt aanvaarden, kom je thuis bij de waarheid: Jouw liefdevolheid en jouw waardigheid heeft te maken met de relatie die je hebt met jezelf. Dat is de basis van alles. Ik hoop dat je de oefeningen gaat doen die je daar gaat brengen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken