Ruimte scheppen met ademwerk voor triggers! +video

Ruimte scheppen met ademwerk voor triggers! +video

Hallo iedereen. zoals altijd, iedereen bedankt voor het volgen van ons. Dit artikel is ongelooflijk belangrijk want het onderwerp is ruimte scheppen met ademwerk.

Het is zo’n impactvolle oefening, namelijk hoe je door een trigger kunt ademen of zoals de titel zegt hoe ruimte scheppen met ademwerk voor triggers.

Wat is in de eerste plaats een trigger?

Een trigger is een emotionele activering. Vaak is het het resultaat van onvervulde behoeften, emotionele wonden, gebeurtenissen uit het verleden, waarvan sommige traumatisch zijn, die we met ons meedragen.

En dan gebruiken we die evenementen. Die ervaringen om betekenis te geven aan dingen die in onze huidige omgeving gebeuren. Wat we innerlijk voelen, is dus een heel groot gevoel.

Het is echt intens, voor sommigen van ons is het overweldigend. En wat we dan meestal doen, is dat we emotioneel vanaf die plek op een heel eenvoudige manier reageren.

Het gaat meestal een van de twee paden als we getriggerd worden.

Het eerste pad: schoppen en schreeuwen. Ik doe iets uiterlijks. Of ik schrijf die vervelende e-mail terug. Ik gil. “Fuck you!”

Wat ik ook doe, iets uit of dit is echt vereenvoudigd. Natuurlijk ga ik naar binnen. Ik maak me los. Ik weet het, ik kan me terugtrekken.

Die twee coping-mechanismen zijn voor velen van ons oud.

Ze zijn gevormd in een tijd dat we geen andere keuzes hadden om door de situatie te navigeren. Bijvoorbeeld, ze zijn het resultaat van een zeer reële opeenstapeling van gevoelens. Ik ga een voorbeeld gebruiken. Stel dat je iemand bent die een kritische moeder is.

En nu heb je de kritiek van deze moeder tot dusverre je hele leven lang gehoord. Dus het is een willekeurige zondag en je bent bij mama en mama maakt een kritische opmerking op jou.

Wil je schreeuwen en schreeuwen? Ik bedoel, je voelt iets heel groots, toch? Objectief. Het was misschien een opmerking van één zin.

Waarom voelt het van binnen zo groot?

Zoals ik al eerder zei, is dat omdat het nu de opeenstapeling is geworden van al het cruciale dat mama zei. Misschien bedoel je dat mama je niet respecteert of waardeert of denkt dat je lief bent, toch?

Al deze beoordelingen worden nu gemaakt, wat ertoe bijdraagt ​​waarom je je emotioneel zo groot voelt van binnen.

Wat er waarschijnlijk voor velen van ons is gebeurd, is dat we reageren zoals ik al zei op een van die manieren, ofwel schreeuwen en schreeuwen, en nu zitten jullie twee in een ruzie.

Of als je iemand bent zoals ik, misschien neem je afstand, dan weet je dat je een beetje kunt uitkijken om door die echt pijnlijke situatie te navigeren.

Ik beschrijf dat omdat de emoties die je hebt echt en geldig zijn, en ze voor velen van jullie tot dusver in je hele leven zijn overgedragen.

Dus we moeten die emoties eren.

En voor velen van ons betekent dit dat ons zenuwstelsel wordt geactiveerd, daarom voelen we het in ons lichaam.We voelen het energetisch. Sommigen van ons voelen dat onze hartslag stijgt. We hebben eigenlijk een fysieke of fysiologische ervaring.

Dat brengt me op zulke momenten bij de kracht van het ademhalingswerk

Het gebruik van onze adem kan dus een ongelooflijk nuttig hulpmiddel zijn om ons lichaam weer in fysiologisch evenwicht te brengen, om ons zenuwstelsel te reguleren, om de zeer, werkelijk activeringen die in ons lichaam plaatsvinden te kalmeren.

Degenen onder jullie die me al een tijdje volgen, weten wat ademwerk is.

Ik ben een grote fan van buikademhaling. Zo simpel als de hand op je buik leggen, leren hoe ik echt diep moet ademen, mijn buik opblazen en helemaal naar buiten.

Het klinkt eenvoudig, maar als je begint te oefenen, kan het raar aanvoelen. Het voelde in het begin heel raar voor me. Ik was niet gewend om uit mijn buik te ademen.

Ik was eraan gewend om een ​​zeer oppervlakkige ademhaling op de borst te hebben, zoals velen van jullie zullen doen.

Dat brengt me op de suggestie om de hele tijd ademwerk te oefenen.

Wacht niet alleen tot u zich getriggerd voelt om het ademwerk te doen.

O, juist, die buikademhaling. Laat me dit proberen. Nu gaan er twee dingen gebeuren. Je zult het zich niet herinneren. Je zult er niet goed genoeg in zijn om er de waarde van te krijgen.

Dat betekent dat je ergens op je dag, waar dan ook van de dag een kleine dagelijkse belofte doet en gewoon vijf keer diep ademhalen via je buik, zodat je het in die activerende situatie hier gebruikt.

En hier is waarom ik het heb over de buikademhaling.

In het bijzonder zijn er veel verschillende soorten ademhalingsoefeningen.

Maar ik vind deze leuk, want als mama haar opmerking zegt en ik heb alle velden binnen, als ik op dat moment maar 123 keer ademhaal of als ik naar de badkamer ga en hem meeneem naar de badkamer waar de woonkamer een wandeling maakt.

Als ik mijn ademhaling gebruik, kan ik de reactie van mijn lichaam helpen kalmeren, wat mij dan de gelegenheid geeft.

Als ik het patroon van de trigger zou kunnen doorbreken, dan reageer ik niet meer meteen.

En als er in die ruimte iets gebeurt, voel ik, als ik kan leren hoe ik mijn lichaam kan reguleren, die ruimte kan creëren, mijn emotionele systeem naar beneden kan halen.

ruimte scheppen ademwerk
@zorgzelfHelp

Wat ik nu kan doen, is op een nieuwe manier reageren.

Dus in plaats van te schreeuwen en Wereldoorlog Zeven te veroorzaken of in plaats van me los te maken en te associëren, zou ik ervoor kunnen kiezen om op dat moment iets nieuws te doen.

En de waarde daarvan is dat wanneer ik wegga, ik me bekrachtigd voel wanneer ik die context verlaat.

Dus dat gesprek met mam. Ik hoef me niet beschaamd en slecht te voelen over die oudere reacties.

Ik weet dat velen van ons doen door te schoppen en te schreeuwen, of als ik stuur en associeer, voel ik me slecht nadat ik me beschaamd voel.

Waarom heb ik me zo gedragen?

Dus hoe meer we die ruimte kunnen creëren en onze adem kunnen gebruiken om ons lichaam de balans te geven, hoe meer we in die ruimte de kans krijgen om dat te spreken, doen of navigeren op een betere, gezondere manier voor ons allemaal.

Ik kan die situatie met een gevoel van kracht verlaten.

En ik kan me na verloop van tijd over het algemeen beter over mezelf voelen, omdat, zoals je weet, ik moet eindigen met de realiteit dat dit niet van de ene op de andere dag gebeurt.

Ah, veel van de ruimtes die zich getriggerd voelden, zijn zoals ik al zei, gedragen worden door emoties, wonden doen echt pijn aan delen van onszelf die consequent worden geactiveerd.

Maar als ik na verloop van tijd heb geleerd hoe ik mijn adem moet gebruiken en die kracht moet gebruiken, kan ik beginnen met het creëren van machtskeuzes, zelfs in de ongemakkelijkste emotionele omgevingen.

Dus ik hoop dat iedereen die je dit nuttig vond.

Als je ons nog niet hebt gevolgd, doe dat dan nu aan het einde van de pagina.

En je vindt het leuk wat je hebt gehoord, druk alsjeblieft.

Hartelijk bedankt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer