Hoe krijgt de narcist je niet meer klein? Onoverwinnelijk worden. Deel 2

Hoe krijgt de narcist je niet meer klein? Onoverwinnelijk worden. Deel 2

Wil je verder op deze manier leven, als een menselijke pingpongbal: wild van de ene emotie naar de andere vliegend, zonder rijm of reden.

Het is grillig, ongelijk en zal er uiteindelijk toe leiden dat je je gestrest voelt en je zelf niet in de hand hebt. Dat is allesbehalve onoverwinnelijk worden. Het is geen gezonde manier van leven.

Maar het leven hoeft niet zo te zijn.

Als je ervoor kiest om bewust te handelen in plaats van onbewust te reageren, verschuif je perspectief ten goede. Je bent opnieuw op de zetel van je eigen emoties. Je mag beslissen hoe je je voelt. Het maakt niet langer uit wat er bij Starbucks gebeurt! Je humeur is gelijkmatig en kalm, wat er ook gebeurt.

onoverwinnelijk worden
Overwinnen van depressie en angst!

Doordat je je gaat realiseren dat er niet zoiets bestaat als een goede dag of een slechte dag, heb je de macht om ze allebei te maken.

Als je dat eenmaal beseft, wil je niet langer dat willekeurige gebeurtenissen je leven dicteren en leiden. Je zult in staat zijn om je echte kracht terug te nemen en je eigen geluk te kiezen. Je zult alleen goede dagen kunnen hebben.

Klinkt redelijk goed, toch? Je bent waar ik een paar manieren deel waarop je kunt veranderen en uit onbewust bewustzijn kunt overschakelen op bewuste actie.

Hoe onoverwinnelijk worden? Begin met handelen. Niet te reageren.

Stap 1: neem de controle over jouw bubbel.

Denk aan je natuurlijke energie als een bubbel die je constant omringt. En het enige wat iets in die energiebubbel toelaat dat ben jij. Je geest is de poortwachter. We kiezen allemaal en kiezen onze strijd. Duizenden gebeurtenissen hebben plaats elke dag, maar we kiezen wat we toestaan ​​om onder onze huid te kruipen.

Het voelt alsof je geen andere keuze hebt dan boos te worden over de onbeschofte ober, een vroege bank die gesloten is of wat dan ook, maar je doet het altijd.

We hebben allemaal de neiging om een ​​negatieve betekenis toe te kennen aan een neutrale gebeurtenis.

We interpreteren de “dader” als iemand die opzettelijk op ons inhakt, terwijl het waarschijnlijk alleen maar een afgeleide en toevallige oorzaak is! Wat je hoeft te doen om de reactie te vermijden, is om die neutrale gebeurtenis te nemen en er een andere betekenis aan toe te kennen.

onoverwinnelijk worden
Gevoelig voor de narcist? Vermijden dat het misbruik in de toekomst opnieuw gebeurt.

Het script omdraaien.

Een geweldige manier om dit te doen is door The Work van Byron Katie te gebruiken. Zonder hier alles over te weten, zijn hier vier basisvragen die je kunnen helpen om “het script om te draaien” bij elke negatieve gedachte die je hebt:

  1. Is het waar?
  2. Kun je absoluut weten dat het waar is?
  3. Hoe reageer je – wat gebeurt er – als je die gedachte gelooft?
  4. Wie zou je zijn zonder de gedachte?

Stap 2: Vecht niet tegen wat is.

Veel van ons eigen interne drama is het resultaat van protesterende dingen die al zijn gebeurd. Onnodig te zeggen dat geen enkele hoeveelheid protest in de wereld de klokken kan doen terugspoelen!

Je kunt heel veel tijd verspillen aan het betreuren van dingen in het verleden, maar het enige wat je feitelijk tot stand brengt, is de verspilling van je energie.

Om nog maar te zwijgen van het herhaaldelijk herhalen van die gebeurtenissen in je geest. Dit laat je lichaam reageren alsof de gebeurtenis nog altijd aan de gang is!

Maar toch, als de dingen niet goed gaan of als er iets totaal oneerlijks gebeurt, raken we van streek en verdomme! We willen er echt over praten! We willen schreeuwen en stampen over hoe ongelukkig we zijn, ook al is er letterlijk niets wat er kan worden aan gedaan.

Nogmaals, we nemen het persoonlijk zelfs in 90% van de gevallen, waar er helemaal niets persoonlijks gebeurt.

Denk er zo over na: het is ongeveer juist zo nuttig als boos worden over het feit dat maandagen bestaan. Ze bestaan ​​gewoon!  Vinden we ze leuk? Voor de meeste mensen is het antwoord nee.

Maar er zijn maar weinig mensen die de moeite zouden nemen om hun energie te verspillen door te luchten en te schreeuwen.

Dus wees hier heel duidelijk over: tegen de tijd dat iemand je heeft gekleineerd, is het al in het verleden. 

Er is niets wat je kunt doen of zeggen om dat moment terug te krijgen. Dat betekent ook niet dat je een deurmat moet worden. Soms is het een goed idee om verontschuldigingen te krijgen of iemand aan te sporen om een ​​moeilijkheid op te lossen.

Maar vaak maakt onze neiging om “gerechtigheid” te zoeken de situatie alleen maar erger, doordat we veel langer dan nodig ons focussen op die gebeurtenis, terwijl iets anders een groter prioriteit heeft.

onoverwinnelijk worden
Het beste van liefde validatie en eigenwaarde vind je niet bij een narcist.

Stap 3: stop met zoeken naar externe validatie.

Vertrouwen op de buitenwereld om zich goed te voelen, is een andere valkuil van het ego. We doen het omdat het op dat moment goed aanvoelt, maar afhankelijk zijn van externe factoren leidt alleen maar onvermijdelijk tot datzelfde onbeheersbare pingpongbalgevoel.

Validatie van externe bronnen zoeken is gewoon een andere manier om onze externe wereld te gebruiken om onszelf beter te laten voelen. Standaard betekent dit dat we onze macht weggeven!

Als de bron van de validatie of veroordeling verdwijnt, nemen ook onze “goed in mijn vel”  gevoelens toe.

Het echte tegengif voor de verwerving van validatie is de cultivatie van ware eigenliefde.

Als je vertrouwen hebt in jezelf en je eigenwaarde, hoef je niet langer je zelfvertrouwen te versterken door complimenten, onderscheidingen, relaties of zelfs materiële goederen. Je kunt zelfverzekerd staan. Wat zo onuitstaanbaar is voor bijvoorbeeld de narcist(e).

Jezelf liefhebben voor wie we zijn is moeilijk, maar het is jouw belangrijkste missie in dit leven. Als je jezelf niet kunt accepteren, zul je nooit echt geluk ervaren, ook al heb je roem en miljarden op je bankrekening.

Je zult constant op zoek zijn naar iets waardoor je je beter zal voelen, maar dat biedt alleen maar een tijdelijke oplossing.

Stap 4 Herhaal na mij: de miserie van anderen, hoeft niet die van jou te worden. (taak)

Je bent al een mooie gloeiend baken van ontzag in deze wereld, maar het is niet aan jou om iedereen het licht te laten zien. Je kunt niet bepalen wat mensen van je denken. En je kunt niet bepalen hoe andere mensen zich gedragen.

Maar je kunt bepalen hoe je naar jezelf kijkt, hoe je naar de wereld kijkt en hoe je handelt. Dat is groeien naar onoverwinnelijk worden. Jij bepaalt immers welke emotionele lading je geeft aan een negatieve terugkoppeling. Is het een mislukking of een nieuwe les voor de overwinning?

Wanneer een narcist(e) je slecht behandelt, kun je hem of haar vertellen dat het niet cool is. Als ze het opnieuw doen, kun je de parameters van de relatie veranderen of besluiten dat je het goedvindt als je dat wel echt vindt.

Maar je kunt mensen niet berispen, op hun kop geven, dwingen of pesten om te doen, te zeggen of te denken precies wat je wilt.

Het is een onmogelijk spel om te winnen dus daag jezelf niet uit om dat te proberen. Hoe meer tijd je besteedt aan de poging om dat te doen, hoe meer je strest en verslijt. Mensen zullen je af en toe in de steek laten, je pijn doen of zelfs verraden, maar je moet je realiseren dat dat een weerspiegeling van hen is, niet van jou.

In plaats van het je te laten raken, trek je terug en concentreer je je op de dingen die je kunt beheersen: je eigen gedachten, gevoelens en acties.

Stap 5: Laat het gaan! Geef nooit op!

Onmogelijk helaas! Dat gebeurt meestal niet ‘s nachts! Die tijdelijke aanvallen van woede of irritatie zullen je van tijd tot tijd blijven treffen, zelfs als je jezelf begint te trainen om sterker te worden en te groeien naar onoverwinnelijk worden.

Vooral wanneer je in de reactiemodus begint, haal diep adem en probeer op zijn minst je uiterlijke reactie tegen te houden. Laat je niet verleiden om opnieuw terug te slaan! Dat escaleert alleen maar de situatie. Maar dat is prima om je gevoelens te voelen!

Erken ze voor wat ze zijn. Vanzelfsprekend probeer je je ook te realiseren wat je heeft geactiveerd. Nadat je de gevoelens een tijdje hebt gevoeld, is het tijd om het te laten gaan.

Dit is nog altijd aan het reageren. Dit vertraagt ​​het proces gewoon. Je maakt de situatie niet langer erger door je reactie in de rest van je dag te brengen.

Vertrouw me, dit proces wordt met de tijd gemakkelijker om te groeien naar onoverwinnelijk worden!

En soms gebeurt het op natuurlijke manier. Ik reed regelmatig met de wagen op mijn vrije dag en ik raakte overstuur van zaken als het verkeer, onregelmatige bestuurders enz. Ik voelde me woedend op de weg.

In het algemeen maakte dat de rijervaring stressvol!, maar toen besefte ik dat natuurlijk helemaal niet dat het aan mij lag. Ik had het gevoel dat ik het slachtoffer was van de chauffeurs om me heen. Snel vooruit naar een paar jaar later: Ik kreeg een nieuwe auto en daarmee kwam een ​​verrassend nieuwe zen-houding.

Plots hinderde al die woede op de weg me niet langer!

Als iemand me afhield, piekte het nog altijd, maar ik nam het niet zo persoonlijk aan. Ik hoefde niet te vloeken of te ventileren. Daarbij was het zeker niet de moeite waard te vermelden thuis toen ik ‘s nachts thuiskwam.

Het enige wat echt veranderde in die tijd was mijn houding.

De chauffeurs en het verkeer waren altijd ongeveer hetzelfde. Ik liet gewoon niet meer al dat spul in mijn bubbel vallen.

En op wonderbaarlijke manier was autorijden geen stressvolle ervaring meer! Mijn ervaring was geen bewuste keuze; het gebeurde gewoon in de loop van de tijd. Maar het is nog steeds een geweldige manier om te illustreren hoe onze eigen houding onze realiteit schept.

Klaar voor de volgende stap? Klik dan hier

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Ik hoop dat deze post helpt om je onoverwinnelijk te maken.

Zoals altijd, erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees