Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe je kunt voorkomen dat je emotioneel niet beschikbaar bent?

Ten eerste, voordat tips kunnen werken, als we emotioneel niet beschikbaar zijn, moeten we begrijpen waarom het er is en waar het begon.
Vaak begint het in de kindertijd.

Kinderen die zijn opgegroeid met nalatige, egoïstische of emotioneel afstandelijke ouders kunnen de onbewuste boodschap krijgen dat ze op niemand anders dan op zichzelf kunnen rekenen. Dus leren ze om emotioneel af te sluiten.

Kinderen die zijn opgegroeid in verwaarlozing, misbruik of chaos kunnen leren dat de enige manier om te overleven is om alle emoties uit te sluiten en te ‘presteren’ voor hun ouder of verzorger. Ze leren anderen voor zichzelf te stellen, en om hun eigen behoeften en gevoelens te vermijden.

emotioneel onbeschikbaar
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Emotionele onbeschikbaarheid is niet hetzelfde als emotioneel vermijdend. Degenen die emotioneel niet beschikbaar zijn, kunnen een vermijdende, angstige of ongeorganiseerde hechtingsstijl hebben. Emotioneel vermijdend is gebaseerd op een vermijdende gehechtheid. Degenen die emotioneel niet beschikbaar zijn, kunnen in “giftige positiviteit” leven – alle problemen vermijden, ze minimaliseren of een “held” spelen om problemen glad te strijken.

Dit wordt gedaan om emoties te vermijden die mogelijk kwetsbaar zijn.
Anderen kunnen ‘weglopen’ voor relaties wanneer ze te intiem of emotioneel bedreigend worden. Hoe een persoon reageert op kwetsbare emoties kan informatie verschaffen over waar hij of zij intern mee worstelt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees