Wat is de invloed van emotionele onbeschikbaarheid van mensen?

Wat is de invloed van emotionele onbeschikbaarheid van mensen?

De samenleving target vaak mannen als synoniem voor emotioneel niet beschikbaar zijn. Natuurlijk, vanwege culturele en maatschappelijke waarden, leren mannen vaak hun emoties te mijden en emotionele onbeschikbaarheid te tonen.

Toch kunnen vrouwen ook emotioneel niet beschikbaar zijn. Het is misschien niet hetzelfde als bij mannen. Ik spreek uit ervaring dat vrouwen *kunnen* worden opgevoed om hun emoties te mijden en een “stijve bovenlip” te hebben. 

Emotionele onbeschikbaarheid leert men aan in de kindertijd. Vaak door een ouder of primaire verzorger die zelf ook emotioneel niet beschikbaar is. Wanneer een verzorger echter emotioneel niet beschikbaar is, internaliseert het kind dat meestal als iets dat ‘fout’ is met hen. Het is een vorm van emotionele verwaarlozing in de kindertijd.

Emotioneel niet beschikbare zorgverleners kunnen fysieke aanraking vermijden of minimaliseren waar het kind het moet stellen zonder knuffels, aaien op hun hoofd of in staat zijn om tegen hun zorgverleners te knuffelen zonder ze zelf te krijgen. 

Het kan zich voordoen als nooit aan een kind vertellen dat je van hen houdt, of geen positieve feedback geven op zijn emotionele uitingen. Of het kan meer bestraffend zijn wanneer men een kind beschaamt, uitschelt of op brute wijze misbruikt (verbaal of fysiek) omdat het enige emotie als “zwakte” toont.

Dit wordt doorgevoerd in hun volwassen leven, waar ze zich concentreren op ‘dingen’ in plaats van op emoties. 

Emotionele onbeschikbaarheid leert welke emoties ‘veilig’ zijn en dat zijn meestal giftige positiviteit die woede verdoezelt.

Sommige emotioneel onbeschikbare mensen kunnen uitblinken in sport. Ze kunnen zichzelf begraven in hun werk. Ze kunnen losse of emotioneel ongeldige relaties aangaan als ‘veilig’. Daaronder is een angst voor emotionele verbinding. Het is gebruikelijk – gewoon – normaal weg te rennen wanneer ze in confrontatie komen met emotionele kwetsbaarheid. Maar vaker wel dan niet is dat ze emotionele intimiteit willen, maar bang zijn voor emotionele gehechtheid.

Quantum Waarheid en Thriver Healing

Het uiteindelijke begrip van thuiskomen om je eigen ziel te helen en te waarderen, is dit – we hebben dingen en mensen proberen te krijgen om de gevoelens van liefde, veiligheid, heelheid en vrede van binnen te krijgen. De ironie is als je Quantum Thriver Healing begint te begrijpen, weet je dat deze prachtige gevoelens en toestanden eigenlijk natuurlijk en organisch voor ons zijn.

We beginnen ze organisch te ervaren zodra we beginnen met het ontmoeten, loslaten en vervangen van ons trauma met de Bron, wat het Quantum Healing-proces is. Je begint thuis te komen bij wie je werkelijk bent, die heel en één is en organisch in vrede met de Ware Bron als je trauma’s weg zijn.

We hebben geprobeerd ze daar vandaan te halen, wat, zoals ik al zo vaak heb gezegd, het werkt niet, omdat je deze toestanden niet kunt ‘krijgen’. Je kunt alleen deze toestanden ‘zijn’.

Tot slot

Ik hoop echt dat wat ik vandaag met je heb gedeeld, je heeft geholpen te begrijpen waarom je jezelf ontwijkt omdat je bent geprogrammeerd om, het was normaal, maar het is eigenlijk niet je natuurlijke staat.

Wat hier op een heel diep niveau aan de hand is, is dat je bent getraind om je los te maken van je gevoelens, hart en ziel. Je bent getraind om jezelf te vermijden en je bent getraind om jezelf in de steek te laten en te verraden. Ik wil gewoon dat je dat echt, echt beseft.

We denken dat andere mensen ons zullen behandelen zoals we van hen houden.

Dat was de grote waanvoorstelling, maar de waarheid is dat ze ons volledig behandelen in overeenstemming met de relatie die we hebben met ons eigen Innerlijke Wezen.

Dat betekent niet dat als je een Innerlijk Wezen juist hebt, dat mensen die niet op een gezonde manier in staat zijn om liefde en echte toewijding en verbinding te hebben, gaan veranderen. Nee dat doen ze niet.

Als we niet verbonden zijn en onszelf vermijden en onszelf in de steek laten, dan zijn we zo’n match voor mensen die ons meer van dat gaan geven, wat precies narcisten doen. Ze zijn ook niet op een gezonde manier verbonden met hun Innerlijke Wezen.

En wat doen narcisten? Ze bloeden je leeg van je energie en je bronnen en je Levenskracht en je Ziel.

Ze devalueren en ze verwerpen je, wat onbewust precies was wat we ons Innerlijk Wezen zelf aandeden, elke keer dat we het uitschreeuwden van verdriet en we genezing en zelfpartnerschap en liefde en steun nodig hadden.

Als je niet thuiskomt in deze fundamentele relatie met jezelf, dan zullen anderen en het leven er ook niet voor jou zijn. We leven in het kwantumuniversum van zo binnen, zo buiten dat zo absoluut is als de zwaartekracht.

Wat het betekent is dat jij de generatieve bron bent van je eigen beste ervaring.

Wat er in je innerlijke wezen gebeurt, is wat je gaat accepteren, waaraan je deelneemt en wat je van buitenaf in je levenservaring aantrekt. Je krijgt ook negatieve zaken in je leven aantrokken door anderen omdat we met elkaar zijn verbonden generatie na generatie, en omdat de schepping op zichzelf niet af is.

De echte waarheid over dit alles is dat er eigenlijk geen andere plek is om naar toe te gaan om je leven zo goed mogelijk te krijgen, behalve om naar binnen te keren, om te genezen en van jezelf te brengen terug naar heelheid wat ook de omstandigheden zijn. We zijn trouwens ook mede-schepper van die omstandigheden door acties voor de gevolgen van anderen.

Ik ben zo opgewonden en vereerd en nederig om je te kunnen vertellen dat Melanie de manier heeft ontdekt om dat in het echt te doen en tot op heden heeft ze duizenden anderen geholpen dit ook te bereiken van over de hele wereld – prachtige Thrivers die de verbinding hadden verbroken.

emotionele onbeschikbaarheid
@zelfzorgHelp

Is er een kans op traumaherstel van emotionele onbeschikbaarheid?

Er zijn veel, veel mensen in deze gemeenschap, net als je, die totaal aan stukken zijn geslagen, lijdend, met een afschuwelijk trauma. Ze voelden dat ze nooit dachten te kunnen genezen. Ik geloof ook dat ze nooit meer een schijn van gezond verstand en vrede dachten te zullen krijgen, laat staan ​​dat ze zich zouden verbinden met de ongelooflijke levens die ze nu gelukkig en glorieus leiden.

Ik zou graag een aantal manieren met je willen delen waarop je toegang kunt krijgen tot mijn innerlijke transformationele inhoud die je zal helpen om te stoppen met het vermijden van jezelf en om je re-integratie en je genezingsproces op gang te brengen.

Bekijk de bronnen in het menu, want ze brengen je rechtstreeks naar mijn gratis en ook de intensieve genezingsprogramma’s die je kunt volgen.

Dus zoals altijd hoor ik graag je opmerkingen en je vragen en laat me alsjeblieft weten of deze aflevering nuttig was, of het een snaar bij je raakte en of het je hoop en inspiratie heeft gegeven door naar binnen te keren met liefde en toewijding dat je kunt genezen. Ik zou het heel graag willen weten.

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees