Opnieuw een narcist in je leven vermijden hoe doe je dat? Deel 2

Opnieuw een narcist in je leven vermijden hoe doe je dat? Deel 2

voorbeeld 1

Een dierbare vriendin van mij, leed ook aan enkele “hiaten” waar narcisten in haar leven doorheen konden glippen. Omdat ze niet geloofde dat ze zelf alleen veilig kon zijn en grenzen kon handhaven, wilde ze onbewust (zoals zovelen van ons) iemand groots, sterk en assertief om dat voor haar te doen. En daarom kreeg ze ook opnieuw een narcist in haar leven.

Ga naar deel 1

Als gevolg daarvan waren de mensen die in haar leven kwamen geen rots voor haar. Maar in plaats daarvan waren ze een hamer.

Deze mensen verlosten haar niet van haar innerlijke onzekerheden, maar brachten haar het bewijs ervan.

Het is zo belangrijk om te begrijpen dat dit niet betekent dat deze vriendin zichzelf de schuld gaf. Dat ze zich schaamde, omdat ze werd misbruikt, net zoals ze narcistisch gedrag niet excuseerde.

Het gaf haar eerder de echte oplossing!

Door deze gevoeligheid te beseffen, gaf dit haar de persoonlijke kracht om deze delen van zichzelf te genezen. Kortom, om te stoppen met het overdragen van macht aan mensen die haar pijn deden.

Nadat ze deze delen had genezen, ontdekte zij dat ze geen gehechtheid of behoefte meer voelde om te proberen deze mensen te veranderen. Zodat ze van haar zouden houden en voor haar zouden zorgen.

Integendeel, ze voelde zich volledig van hen losgekoppeld en absoluut geen verlangen meer om bij hen te zijn.

Dus, losbreken in een heel ander liefde- en relatietraject om nooit opnieuw een narcist in je leven te aanvaarden.

Zij heeft nu een relatie met een mooie man, die haar de zorg, liefde en kracht teruggeeft waar ze nu de volledige verantwoordelijkheid voor heeft kunnen nemen en in zichzelf kan vestigen.

Door haar eigen rots te worden, ontving ze de bijpassende partner en kon ze een relatie met een narcist voorkomen.

We hebben het volgende niet gerealiseerd, dat we onbewust geprobeerd hebben iemand ertoe te brengen van ons te houden om onze eigen pijn weg te nemen. Immers dat was onze ‘normale’ manier van doen was waardoor er opnieuw een narcist in je leven kwam.

Maar als een match voor ons niet-genezen Innerlijk Wezen, zouden ze alleen maar meer van dezelfde pijn geven.

Dit is wat narcisten doen. Dit is wat de narcistische dynamiek doet in een relatie.

opnieuw een narcist in je leven
Er is werk aan de winkel als je onafhankelijk van de narcist wil worden. Deel 3

Hoe we zijn geprogrammeerd om te worden uitgebuit?

Het verstandige, gezonde volwassen ding om te doen is wat deze vriendin heeft gedaan, zichzelf te genezen om het gezonde resultaat te bereiken. Neem de tijd om mensen te leren kennen voordat je jouw emoties, ziel en middelen aan hen toewijdt. Dat is de enige manier om een goede en gezonde relatie te krijgen en opnieuw een narcist in je leven aan te trekken.

Helaas zijn velen van ons geïndoctrineerd in de “sprookjesillusie”.

We zijn geconditioneerd om emotioneel roekeloos te zijn in de overtuiging dat het juist is om in het moment verstrikt te raken.

Ik zeg vaak voor de grap dat ik vroeger meer moeite deed om een ​​paar schoenen te kiezen dan een liefdesrelatie. Maar je bent toch niet te vergelijken met een paar schoenen. Je waarde is immers onbeschrijfelijk.

In veel opzichten was dit waar en heel beangstigend!

De Jackpot

Ik was ongelooflijk vatbaar voor liefdesbombardementen en voor iemand die beweerde de leverancier te zijn van wat ik wilde.

Als een potentiële partner charismatisch en intelligent was en zich in me inleefde dat ik me ongezien, ongehoord en onveilig voelde, dan geloofde ik echt dat ik de jackpot zou winnen!

We geloven in liefde op het eerste gezicht! We geloven in een directe band met onze soulmate!

Maar wat we ons niet realiseren is dat deze diepe chemische aantrekkingskracht een diep innerlijk deel van ons kan zijn dat verlangt naar de oplossing van onze kinderwonden.

Het oneindig verlangen naar onze moeder of vader om het anders te doen dan wat ze deden is dat diep innerlijk deel dat schreeuwt om een oplossing.

Hier is de grote tweedeling in dit alles. De persoon die in ons leven verschijnt, met wie we ons chemisch verbonden voelen, biedt de belofte om de pijn van onze onopgeloste kinderwonden weg te nemen.

Maar het blijkt dat ze uiteindelijk de persoon zijn die een nog ernstiger niveau van het trauma van onze kinderwonden veroorzaakt.

Waarom ervaren we zo’n chemische kracht?

In het begin zijn we in eerste instantie niet wakker genoeg om te beseffen wat er werkelijk aan de hand is. We stellen dan de vraag waarom we zo’n krachtige chemische hit en aantrekkingskracht ervaren. Dikwijls trekken we dan de conclusie dat het een geschenk is of een teken. Maar sprookjes bestaan niet voor eeuwig in de realiteit.

Over het algemeen vallen we gewoon rechtstreeks in deze relatie, omdat het zo ‘goed’ voelt.

Bovendien vertellen mensen in je leven je om erop snel op uit te trekken en iemand anders te ontmoeten. Immers volgens de “normen” mag je niet lang alleen blijven.

Je kunt het stigma voelen dat je geen partner of ongehuwd bent.

Heb je het gevoel dat je biologische klok wegtikt en dat je iemand moet vinden om te settelen om een ​​gezin te stichten.

Of heb je je ex-partner snel zien bewegen naar een andere partner en het wanhopige onrecht gevoeld dat je dat ook nog niet hebt kunnen doen.

Dit kunnen allemaal motivaties zijn om opnieuw een narcist in je leven aan te trekken. Dit zijn geen redeneringen die een relatie met een narcist voorkomen.

Alleen bewuste en evoluerende mensen zullen je de waarheid vertellen.

Een helende pauze is nodig bij jezelf, om je innerlijke liefdescode en de relatiepatronen die aan het spelen zijn te veranderen, zodat je verder kunt gaan in het leven en een heel andere realiteit ervaart.

Radicale verantwoordelijkheid

En wat ervoor nodig is, is dit: om eerst één, heel en vervuld persoon te worden in jezelf.

Helaas heeft onze programmering ons altijd gescheiden gehouden van het terugnemen van onze macht met radicale persoonlijke verantwoordelijkheid, om uit dit vreselijke patroon te komen.

De universele aanwezigheid van het zondebokmechanisme sinds het begin van het mensdom.

We zijn eerder geprogrammeerd om slachtoffers te zijn en mensen de schuld te geven die ons hebben gekwetst, en proberen ze vervolgens te veranderen, zodat ze gezond van ons kunnen houden.

En we kunnen op en neer springen en uitroepen dat het walgelijk is dat mensen zich zo gedragen.

Maar dit stelt ons op geen enkele manier in staat te genezen en beter te worden en uit deze patronen te komen. Het enige wat het doet, is ons er verder in verankeren.

En als het niet werkt, proberen we misschien iemand anders te vinden om de pijn weg te nemen.

En ontdekken dan dat we vaak in hetzelfde patroon vallen en dezelfde soort persoon ontmoeten, alleen met een ander gezicht.

Als je deze snelle oplossingen die geen duurzaam geluk bieden, beu bent, ben je misschien bereid te begrijpen dat slechts één waarheid voldoende is.

Je moet naar binnen keren om je relatie met jezelf te helen, en alleen je kunt dat doen.

Eén van de voordelen van narcistische relaties, hoe wreed ze ook zijn, is dat ze ons op de knieën brengen om dit te beseffen. En dan kan persoonlijke catharsis beginnen.

De echte waarheid is dat we als volwassenen verantwoordelijk zijn voor onze eigen grenzen, het is niet de taak van iemand anders.

We zijn geen kinderen meer.

Als we onze macht weggeven en blindelings verwachten dat iemand anders voor ons welzijn, emoties, grenzen en levenskracht zorgt, dan zijn we zeer vatbaar dat anderen niet alleen misbruik van ons zal maken, maar dat we ook vreselijk misbruikt en zelfs onteerd zullen worden. Dat is het geval bij narcistisch misbruik.

Hoe de schade zich verdiept?

Omdat de narcist beweert de persoon te zijn die eindelijk als geen ander van ons zal houden en ons onze heelheid schenkt, creëert dit een krachtige en snelle band. Vroeg of laat zal het masker vallen.

De luchtspiegeling kan niet blijven doorgaan en het narcistische gedrag begint te verschijnen.

In plaats van de redder te zijn van onze tekortkomingen, onzekerheden of dingen in ons leven waarvan we het gevoel hebben dat we ze niet zelf kunnen genereren, schakelt de narcist nu over en begint deze dingen aan te vallen.

Dus de persoon die liefdevol, romantisch en echt was, dacht je en er voor je was, begint je nu emotioneel en letterlijk kritiek te leveren, af te wijzen, te verlaten en te straffen. (crap)

Hij of zij begint met je hoofd en emoties te rotzooien. De narcist begint middelen uit je leven te zuigen. Zijn recht wordt duidelijk. De relatie gaat minder over jou en zoveel meer over wat de narcist wel of niet krijgt.

Door gehecht te blijven, zul je een trauma hebben die niet te beschrijven is. Je gaat vechten met de waanzin. Je probeert gezond verstand, veiligheid en comfort te krijgen van een narcist.

Maar elke keer dat je de narcist probeert te dwingen om gezond te zijn, zullen ze je in de rij zetten en je nog gewelddadiger beschadigen.

Nu zit je op een zinkend schip en probeer je te redden wat je kunt.

Terwijl bereiken de giftige niveaus van trauma en stress in je wezen een kritische massa. Daardoor brokkelt je gezondheid, je verstand en de emotionele structuren van je zenuwstelsel af. Dit gaat door totdat je je letterlijk voelt alsof je bent afgebrokkeld.

opnieuw een narcist in je leven
Razernij, gewelddadigheid en impulsieve agressie van de narcist.

Jouw capaciteit om vrijwel alles aan te kunnen, wordt ernstig verminderd.

Narcistisch misbruik, voordat je je bewust wordt van de waarheid, is een eenrichtingsreis naar je persoonlijke ondergang, op zoveel niveaus. Het kan zelfs buitengewoon gevaarlijk worden voor jou persoonlijk, evenals een ernstige invloed hebben op degenen van wie je houdt. (je kinderen bijvoorbeeld)

Wat is de les hierin?

Op energetisch niveau is de boodschap duidelijk – “Laat los en genees”, daar ging dit zielencontract altijd over. Opnieuw een narcist in je leven brengen tot op het moment dat je de kwetsuren heelt en opkomt voor en je ware zelf bent.

Hoe kun je dit omkeren?

Je kunt op geen enkele manier met een narcist in gesprek gaan en hierdoor verlichting en emancipatie krijgen. Ook confrontatie zal alleen maar je situatie verergeren.

Echte evolutie van je persoon zonder opnieuw een narcist in je leven te brengen is een inside job.

De narcist is niet jouw oplossing. Jij bent de oplossing. Dit vereist onthechting, onder ogen zien en de nodige genezing in jezelf doen.

Dit is een deal maken met jezelf of breken.

Als je dit nu echt begrijpt en beseft, pauzeer dan alsjeblieft deze tekst en schrijf hieronder: “Ik keer me naar binnen om nu mijn eigen echte redder te worden!” Zo ga je een relatie met een narcist voorkomen.

De ommekeer

Dit is van vitaal belang, omdat de inzinking doorgaat en toeneemt. Of de inzinking verandert in een ongelooflijke doorbraak van persoonlijke evolutie, waar je je ware essentie kunt helen en claimen, namelijk: eigenliefde, eigenwaarde, de heiligheid van je eigen ziel, emoties en leven.

Ik hoop dat dit inzicht je heeft geholpen te begrijpen hoe de narcist je leven uit elkaar heeft gehaald, of is begonnen, en je de hoop is gaan geven dat er een echte oplossing is om hier uit te komen.

Jezelf genezen, zodat je niet opnieuw een narcist in je leven aantrekt.

Ik wil echt dat je weet dat er een definitieve manier is om jezelf te genezen en jezelf te bevrijden van alle symptomen van narcistisch misbruik. Er is een definitieve manier om nooit meer vatbaar te zijn voor het opnieuw verscheurd worden van je ziel, hart en leven. Je kunt een relatie met een narcist voorkomen.

Het is zo’n mooi gevoel als je je realiseert dat je dit niveau van bloeien en bevrijden hebt gehaald!

Ik kan niet wachten om je te helpen daar te komen!

De beste manier waarop ik je kan helpen daar te komen, is door in te schrijven op onze website. Je kunt ook lid te worden van onze privé groep.

Ik kan je niet genoeg aanbevelen om dit te doen! Veel van de visie die in het NARP programma is toegepast vind je in de teksten op “narcisme.blog.

Omdat je hier kunt leren over het exacte stapsgewijze proces, dat succesvol is gebleken voor duizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen. Tegelijkertijd zal dat je helpen om ook een volledig herstel te bekomen.

Maar je kunt ook het Engelstalige programma onmiddellijk aanschaffen hier. Er bestaat zelfs een betalingsmogelijkheid mocht je kort bij kas zitten.

En als je dit artikel leuk vond, geef dit artikel dan een duim omhoog. Weet alsjeblieft dat je ook narcisme.blog kunt volgen, zodat je automatisch een melding krijgt wanneer er een nieuw artikel wordt uitgebracht.

En zoals altijd kijk ik uit naar jouw opmerkingen en vragen hieronder om precies te weten hoe narcisten je geest beschadigen, je lichaam vergiftigen en je leven vernietigen en hoe jij dat zal stopzetten.

Volgens ons is de enige echte redding die je kunt hebben als je je naar binnen keert om je eigen redder te worden.

Het Narp programma helpt je daarbij. Ik draai me in alle geval dagelijks naar binnen om mijn eigen echte redder te worden met het NARP programma.

opnieuw een narcist in je leven
Vroegkinderlijk trauma in de eerste levensjaren.

Je kunt als man een narciste hebben en geloven dat als je van haar weggaat dat niemand zal geloven dat jij het slachtoffer bent.

Niemand zal geloven dat je emotioneel bent misbruikt en dat het zelfs overging naar fysiek misbruik.

Vragen, suggesties of opmerkingen? Graag!

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees