Het isolement van het slachtoffer van de narcist doorbreken.

Misbruik resulteert bij een persoon dat hij geïsoleerd raakt van de steun van zijn of haar netwerk, met inbegrip van vrienden en familie.

Soms gebruikt de NPD een techniek van isolement van het slachtoffer om controle over de mensen die het dichtst bij hen staan te behouden. Dat doet hij door verdeel en heers.

Een van de meest effectieve manieren om een gewelddadige cyclus te behouden is ervoor te zorgen dat er geen toegang meer is tot steun van buitenaf door het isolement van het slachtoffer systematisch te organiseren.

Mensen die sociale rivalen vertegenwoordigen voor de narcist worden vaak bekritiseerd. Ook als er een nauwe relatie met niet-NPD’s onderhouden wordt wordt dat vaak bekritiseerd. Ze worden zwart gemaakt en die vrienden zijn dan ook ongewenst. De niet-NPD wordt gewaarschuwd om weg te blijven.

Vaak zijn degenen die het slachtoffer zijn van misbruik gewillig in het isolement.

Omdat ze bang zijn voor als ze uitreiken naar anderen dat er met hen iets gaat gebeuren aanvaarden ze het isolement.

Bovendien gaat niemand hen toch geloven?  Dus is dat erg ontgoochelend vooral als dat zo is bij familie.

Misschien worden er gênant roddels verspreid over hen.

Anderen kunnen proberen om in te grijpen in een contraproductieve manier.

De dader kan te weten komen dat er gepraat wordt met anderen en hen daarvoor bestraffen.

nieuw leven door transformatie bij slachtoffer narcisme

Voorbeelden van isolement van het slachtoffer.

Een vrouw is bang om een avond met haar vrienden uit te gaan.  Gesteld dat ze dat toch doet weet ze dat haar man jaloers is op de relatie die zij heeft met hen. Daarom is ze bang voor hoe hij zal reageren als ze thuiskomt.

Dat bang zijn, bevordert het isolement van het slachtoffer. Vrienden en kennissen vragen zich af wat er scheelt.

Een man is bang om zijn ouders te bellen over lange afstand, omdat hij weet dat zijn vrouw jaloers is op hen en zal klagen over de kosten. Het niet meer kunnen bellen met de ouders betekent een emotioneel isolement van het slachtoffer. Het zijn tenslotte zijn ouders.

Een jong meisje is bang om tijd door te brengen met collega’s. Omdat ze zich schaamt voor haar familie misbruik gaat ze zichzelf isoleren, zodat anderen niet weten wat er in haar huis plaatsgrijpt.

Ze kunnen dan ook geen vragen stellen wanneer ze symptomen zien van misbruik. Maar die sociale desintegratie brengt op zich al fysieke en geestelijke gezondheidsproblemen.

Een moeder van een meisje dat zelfmoord heeft geprobeerd gaat niet naar sociale bijeenkomsten, want ze is bang dat mensen zouden kunnen vragen hoe het komt dat haar dochter dat doet. Hoewel de moeder zich grote zorgen maakt, brengt haar dat in een isolement.

Een man zal niet met anderen over het misbruik van zijn narcistische vrouw spreken. In het bijzonder vreest hij dat hij er zwak zal uitzien en daardoor mensen afstoten.

Wat je niet moet doen als je leeft met een narcist!

Denk niet dat u de enige persoon in de wereld bent die gaat door wat jij meemaakt.

Schaam je niet voor uw situatie.

Geef jezelf niet de schuld voor iemand anders slecht gedrag.

Laat je niet in een isolement brengen.

Wat moeten je kunt doen als je leeft met een narcist!

Denk eraan dat er miljoenen mensen zijn die een gelijkaardige situatie meemaken.

Zoek mensen die begrijpen wat NPD-persoonlijkheidsstoornis is.  Die bovendien door hun eigen ervaringen de invloed kennen van isolement van een slachtoffer. Ervaringsdeskundige begrijpen wat je doormaakt.

Zoek een vriend, therapeut, coach of mentor op wie je kunt vertrouwen en bezoek ze regelmatig.

Kies de minste van twee kwaden — Het is moeilijk om de stilte te doorbreken, maar het is nog moeilijker om alleen te strijden. Je zult een grote moed nodig hebben om het niet op te geven.

Aanverwante artikelen.

Tien jaar vrijheid Mijn strijd om te overleven buiten de kelder

Tien jaar vrijheid. Mijn strijd om te overleven buiten de kelder.

Mijn leven in de hel

Mijn leven in de hel.

De edele kunst van not giving a fuck [Nederlandstalig] de tegendraadse aanpak voor een goed leven

De edele kunst van not giving a fuck de tegendraadse aanpak voor een goed leven (Nederlandstalig).

De logica van geluk ontdek de formule

De logica van geluk ontdek de formule.

radical acceptance embrancing your life with the heart of a buddha

Radical Acceptance Embracing Your Life with the Heart of a Buddha.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Annemie-en-Johan-met-Milan-in-Amelscheid-forest-1_tiny-1080x720.jpg

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’.

Geef een reactie, vraag of antwoord.