Het narcistische spel van vernederen tijdens vakanties. Deel 1 Video

Tijd doorbrengen met een narcist is op zich al moeilijk genoeg, maar een relatie met een narcist tijdens een vakantieperiode kan een intense dosis van de vakantiestress veroorzaken. Als je niet weet wat een narcistische vakantie is, lees dan verder.

Met een narcist is er niet zoiets als een gratis lunch, diner, gift, vakantie enz. Of een plezierige vakantie zonder straf.

Deze narcistische manipulators lokken je in een schijnbaar onschuldige situatie zoals samen op vakantie, alleen maar om je later te kunnen straffen.

Je isoleert je, omdat je je niet meer veilig voelt.

Ze was een persoon en had een kindertijd meegemaakt met twee narcistische ouders. Daarna had ze een reeks van relaties met narcistische mensen gehad. Haar leven draaide rond deze mensen tot vier jaar geleden.

Ze voelt zich alsof ze zo veel tijd tot nu toe heeft verspild. De laatste tijd heeft ze geworsteld met het sociaal zijn. Het was moeilijk om uit haar isolement te komen.

Ze heeft geen vrienden. In isolatie voelt ze zich veilig, maar ze wil nieuwe, liefdevolle en ondersteunende vrienden ontmoeten. Echter, vreest ze dat ze weer terug zal vallen in dit soort relatie. Maar daar hebben we een middel voor.

Klopt het dat onze samenleving narcistisch gedrag beloont, en dat het moeilijk is om echte vrienden te vinden?

Het is een  goede zaak dat ze nu haar intuïtieve gift vrijer kan gebruiken nu ze een einde gemaakt heeft en afstand genomen van haar narcistische misbruikers. Ze kan nu gemakkelijker en op die plek giftige mensen spotten, waar ze dit voordien niet eerder kon.

Op een paar manieren, is ze zichzelf aan het heropvoeden door kunst, tijd doorbrengen met dieren, genieten van de natuur, en alles doen wat de narcisten haar verboden hadden. Ze heeft een zeer sterke wil. Voortaan is ze niet meer onder de ban van de narcisten. Ze is dan ook niet meer van plan om dit van haar te laten afpakken of te gehoorzamen aan de programmering van de narcist.

Online gemeenschappen voor overlevenden van narcisten.

Ze had “alleen” een narcistische ouder – haar moeder, maar ook 2 van de 3 broers en zussen zijn narcistisch. De derde was een empathische grote zus, die helaas vorig jaar overleden is.

20 jaar was ze getrouwd met een geheime narcist. Van tijd tot tijd had ze ook de neiging om haar te isoleren nadat ze een tros van relaties met narcistische mensen heeft gehad (vrienden en partners).

Op dit moment voedt ze zichzelf herop bijvoorbeeld door het tekenen, wandelingen in de natuur te maken, vaak naar de zee te gaan op vakantie.

Maar dat is nog niet alles, ze luistert naar muziek, danst, lacht en toont zichzelf compassie en liefde. Ze werkt niet, ze heeft PTSS, maar ze doet wat vrijwilligerswerk waar ze kan.

Therapie heeft haar ook veel geholpen. Vooral nadat werd verteld door een psychiater dat haar moeder een narcist was. Kortom, ze was gehersenspoeld geweest wat bleek uit de depressies en sociale angst die ze van jongs af aan had.

Ze heeft veel troost, steun en begrip gevonden in forumgroepen van overlevenden van narcisme. Deze gelijkgestemde mensen beschouwt ze als haar nieuwe vrienden. Haar aangescherpte intuïtie is haar beste vriend en ze gebruikt het vaak. Ze luistert er naar en handelt volgens haar intuïtie.

U ziet dat uw situatie hier in woorden beschreven wordt die u in uw eigen leven terugvindt.

Ze bracht ook jaren zichzelf in isolatie en eenzaamheid door, want het voelde veiliger dan het hebben van vrienden. Ze begreep ook dat het gezonder is om uit het isolement te komen en goede vrienden te maken.

vakantie narcistisch
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te ontwikkelen.

Het vinden van echte vrienden is een zeer grote uitdaging voor slachtoffers van narcisten.

Ze is erg dankbaar voor de weinige mensen in haar leven, die ze beschouwt als echte vrienden. Het is soms moeilijk. Het is een geschenk als je die vrienden vindt. Je zult het zoveel meer waarderen dat je ze gevonden hebt. Het is belangrijk, zelfs als die vrienden er niet voor de rest van je leven zijn, zoals dit kan gebeuren.

Je geniet er zo veel meer van zolang die vriendschap bestaat. Toch heeft ze een zeer sterke wil. Immers, ze ziet nu ook de narcist van ver. Eindelijk weet ze dus nu hoe ze haar van hem moet ontdoen vanaf het begin. De laatste zes mannen waarmee ze een date had gedurende een paar dagen, twee weken tot een maand, waren allemaal giftig.  Bovendien was er zelfs één bij die niet goed was in zijn hoofd.

Een van hen was bijzonder gevaarlijk en gewelddadig. Daarom dus dat het een zegen is om te kunnen zien vanaf het begin dat het narcisten waren en dat je de signalen opvangt. Als je geleerd hebt over narcisme, zijn deze mensen niet langer in staat om hun zieke spel te winnen.

Haar kat was zo nodig in het helpen om haar te genezen, evenals kunst.

Nu ze in een muziekband is, gaat haar herstel nog sneller. Muziek geneest haar ook. Het klinkt alsof ze enkele goede coping vaardigheden heeft bijgeleerd.

Een trigger had haar wat depressief gemaakt. Het was het denken over hoeveel keren haar vakantie werd vernietigd door een narcist. Dat ze er feitelijk door gevangen was. Ik weet zeker dat ze nu het best reist met haar hond.

Uit eten met een narcist is niet genieten.

Vandaag is de eerste keer in 13 maanden dat ze gaat kunnen dineren. Met haar narcist heeft ze alle contact verbroken. Nu kan ze weer uit eten gaan en genieten van het leven.

Het is een lange weg geweest.  natuurlijk analyseert ze nog dikwijls het gedrag van haar met de narcist. Bovendien zoekt ze een antwoord op de vraag waarom ze zich zo gedragen heeft.

Daarom trekken narcisten hun doos met goocheltrucs tevoorschijn als je met hen uit eten gaat. Het is een openbare plaats waar nog andere mensen zijn. In die omstandigheden doen ze wat ze kunnen om de “speciale gebeurtenissen” (voor jou) te stoppen van het stelen van hun aandacht.

Ze willen hogerop staan dan iedereen om hen heen en zullen hele diner kritisch neerkijken op iedereen.

De rust die komt na wakker te worden dankzij overlevenden van narcisten.

De kennis van wat een giftige relatie is, een relatie met éénrichtingsverkeer, zonder het geven en nemen. vanzelfsprekend is dit zonder onvoorwaardelijke liefde.

In een narcistische relatie wordt u verondersteld om zelf alle verantwoordelijkheid voor jullie beiden op je te nemen. Wanneer je je daarvan bevrijdt, zal een overlevende opnieuw het gevoel krijgen om te genieten van het leven.

Afstappen van zelfgekozen isolement kan moeilijk zijn, zeker als je nog niet je gedrag als zelfgekozen isolement hebt herkend. Als man, is het vooral gemakkelijk om te verwijzen naar jezelf als “de eenzame wolf,” in plaats van een geïsoleerd persoon.

Er is een zekere mate van verwachtingspatroon als asociale man, zoals de “eenzame” cowboy.  Het kostte me een zeer lange tijd om mijn gedrag te identificeren als zelfisolerend gedurende het grootste deel van mijn leven.

De openbare bibliotheek is een stuk vakantie.

Een truc die ik graag gebruik om uit de zelfgekozen isolement tactiek te komen is om naar openbare plaatsen te gaan, om werk te doen, te lezen, of gewoon rond te lopen.

Ik heb ontdekt dat de openbare bibliotheek prima werkt om contacten te leggen. Het is er rustig, vol met interessante dingen om de tijd in te vullen, en er zijn behoorlijk wat mensen.

Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb de neiging om de mensen om me heen te observeren en kennis te nemen van het feit dat niemand op dit moment een bedreiging voor me is.

Uiteindelijk zul je je beginnen te beseffen dat de vreemden daar geen bedreiging zijn. Dat de meesten respect en interesse in je hebben. Dat is een nieuwe gedachte.

Ik ben gelukkig om te leven op een plek waar vreemden op straat gesprekken zullen beginnen. Sommigen geven je een compliment of vragen de weg enz. Mijn enige advies is om je daaraan langzaam aan bloot te stellen volgens het tempo dat bij je goed aanvoelt.

Als harde geluiden niet aangenaam zijn voor jou, dan zijn openbare bibliotheken plaatsen die ik niet genoeg kan aanbevelen.  Immers daar kun je meestal een paar uur genieten van de rust, behalve een paar keer dat je gestoord wordt door een hoestbui en het geluid van een deur die zachtjes sluit.

50 ste verjaardagsfeest.

Toen ze 50 jaar was nodigde haar narcistische zus haar uit om bij haar de 50ste verjaardag te vieren bij haar thuis.  Ze ging erheen, en ze deed de voordeur open en vertelde me dat niemand haar leuk vond, zodat er niemand was gekomen voor haar feest.

Ze sloeg de deur dicht in haar gezicht. Mijn verjaardag is nu een herinnering voor mij aan haar. Wat ze toen zei en wat ze me aandeed, zal ik nooit meer vergeten.  Haar zus ontkent nu dat dat ooit gebeurd is.

Vakanties, net als verjaardagen en feesten, versterken de trekken van een narcist, omdat zijn obsessieve behoefte om gevechten uit te lokken, aandacht te trekken en anderen te controleren tot belachelijk hoge niveaus op zo’n momenten.

Er is namelijk meer mogelijkheid voor emotioneel misbruik en chaos. Je kunt je gezinsleden, broers en zussen niet kiezen, dus luister je best beleefd, excuseer jezelf en neem deel aan een ander gesprek.

Haar verjaardagsdiner in Parijs.

Ze herinnert zich hoe ze werd uitgenodigd door haar ex-narcist of psychopaat voor een ​​romantisch diner voor haar verjaardag in een mooi restaurant in Parijs, Frankrijk, toen ze daar woonden. Hij maakte hatelijke opmerkingen over haar leeftijd en probeerde haar belachelijk te maken over haar leeftijd gedurende het hele diner.

De ober die jong en zeer goed uitziende was bleef haar aanspreken met “miss” en lachte veel naar haar. Ze nam die gelegenheid aan om de narcist / psychopaat duidelijk te maken dat de ober haar niet zag als een “oude”.

Ze vertelde hem ook om een ​​andere tactiek te proberen, omdat dat haar beledigen met haar leeftijd niet hielp, omdat ze wist dat ze er minstens 10 jaar jonger uitzag dan haar leeftijd. Dat was zo’n verschrikkelijke rotzak die vent.

Dat is zoals in een horrorfilm leven. Toen gingen ze naar Rome. Hij zei dat hij zenuwachtig was over iets en zei iets verschrikkelijks op een ochtend. Hij gooide een sinaasappel naar de achterkant van haar hoofd in de hal van het hotel. En ze herinnert zich dat ze dacht dat het niet uitmaakt waar ze met die vent naar toegaat, want zolang ze bij hem is, is het als de pest of zoiets.

Elke narcistische vakantie was pure hel.

Een vakantie is een voorbereide psychologische moord.  Dat is wat vakanties precies zijn met een narcist. Immers de vakantie is de tijd van het jaar waarin je gedwongen wordt om “kwaliteitstijd” door te brengen met alle narcisten in je leven.

Op een avond sprak hij haar aan over haar chronisch hoesten. Ze werd kwaad, alleen omdat hij het ter sprake bracht. Ze had hem al verschillende malen verteld over haar angst en zenuwen over haar bedrijf dat niet goed meer werkte.

Dat is wat er gebeurt met een ziekelijke persoon dacht hij. Nadat hij zei tegen haar dat ze iedereen bang maakt met de manier hoe ze reageert, en dat iedereen bang is voor haar boosheid, bedankte ze hem plots.

Ze zei dat ze haar beter voelde. Hij kon er geen kop nog staart aan krijgen. Het was een klassieke vorm van projectie, die deze manipulator gebruikte.

Ze had speciaal gehoest, omdat hij er zou naar vragen. Toen hij interesse voor haar toonde, werd ze kwaad. En als hij zich daarom slecht voelde, voelde ze haar weer beter.

Hij verdiende het niet om vernederd te worden, bang gemaakt of geïntimideerd te worden. Ook niet om bedreigd, gekleineerd of beledigd te worden als een compleet stuk stront. Terwijl zij zoals altijd de martelaar en slachtoffer speelde.

Nu slaagt hij erin zich van haar los te maken door naar een therapeut te gaan die werkt met kleine groepen.

Daarin zitten mensen die elkaar helpen genezen, die eerlijk zijn, en elkaar ondersteunen. Hij handelt soms nog zo vreemd rond mensen als gevolg van een levenslange invloed van narcisten. Dat heeft een doordringende schade veroorzaakt aan zijn psyche.

Hij heeft net besloten eerst alleen gedurende 10-30 minuten in de auto te zitten als hij naar een sociale interactie situatie moet. Dit moet hij nu doen om zijn innerlijk in te stellen op vertrouwen en rust.

Als hij dat niet doet dan geraakt hij in een groep paniekerig en vreemd angstig. Het is het beste advies dat hij kan geven van als je naar een vergadering moet, eerst tijd te nemen voor jezelf. U begrijpt dat deze persoon elk zelfvertrouwen is kwijtgeraakt door wat hij heeft meegemaakt.

vakantie narcist
Zelf-zorg en zelf-partner worden om te herstellen van narcistisch misbruik

Er is niets gratis. U moet een narcist altijd op één of andere manier betalen!

Hij herinnert zich nog hoe hij werd behandeld tijdens het etentje voor zijn verjaardag. Het werd een show hoe ze er in slaagde om de ober te versieren. Daarna is hij een tijdje bang geweest om gelukkig te zijn, omdat hij dan altijd verwachte dat het ongeluk op de loer lag.

Op een bepaalde manier is het goed te weten dat hij niet de enige was waar er gekke dingen gebeuren in de relatie. Ook dat hij niet de enige is die een relatie heeft waar de partner niet begrijpt, noch om de relatie geeft.

Dat is het voordeel van gelijkgezinde mensen te ontmoeten. Nu zijn zijn ogen open. Iedereen hoopt dat hij zich niet opnieuw laat beetnemen. We hopen voor hem dat hij zijn zelfvertrouwen terug krijgt.

Bent u opgevoed om te geloven in uitspraken / concepten / patronen zoals “Als je danst, moet je altijd het gelag betalen?” “Interessant.”

Dat is de favoriete reactie dat je zou kunnen geven op elke narcistische claim gedurende de vakantie als iets zomaar uit de lucht komt vallen en je tijd nodig hebt om na te denken zonder te reageren. Het laat hen zien dat, nee, je neemt niet het aas en ze kunnen niet bij je komen.

https://videos.files.wordpress.com/VNhfmazh/toxische_personen_willen_je_gedachten_controleren_met_leugens.mp4

Een harem op Facebook.

Ze was een tijdje aan het daten met een narcist die op Facebook een online harem had. Hij speelde die vrouwen op haar uit. Het was verschrikkelijk. Ze mocht tijd met hem doorbrengen op voorwaarde dat ze nooit klaagde over wat er aan bedrog tegenover die vrouwen gebeurde.

Hij gaf haar ook niets en zelfs niet de minste aandacht. Zijn familie echter overlaadde hij met geschenken en tijd en maakte haar duidelijk dat ze op niets recht had. Haar ex had zijn moeder gebruikt en twee van haar vrienden om te proberen haar beschaamd, minderwaardig en jaloers te voelen.

Eens had ze verteld dat ze er van droomde om in de toekomst terug naar diezelfde stad te gaan op een verjaardag. Ze waren toen uit om te dansen, na een lekker diner, samen met haar zoon.

Hij zorgde onmiddellijk door zijn houding en toon te veranderen zodat ze haar slecht voelde wanneer ze haar droom had verteld. Hij zei ‘Kun je niet gewoon genieten van het moment? Waarom moet je altijd afkomen met je toekomstige plannen?

Hij zag er zo boos uit en vol haat, terwijl wat ze gezegd had, lief bedoeld was. Haar eetlust was weg, haar zoon was boos door zijn manieren en geheel de avond was verpest.

Het was alsof hij het nodig had om haar vertrouwen aan het begin van hun avond kapot te maken, door zo’n onverwachte reactie. In dit geval gaf het hem een beter gevoel.

Vragen, suggesties of commentaren? Graag!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Uit eten met een narcist. video

Trauma en traumazorg in Europa

Verlof met een narcist: Het narcistische spel van vernederen Deel 2

Narcisme uit het buitenland had veel gereisd.

Voorbereiding feestdagen en vakanties: je losmaken van de narcist!

kenmerken toxische persoon

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees