Het narcistische spel van vernederen tijdens vakanties.

Tijd doorbrengen met een narcist is opzich al moeilijk genoeg, maar een relatie  met een narcist tijdens een vakantieperiode kan een intense dosis van de vakantie stress veroorzaken.

 

Met een narcist is er niet zoiets als een gratis lunch, diner, gift, vakantie enz. Of een plezierige vakantie zonder straf.

Deze narcistische manipulators lokken je in een schijnbaar onschuldige situatie zoals samen op vakantie,  alleen maar om je later te kunnen straffen.

Je isoleert je omdat je jou niet meer veilig voelt.

Ze was een persoon en had een kindertijd meegemaakt met twee narcistische ouders. Daarna had ze een reeks van relaties met narcistische mensen gehad. Haar leven draaide rond deze mensen tot vier jaar geleden.

Ze voelt zich alsof ze zo veel tijd tot nu toe heeft verspild. De laatste tijd heeft ze geworsteld met het sociaal zijn. Het was moeilijk om uit haar isolement te komen.

Ze heeft geen vrienden. In isolatie voelt ze zich veilig, maar ze wil nieuwe, liefdevolle en ondersteunende vrienden ontmoeten. Echter vreest ze dat ze weer terug zal vallen in dit soort relatie.

Klopt het dat onze samenleving narcistisch gedrag beloont, en dat het moeilijk is om echte vrienden te vinden?

Het is een  goede zaak dat ze nu haar intuïtieve gift vrijer kan gebruiken nu ze een einde gemaakt heeft en afstand genomen van haar narcistische misbruikers.

Ze kan nu gemakkelijker en ter plaatse giftige mensen spotten, waar ze dit voordien niet eerder kon.

Op een paar manieren, is ze zichzelf aan het heropvoeden door middel van kunst, tijd doorbrengen met dieren, genieten van de natuur, en alles doen wat de narcisten haar verboden hadden.

Ze heeft een zeer sterke wil. Voortaan is ze niet meer onder de ban van de narcisten.  Ze is dan ook niet meer van plan om dit van haar te laten afpakken of te gehoorzamen aan de programmering van de narcist.

YouTube gemeenschappen voor overlevenden van narcisten.

Ze had “slechts” een narcistische ouder moeder, maar ook 2 van de 3 broers en zussen zijn narcistisch. De derde was een empathische grote zus, die helaas vorig jaar overleden is.

20 jaar was ze getrouwd met een geheime narcist. Van tijd tot tijd had ze ook de neiging om haar te isoleren nadat ze een tros van relaties met narcistische mensen heeft gehad (vrienden en partners).

Op dit moment voedt ze zichzelf herop bijvoorbeeld door het tekenen, wandelingen in de natuur te maken, vaak naar de zee te gaan op vakantie.

Maar dat is nog niet alles, ze luistert naar muziek, danst en lacht en toont zichzelf compassie en liefde. Ze werkt niet, ze heeft PTSS, maar ze doet wat vrijwilligerswerk waar ze kan.

Therapie heeft haar ook veel geholpen. Vooral nadat werd verteld door een psychiater dat haar moeder een narcist was. Kortom ze was gehersenspoeld geweest wat bleek uit de depressies en sociale angst die ze van jongs af aan had.

Ze heeft veel troost, steun en begrip gevonden in forum groepen van overlevenden van narcisme. Deze gelijkgestemde mensen beschouwt zij als haar nieuwe vrienden.

Haar aangescherpte intuïtie is haar beste vriend en ze gebruikt het vaak. Ze luistert er naar en handelt volgens haar intuïtie.

U ziet dat uw situatie hier in woorden beschreven wordt die u in uw eigen leven terugvindt.

Ze bracht ook jaren zichzelf in isolatie en eenzaamheid door, want het voelde veiliger dan het hebben van vrienden.

Ze begreep ook dat het gezonder is om uit het isolement te komen en goede vrienden te maken.

Het vinden van echte vrienden is een zeer grote uitdaging voor slachtoffers van narcisten.

Ze is erg dankbaar voor de weinige mensen in haar leven, die zij beschouwt als echte vrienden.

Het is soms moeilijk.

Het is een geschenk als je die vrienden vindt. Je zult het zoveel meer waarderen dat je ze gevonden hebt. Het is enorm belangrijk, zelfs als die vrienden er niet voor de rest van je leven zijn, zoals dit kan gebeuren.

Je geniet er zo veel meer van zolang die vriendschap  bestaat.

Toch heeft ze een zeer sterke wil. Immers  ziet ze nu ook de narcist van ver. Eindelijk weet ze dus nu hoe ze haar van hem moet ontdoen vanaf het begin.

De laatste zes mannen waarmee ze een date had gedurende een paar dagen, twee weken tot een maand, waren allemaal giftig.  Bovendien was er zelfs één bij die niet goed was in zijn hoofd.

Een van hen was bijzonder gevaarlijk en gewelddadig. Vandaar dus dat het een zegen is om te kunnen zien vanaf het begin dat het narcisten waren en dat je de signalen opvangt.

Als je geleerd hebt over narcisme, zijn deze mensen niet langer in staat om hun zieke spel te winnen. Haar kat was zo cruciaal in het helpen om haar te genezen, evenals kunst.

Nu ze in een muziekband is gaat haar herstel nog sneller. Muziek geneest haar ook. Het klinkt alsof ze een aantal goede coping vaardigheden heeft bijgeleerd.

Een trigger had haar wat depressief gemaakt. Het was het denken over hoeveel keren haar vakantie werd vernietigd door een narcist. Dat ze er feitelijk door gevangen was. Ik weet zeker dat ze nu het best reist met haar hond.

Uit eten met een narcist is niet genieten.

Vandaag is de eerste keer in 13 maanden dat ze gaat kunnen dineren. Met haar narcist heeft ze alle contact verbroken. Nu kan ze weer uit eten gaan en genieten van het leven.

Het is een lange weg geweest.  Natuurlijk analyseert ze nog dikwijls het gedrag van haar met de narcist. Bovendien zoekt ze een antwoord op de vraag waarom ze zich zo gedragen heeft.

Daarom trekken narcisten hun doos met goocheltrucs tevoorschijn als je met hen uit eten gaan. Het is een openbare plaats waar nog andere mensen zijn. In die omstandigheden doen ze wat ze kunnen om de speciale gebeurtenissen te stoppen van het stelen van hun aandacht.

Ze willen hogerop staan dan iedereen om hen heen en zullen hele diner kritisch neerkijken op iedereen.

De rust die komt na wakker te worden dankzij overlevenden van narcisten.

De kennis van wat een giftige relatie is, een relatie met éénrichtingsverkeer, zonder het geven en nemen.  Vanzelfsprekend is dit zonder onvoorwaardelijke liefde. In een narcistische relatie wordt u verondersteld om zelf alle verantwoordelijkheid voor jullie beiden op je te nemen. Wanneer je je daarvan bevrijdt zal een overlevende opnieuw het gevoel krijgen om te genieten van het leven.

Afstappen van zelfgekozen isolement kan moeilijk zijn, zeker als je nog niet je gedrag als zelfgekozen isolement hebt herkend. Als man, is het vooral gemakkelijk om te verwijzen naar jezelf als “de eenzame wolf,” in plaats van een geïsoleerd persoon.

Er is een zekere mate van verwachtingspatroon als asociale man, zoals de “lonesome” cowboy.  Het kostte me een zeer lange tijd om mijn gedrag te identificeren als zelf-isolement gedurende het grootste deel van mijn leven.

De openbare bibliotheek een stuk vakantie.

Een truc die ik graag gebruik om uit de zelfgekozen isolement tactiek te komen is om naar openbare plaatsen te gaan, om werk te doen, te lezen, of gewoon rond te lopen.

Ik heb ontdekt dat de openbare bibliotheek prima werkt om contacten te leggen. Het is er rustig, vol met interessante dingen om de tijd in te vullen, en er zijn behoorlijk wat mensen.

Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb de neiging om de mensen om me heen te observeren en kennis te nemen van het feit dat niemand op dit moment een bedreiging voor me is.

Uiteindelijk zal je beginnen te beseffen dat de vreemden daar geen bedreiging zijn. Dat de meesten respect en interesse in jou hebben. Dat is een nieuwe gedachte.

Ik ben gelukkig om te leven op een plek waar vreemden op straat gesprekken zullen beginnen. Sommigen geven je een compliment of vragen de weg enz. Mijn enige advies is om je daaraan langzaam aan bloot te stellen volgens het tempo dat bij jou goed aanvoelt.

Als harde geluiden niet aangenaam zijn voor jou, dan zijn openbare bibliotheken plaatsen die ik niet genoeg kan aanbevelen.  Immers daar kun je meestal een paar uur genieten van de rust, behalve een paar keer dat je gestoord wordt door een hoestbui en het geluid van een deur die zachtjes sluit.

50 ste verjaardagsfeest.

Toen ze 50 jaar was nodigde haar narcistische zus haar uit om bij haar de 50 ste verjaardag te vieren bij haar thuis.  Ze ging erheen, en ze deed de voordeur open en vertelde me dat niemand haar leuk vond, zodat er niemand was gekomen voor haar feest.

Ze sloeg de deur dicht in haar gezicht. Mijn verjaardag is nu een herinnering voor mij aan haar. Wat ze toen zei en wat ze me aandeed zal ik nooit meer vergeten.  Haar zus ontkent nu dat dat ooit gebeurd is.

Vakanties, net als verjaardagen en feesten versterken de trekken van een narcist, omdat zijn obsessieve behoefte om gevechten uit te lokken, aandacht te trekken en anderen te controleren tot belachelijk hoge niveaus op zo’n momenten.

Er is immers meer mogelijkheid voor emotioneel misbruik en chaos. Je kunt je gezinsleden , broers en zussen niet kiezen, dus luister je best beleefd, excuseer jezelf en neem deel aan een ander gesprek.

Haar verjaardagsdiner in Parijs.

Ze herinnert zich hoe ze werd uitgenodigd door haar ex narcist / psychopaat  voor een ​​romantisch diner voor haar verjaardag in een mooi restaurant in Parijs, Frankrijk, toen ze daar woonden. Hij maakte hatelijke opmerkingen over haar leeftijd en probeerde haar belachelijk te maken over haar leeftijd gedurende het hele diner.

De mannelijke ober die jong en zeer goed uitziende was bleef haar aanspreken met “miss” en lachte veel naar haar. Ze nam die gelegenheid aan om de Narcist / psychopaat duidelijk te maken dat de ober haar niet zag als een “oude”.

Ze vertelde hem ook om een ​​andere tactiek te proberen omdat dat haar beledigen met haar leeftijd niet hielp omdat ze wist dat ze er minstens 10 jaar jonger uitzag dan haar leeftijd. Dat was zo’n verschrikkelijke rotzak die vent.

Dat is zoals  in een horrorfilm leven. Toen gingen ze naar Rome. Hij zei dat hij zenuwachtig was over iets en zei iets verschrikkelijks op een ochtend. Hij gooide een sinaasappel naar de achterkant van haar hoofd in de hal van het hotel.

En ze herinnert zich dat ze dacht dat het niet uitmaakt waar ze met die vent naar toegaat, want zolang ze bij hem is ,is het als de pest of zoiets.

Elke vakantie was pure hel.

Voorbereide psychologische moord.  Dat is wat vakanties precies zijn met een narcist. Immer de vakantie is de tijd van het jaar waarin je gedwongen wordt om “quality time” door te brengen met alle narcisten in je leven.

Op een avond sprak hij haar aan over haar chronisch hoesten. Ze werd kwaad, enkel maar omdat hij het ter sprake bracht. Ze had hem reeds verschillende malen verteld over haar angst en zenuwen over haar bedrijf dat niet goed meer werkte.

Dat is wat er gebeurt met een ziekelijke persoon dacht hij. Nadat hij zei tegen haar dat ze iedereen bang maakt met de manier hoe ze reageert, en dat iedereen bang is voor haar boosheid, bedankte ze hem plots.

Ze zei dat ze haar beter voelde. Hij kon er geen kop nog staart aan krijgen. Het was een klassieke vorm van projectie, die deze manipulator gebruikte.

Ze had speciaal gehoest omdat hij er zou naar vragen. Toen hij interesse voor haar toonde werd ze kwaad. En als hij zich daarom slecht voelde, voelde zij haar weer beter.

Hij verdiende het niet om vernederd te worden, bang gemaakt of geïntimideerd te worden. Ook niet om bedreigd, gekleineerd of beledigd te worden als een compleet stuk stront. Terwijl zij zoals altijd de martelaar en slachtoffer speelde.

Nu slaagt hij erin zich van haar los te maken door naar een therapeut te gaan die werkt met kleine groepen.

Daarin zitten mensen die elkaar helpen genezen, die eerlijk zijn, en elkaar ondersteunen.

Hij handelt soms nog zo vreemd rond mensen als gevolg van een levenslange invloed van narcisten. Dat heeft een doordringende schade veroorzaakt aan zijn psyche.

Hij heeft net besloten eerst alleen gedurende 10-30 minuten in de auto te zitten als hij naar een sociale/interactie situatie moet. Dit moet hij nu doen om zijn innerlijk in te stellen op vertrouwen en rust.

Als hij dat niet doet dan geraakt hij in een groep paniekerig en vreemd angstig. Het is het beste advies dat hij kan geven van als je naar een meeting moet, eerst tijd te nemen voor jezelf. U begrijpt dat deze persoon elk  zelfvertrouwen is kwijtgeraakt door wat hij heeft meegemaakt.

Er is niets gratis. U moet een narcist altijd op één of andere manier betalen!

Hij herinnert zich nog hoe hij werd behandeld tijdens het etentje voor zijn verjaardag. Het werd een show hoe ze er in slaagde om de ober te versieren. Daarna is hij een tijdje bang geweest om gelukkig te zijn, omdat hij dan altijd verwachte dat het ongeluk op de loer lag.

Op een bepaalde manier is het goed te weten dat hij niet de enige was waar er gekke dingen gebeuren in de relatie. Ook dat hij niet de enige is die een relatie heeft waar de partner niet begrijpt, noch om de relatie geeft.

Dat is het voordeel van gelijkgezinde mensen te ontmoeten. Nu zijn zijn ogen open. Iedereen hoopt dat hij zich niet opnieuw laat beetnemen. We hopen voor hem dat hij zijn zelfvertrouwen terug krijgt.

Bent u opgevoed om te geloven in uitspraken / concepten / patronen zoals “Als je danst, moet je altijd het gelag betalen?” “Interessant.”

Dat is de favoriete reactie dat je zou kunnen geven op elke narcistische claim gedurende de vakantie als iets zomaar uit de lucht komt vallen en je tijd nodig hebt om na te denken zonder te reageren. Het laat hen zien dat, nee, je neemt niet het aas en ze kunnen niet bij je komen.

Een Harem op Facebook.

Ze was een tijdje aan het daten met een narcist die op Facebook een online harem had. Hij speelde die vrouwen op haar uit. Het was verschrikkelijk.

Zij mocht tijd met hem doorbrengen op voorwaarde dat ze nooit klaagde over wat er aan bedrog tegenover die vrouwen gebeurde.

Hij gaf haar ook niets en zelfs niet de minste aandacht. Zijn familie echter overlaadde hij met geschenken en tijd en maakte haar duidelijk dat ze op niets recht had.

Haar ex had zijn moeder gebruikt en twee van haar vrienden om te proberen haar beschaamd, minderwaardig en jaloers te voelen.

Eens had ze verteld dat ze er van droomde om in de toekomst terug naar die zelfde stad te gaan op een verjaardag. Ze waren toen uit om te dansen, na een lekker diner, samen met haar zoon.

Hij zorgde onmiddellijk door zijn houding en toon te veranderen dat zij haar slecht voelde wanneer ze haar droom had verteld. Hij zei ‘Kun je niet gewoon genieten van het moment? Waarom moet je altijd afkomen met je toekomstige plannen?

Hij zag er zo boos uit en vol haat, terwijl wat zij gezegd had, lief bedoeld was. Haar eetlust was weg, haar zoon was boos door zijn manieren en geheel de avond was verpest.

Het was alsof hij het nodig had om haar vertrouwen aan het begin van hun avond kapot te maken, door zo’n onverwachte reactie. In dit geval gaf het hem een beter gevoel.

De vernederende / plotselinge flits van wreedheid op een mooie romantische avond is een gemeenschappelijk thema bij dit soort narcistische relaties.

Hetzelfde met de triangulatie. Derden uitspelen om je jaloers te maken.

Dat is de reden waarom ik iedereen die iemand verdenkt van narcistisch te zijn waarschuw.  Laat de narcist nooit kennismaken met uw vrienden of familie omdat ze een charmante vals masker gaan opzetten en ze je gaan vernederen.

Wat je wel kunt doen als je vrienden hebt die weten wat narcisme is en je kunt hun vertrouwen dan kan het misschien duidelijk worden, en ze zullen je vermoeden bevestigen.

Maar als je vermoedt dat dit zal gebeuren kun je best een einde maken aan de relatie en een partner zoeken die je vertrouwt om bij je vrienden te introduceren. Vergeet niet, narcisten zijn het allerergste in vals spelen.

 

“De narcistische misbruiker heeft ons geconditioneerd om de interacties die wij hebben met mensen te vrezen.”

 

Dit voornemen van de narcistische dader is het enige juiste perspectief waarin je zijn daden dient te zien.

Hij wil er langzaam voor zorgen dat je geïsoleerd wordt van je vrienden en familie, de organisaties waar je bij bent, zelfs de kerkgemeenschap. Dat is zijn psychologische tactiek.

Ze herinnert zich nog steeds haar eerste Valentijnsdag met haar ex- narcist.

Hij begon een discussie met haar eerder op de dag over iets belachelijks klein.  Uiteraard wou hij daar niet mee stoppen. Hij dreigde het speciale diner dat ze hadden gereserveerd in een chique restaurant te annuleren.

Toen veranderde hij van gedachten op het punt gekomen dat ze hysterisch aan het snikken was. Plots wilde hij toch gaan.

Op het diner aangekomen zat hij in hoogmoedige stilte voor het grootste deel  van de avond te staren. Om deze reden was het een karwei om tot een gesprek te komen met haar. Hij zat daar gewoon arrogant te kijken in zijn stoel zonder iets terug te zeggen.

Het was duidelijk dat hij ten slotte had gevonden dat het de bedoeling was om op haar eerste Valentijns diner haar zo veel mogelijk te vernederen. Het was een opgezet spel.

Ze herinnerde haar de eerste keer dat ze vlogen naar haar land van herkomst, zodat hij kon zien waar haar roots lagen.

Voor haar was deze vakantie heel bijzonder, wat de narcist extra gelegenheid gaf om haar te kwetsen.

Ze liet hem zien waar ze naar de universiteit was gegaan, haar middelbare school, enz. De hele reis werd verkwanseld door dat hij steeds kwam aanzetten met discussies over de domste dingen, zodat ze nooit echt kon ontspannen en genieten.

Het was altijd op de rand, zonder te weten wanneer de volgende explosie kwam. Een andere keer dat hij probeerde om haar te verlaten in een hotel was in een stad toen ze 6 uur van huis waren.

Hij ontstak in een narcistische woede omdat de planning op het laatste moment was veranderd. Nochtans had ze een onverwachte bijeenkomst waar ze niet onderuit kon voor haar werk.

Tijdens zijn woede duwde hij haar plotseling, dat was één van de weinige keren dat hij fysiek geweld bij haar had gebruikt.

De lange auto rit naar huis was als rijden met een Cobra slang. Hij zou spuwen en grommen naar haar als ze op één of andere manier probeerde te communiceren met hem. Dat was pas een leuke dag!

Het kwam tot het punt dat, als hij ooit suggereerde nog een reis te maken ze onmiddellijk het gevoel kreeg als in een triller, omdat zij wist dat hij die reis zou gebruiken als een kans om haar te misbruiken.

Hij bleef wel van reizen houden, hij had zijn plezier er in dat hij haar voluit kon vernederen omdat ze weg was uit haar vertrouwde omgeving, ver weg van routine, vrienden, werk enz.

Hij had het zoveel gemakkelijker om haar emotioneel te vernederen tijdens vakanties.

Triangulatie kan overal gebeuren met iets of iemand gedurende een vakantie.

Triangulatie gebeurt alleen maar omdat het slachtoffer zich uitgesloten zou voelen, niet op haar plaats, onhandig of zelfs dom.

Als je iemand vertelt die niets van narcisme af weet dat een narcistische moeder je tegenover iedereen kan vernederen bijvoorbeeld de man of vrouw aan het loket op een luchthaven, zouden ze denken dat je gek bent.

Ergens kun je begrijpen dat er een zeker plezier kan zijn om met een prachtige serveerster je vriendin jaloers te maken, of met wie dan ook, dat zou een beste vriend kunnen zijn. Maar waarom ze dat ook dan met een alledaagse persoon aan een loket?

Vaak zullen ze er voor zorgen dat je dom lijkt in het bijzijn van deze openbare mensen. Deze openbare mensen durven of kunnen immers niets terug zeggen. Immers ze kunnen dit veelvuldig doen wat een risico zou zijn als ze dat meermaals doen in het bijzijn van vrienden of familie.

Daarmee hopen ze dat de boodschap diep wordt ingeprent in jou.

Als die verkoper, winkelbediende, loketbeambte dan niet reageert is het precies alsof het bevestigd wordt.  Dan krijg je het idee dat er wel iets van waar moet zijn.  En als je dat ziet gebeuren wat kun je daar dan aan doen om die dynamiek te doorbreken?

Niets, letterlijk je slikt het in. Dat wil zeggen dat op den duur je het gaat geloven.

Haar narcistische man genoot ervan om op vakantie naar porno te kijken.

Hij gaf op vakantie altijd veel geld uit, en een hoop aan porno, zodat ze de week na de vakantie geen geld voor eten hadden. Dan nodigde hij nog zijn vrienden uit na de vakantie.

Hij bestelde dan met het laatste geld eten en drank, om zijn laatste porno aanwinsten te bekijken. Toch moest ze er voor zorgen dat de kinderen eten hadden. Hij het nodige voor op zijn werk. Dus had ze geen eten voor haarzelf gedurende een lange periode.

Tijdens de vakanties ging de narcist meestal buiten de stad, waar niemand hem kende.

Op die manier zou het ook niet opvallen bij leden van zijn kerkgemeenschap. Ze werd dan onderworpen aan porno, flirten met iedereen in haar bijzijn, ongepaste suggesties, en vernederende seksuele verzoeken tot een gevecht zou volgen.

Ze kon haar nooit echt veel van de vakanties herinneren omdat ze er nooit van genoten had.

Een volledige week hadden ze in een caravan verbleven omdat het onophoudelijk regende. Dan lag hij daar in het caravan bed tot ‘s middags, terwijl zij daar ook met 4 kinderen moest zien zichzelf te amuseren op een kleine plaats.

Hij behandelde haar als een hulpje in ieders aanwezigheid.  Hij weigerde op de autostrades te rijden, zodat ze 3 x langer onderweg waren dan nodig, met vier kinderen in de auto.

Ondertussen moest zij ervoor zorgen dat ze de steden waar ze door moesten via de kaart kon navigeren. Er was toen nog geen gps. Telkens als er verkeerd werd gereden was er een scene waar de kinderen moesten horen hoe stom ze was.

Ze vraagt ​​zich af waarom ze zolang die stront heeft geslikt. Doodgewoon omdat hij dreigde haar te slaan, zo woest was hij, en dat in het bijzijn van de kinderen.

De narcist zet een spel op zodat je jezelf niet kunt zijn.

Nu was het de eerste keer dat ze zich realiseerde dat, in sociale situaties, ze altijd onwennig was. In dat geval was er een opgezet spel door de narcist. Het helpt zo veel om te beseffen dat het niet haar ware persoonlijkheid was die maakte dat ze dat onwennig gevoel had, maar omdat ze onhandig leek.

In ieder geval was het omdat ze werd opgezet om op haar slechtst te zijn.  Stel je voor dat je door Parijs moet navigeren, of door Lyon zonder kaart en zonder de autostrades te volgen.

Stel je voor dat jij dan de narcist moet aanwijzen hoe te rijden en dat de familie in de andere wagens jou dienen te volgen. Natuurlijk loopt iedereen ambetant tegenover jou.

Mrs Hyde op de vakantie camping.

Narcisten haten het om te zien dat je veel plezier hebt. Kamperen met haar vrienden was altijd een reis naar de hel. Mrs Hyde maakte er altijd haar debut. Ze maakte er een plezier van om je te vernederen tegenover haar vrienden, of zij gaf je een stilte behandeling.

Onder die omstandigheden veranderde zij plannen zonder overleg. Dienovereenkomstig maakte zij hatelijke opmerkingen of zij richtte een vuile blik naar jou.

Hij vraagt ​​zich af waarom ze voortdurend zo was als dit. Heeft ze daar een doel mee? Het duurde een lange tijd voor hij besefte dat deze persoon die hij “liefgehad” een gemene narcist was. Immers echte liefde was toch wederkerig?

De narcistische vader op vakantie.

Ze herinnert zich specifiek haar narcistische vader, en ze had zich”verzoend”. Hoewel ze had hem zijn stilte behandeling vergeven na jaren. Met haar verjaardag zouden ze hem bezoeken. Ze bracht haar vriend mee om haar vader te bezoeken in haar land van herkomst.

Toen we daaraan kwamen nam hij mijn vriend de gehele dag met hem mee. En ‘s avonds zouden we terug elkaar ontmoeten om te eten op een plaats dat zij had gekozen.

Haar vader hield niet van het restaurant (natuurlijk) dat zij had gekozen. Inmiddels maakte hij allerlei vreselijk onbeschofte opmerkingen over het eten en het restaurant.

Het was een Vietnamees restaurant, en haar vriend was ook Vietnamees. Hij vernederde haar omwille van haar keuze om haar te doen gek lijken in het bijzijn van haar vriend.  Ze huilde en ze voelde zich een stuk vuil.

Ondanks alles was ze immers toch nog een mens. Gelukkig trapte haar vriend daar niet in. Hij kreeg voor het eerst zicht op welk soort narcist haar vader was. Daarna hebben ze het contact met hem verbroken.

Toen ze klein was deed hij dikwijls alsof hij sliep, om niet met haar te moeten praten.

De narcistische zus wilde een cadeautje op haar verjaardag geven.

Haar oudere zus strafte haar omdat ze bestond. Ze was altijd boos op haar en ook wilde haar zus ook een geschenk krijgen als het haar verjaardag was.

Toen zij klein was,  was zij erg geschrokken van die gedachte. Haar zus kon zo rustig handelen aan de buitenkant tegenover haar, maar achter haar rug vertelde ze de grootste onzin over haar tegen haar moeder.

Ze was daar zo erg in dat hun moeder haar geloofde. Niettemin kreeg zij de schuld voor een incident die niet bestond.

Een paar jaar geleden, wist ze niet eens wat een narcist was, of hoe echt en gek een narcist is. Hoe ze door een narcistische misbruiker haar hele leven werd behandeld, en hoe ze drie venijnige narcisten had overleefd.  Afgelopen jaar was ze in een laster campagne verzeild geraakt en daarvoor meer dan een jaar in een triangulatie.

Dochter van een diabolische Moeder.

Na ongeveer 20 jaar hard geprobeerd te hebben om met haar moeder te leven en na het grondig observeren zag ze in hoe duivels en manipulatief haar moeder was. Ze kwam tot de conclusie dat uiteindelijk geen contact meer de gezondste keuze voor haar was.

Nu probeert haar moeder terug invloed op haar uit te oefenen door haar tiener kinderen te manipuleren.

Haar “Mam” lokt haar zoon met grote geschenken, reizen en andere shows van financiële rijkdom die ze niet heeft om te proberen om meer macht te krijgen.  Ze doet dit in de hoop haar kinderen tegen haar uit te spelen en op te zetten.

Het is moeilijk om te vermijden haar voor de hand liggende duivelse inspanningen niet te beantwoorden.

Haar toxische manier is niet meer verborgen. Het vertrouwen in haar duivelse moeder is voorgoed voorbij. Toch hoopt ze nog om iets goeds van deze situatie te maken.

Als met moederdag haar dochter haar een geschenk aanbiedt zegt haar grootmoeder dat het dankzij de opvoeding van haar is dat haar dochter dat doet. Het is niet van haar moeder dat ze een geschenk krijgt en dat in het bijzijn van haar dochter. Want kijk, grootmoeder krijgt niets van je moeder.

Nu al kan ze giftige mensen spotten van een mijl afstand. Vooreerst geeft ze de voorkeur om ze nu te vermijden en te observeren van verre.

Tegenover vroeger heeft ze geen medelijden en medeleven meer met diegene die dat niet hebben voor haar. Ze kiest er niet voor om te lijden voor iemand op die manier.

Niet slecht voor een voormalige co-afhankelijke persoon die diep begaafd empathisch is.

Jaren geleden, zou ze vaak aangetrokken zijn tot een bepaald aspect van hen om hen te helpen. Haar moeders wreedheid, jaloezie en passief-agressieve-zielzuigende manier heeft toch ook iets bijgebracht.

Word je man razend als je iets doet om jezelf te ontwikkelen gedurende de vakantie? Waarom zou hij dat doen?

Op vakantie naar zijn familie om bij hen te worden geïntroduceerd.

Ze herinnert zich toen haar ex-narcist haar op een reis uitgenodigde om haar aan zijn familie voor te stellen. Een reis naar de hel! Daar hadden ze hun eerste grote gevecht. Het liet haar verschillende uren achter in een hotelkamer in een vreemde stad.

Ze was helemaal niet bekend met een dergelijke situatie. Ze dacht er serieus aan dat ze haar weg naar huis alleen zou moeten zoeken.  Hij kwam echter terug. In het algemeen was het zijn doel geweest om haar bang te maken. Om samen te vatten, angst voor hem, dat wilde hij daarmee bereiken.

Weet iemand of narcisten ook co-morbide stoornissen hebben?

Kan schizofrenie bestaan ​​zonder narcistische persoonlijkheid? Of gaat dat altijd samen, vice versa?

Laat het me weten in de commentaren hieronder wat je denkt of stuur me een persoonlijk bericht op Facebook.

Vergeet niet om kleine stappen te nemen uit uw isolement om langzaam geïnteresseerd te worden in het ontmoeten van mensen in een sociale context.

Bevriend me op Facebook.

 

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist gedurende een vakantie?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen.

Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken.

Zet dan de stap om mijn Facebook pagina te liken.

We zullen jou hier een ton aan verbazingwekkende middelen aan reiken die u zullen helpen gedurende de vakantie om te herstellen van misbruik door een narcist.

Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Gelieve mij niet te contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor educatieve doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

De standpunten van Johan Persyn zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Johan Persyn.

Wil je meer weten kijk dan hier, want het is geen training, het is geen coaching, het is geen therapie. Kun je je voorstellen dat je weet hoe je narcisme dient aan te pakken.

Je zult het zeer nuttig vinden om dieper in te gaan op het vinden van een oplossing. Je hebt immers dit artikel gelezen tot nu toe of je hebt hier en daar wat overgeslagen … misschien kun je je voorstellen dat je dieper wilt in gaan als je van plan bent, die kennis te gebruiken, nietwaar? Klik dan hier.

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.