Hoe uw angst verminderen wanneer je in isolatie bent?

Het spreekt vanzelf dat het covid-19 virus de angst aanwakkert zeker bij diegenen die al worstelen met angst ten  gevolge van traumatische gebeurtenissen uit het verleden, of omdat ze  de angst ondervinden, omdat ze leven met een narcist.

Covid-19 virus giet hier brandstof op dat vuur van angst.

Veel van de strategieën om angst te verminderen werken niet altijd in quarantaine of als je geïsoleerd leeft. Dus dan is de vraag wat kun je doen om de angstgevoelens als gevolg van de pandemie verminderen, welke techniek kun je gebruiken om verlichting te vinden van angst in deze moeilijke tijden.

Een van de dingen die het covid-19 virus naar buiten heeft gebracht is een soort van angst want we zijn allemaal gefocust op wie ziek wordt en we vragen ons af wat er gebeurt met testen, we vragen ons af wat er zal gebeuren als het erger wordt en wat er dan niet meer zal kunnen.

Het gevolg is dat het een soort van hypochondrische angst stimuleert en dat stimuleert ook een tendens tot OCD met al dat handwassen  (smetvrees) dat zijn allemaal opwindingsproblemen en het zal ook andere vormen van stress stimuleren.

Daarom welk soort strategie kun je volgen die je heel specifiek kunt gebruiken in deze tijd om angst de baas te kunnen.

Er zijn een paar dingen waarvan we weten die er bij kunnen helpen om onze stress te verminderen in tijden van crisis.

Het eerste dat kan helpen is om werkelijk om een beperkt aantal tijd door te brengen voor je TV of PC, en het lezen van het nieuws voor een bepaalde tijd te beperken.

Want covid 19 wordt constant in het nieuws gebracht, je moet er niet al uw tijd over lezen en leren. Voor de meeste mensen als je geïsoleerd bent thuis dan moet je enkel 1 of 2 keer per dag het nieuws bekijken en de updates.

Wat veel gezonder is en wat de stress doet verminderen is om geëngageerd te zijn in het hier en nu en niet zomaar geobsedeerd te worden over wat je nu aan comfort verliest en om dankbaar te zijn om wat je nog hebt en te kijken naar wat de voordelen kunnen zijn van thuis te zijn.

Voor veel mensen is het zo dat ze dikwijls wensen om een dag thuis te zijn.

We hebben nu veel dagen thuis. Je kunt denken over hoe je deze tijd kunt gebruiken op zo’n manier dat het je leven beter maakt op enkele manieren waardoor je bepaalde projecten kunt starten of taken kunt doen waarvoor je nooit geen tijd hebt gehad.

Dat kan betekenen dat je nu tijd hebt om je met familie bezig te houden, op een andere manier dan wat je normaal doet, in plaats van te rijden van hier naar daar voor verschillende activiteiten is het misschien een kans voor het gezin om samen enkele rustige activiteiten te doen.

Het is een kans voor mensen om zichzelf te introduceren bij mindfulness of om een vreemde taal te leren, om een beetje tijd te spenderen aan een rustige persoonlijke tijd.

Ik denk dat dit van die activiteiten zijn die de angst kunnen verminderen.

En het andere wat je kunt doen is jezelf herinneren dat zelf als we binnen moeten blijven voor sommige tijd, dan is er voor sommigen toch wel een mogelijkheid om een beetje naar buiten te kunnen, in de natuur, al is het op het terras, of al is het in de tuin, of een bos in de omgeving.

Alle tijd dat je buiten doorbrengt in de natuur, in het zonlicht, heeft een zeer goede genezende werking op depressie, opwinding en andere stemmingen.

Het is belangrijk om je zelf er toe te brengen om tijd door te brengen in de natuur, toch een belangrijk deel buiten. En als je dient binnen te blijven, open dan een raam en voel de frisse lucht, luister naar de natuur en zijn geluiden, geniet ervan om rustig  en kalm te zijn.

Je kunt het ook bekijken vanuit het gezichtspunt van de psychotherapeut en gezondheidswerkers om mensen te helpen.

Er zijn verschillende zaken dat we dienen in acht te nemen en in evenwicht te houden.

Eén van die dingen is te beseffen dat we gewoon een moeilijke tijd doormaken voor iedereen en ook als je in de hulpverlening bent want er is veel onzekerheid sinds dat we de fantasie hebben dat we weten wat de toekomst ons zal brengen.

We hebben een soort structuur in ons leven, we hebben enkele zaken op onze agenda gepland om te doen, en dat allemaal gaat op dit moment niet meer door.

We weten niet hoe dat allemaal in zijn werk zal gaan en dat brengt voor iedereen stress mee.

Het is belangrijk om te beseffen dat we hier met iedereen in zijn betrokken.

Een van de gevaren is natuurlijk dat we in een soort verleidelijke staat komen om alles rond covid 19 met elkaar te delen, over wat er hier en daar is gebeurd, dat kun je bemerken bij jezelf en bij anderen.

Het is goed om een beetje onze zorgen met elkaar te delen, maar om al je tijd er aan te besteden is absoluut niet zo’n grote hulp voor je (geestelijke) gezondheid.

Het maakt niet uit welk beroep we hebben, dokters, of verplegers of in verband met de geestelijke gezondheid, we worden als een soort experten gezien, of ervaringsdeskundigen,   op gezondheidsvlak.

Je kunt jezelf ook opvoeden op goede informatie te krijgen, van deze experten op vlak van wat je moet doen om jezelf gedesinfecteerd te houden.  Op dat vlak als je goede en juiste informatie verspreid kun je eigenlijk wel behulpzaam zijn.

Hoe zal dat ieder van ons beïnvloeden?

Er is voor iedereen een menselijk aspect waarin we allemaal betrokken zijn. We hebben allemaal associaties  over ziektes, we hebben allemaal associaties met eenzaamheid, we hebben onze persoonlijke angsten, en we zullen zien hoe die allemaal samengaat en zich zal ontwikkelen met allen onze familie historisch en onze culturele achtergrond.

Er zijn verschillende elementen in een therapie sessie die we moeten proberen in evenwicht te houden.

Nog één van de dingen waarvan ik denk dat het corona virus naar voorbrengt is hoeveel  natuurlijke tolerantie we voor onzekerheid hebben. We zijn in zo’n onzeker tijd, zoals in 2008 is nu op verschillende manieren zoveel erger omdat gezondheid daarin betrokken is, 2008 was meer onze financiële gezondheid.

We kunnen onze tijd dat we doorbrengen met aandacht te besteden beperken, zoals het bestuderen van de stockmarkt, je pensioenfonds. Het is slecht als je dat elke dag gaat nakijken.

Dat allemaal zal naar beneden gaan voor een tijd, maar op een bepaald moment zal het terugkomen. Het zal enkel niet onmiddellijk terugkomen. Hoe meer we het kunnen zien als een ervaring om te kijken naar hoe we omgaan met onzekerheid, hoe meer we gerust kunnen gesteld worden.

De tolerantie over onzekerheid is zeer belangrijk om de stress te verminderen.

Wat typisch is voor stress, is het denken over wat indien dat gebeurt, of dat gebeurt, ziek worden, wat als ik al mijn geld verlies, en ook mijn pensioeninkomsten verlies.

De “wat als redeneringen” zijn de motor van wat de stress doet uitbreken, in van de zaken die mensen leren in cognitieve gedragstherapie is om te leren zien als ze in een loop van “wat als dit….” terecht komen om dat te veranderen naar een andere aanpak, in plaats van geobsedeerd te worden over “wat indien”, neem diegene die je het meest zorgen baren en zorg dat je daarvoor een zeer concreet plan hebt.

Wat als ik ziek word, dat zijn de stappen die ik dan zal ondernemen.

We dienen de kennis te hebben om juist te reageren als je ziek wordt, zoals bijvoorbeeld je laten onderzoeken hoe erg je ziek bent, en we de juiste manier te reageren volgens de fase waarin je zit in de ziekte. Dus na te gaan wat de symptomen zijn die je moet opzoeken volgens de verschillende fasen.

Maar door het hebben van een “wat dan plan” en door er over te praten met vrienden en familie kun je het plan maken om elkaar regelmatig in te lichten. En als één iemand symptomen krijgt vooral als het iemand is die alleen woont, dan kun je een plan hebben hoe je dan gaat reageren met een specifiek antwoord.

Specifieke plannen op voorhand hebben.

Volgens de verschillende situaties die zich kunnen voor doen in jouw specifieke leefwereld, dan is het hebben van heel specifieke plan om te reageren. Een van de dingen die ons kunnen helpen en gerust stellen is als je specifieke plannen hebt om te reageren volgens de omstandigheden die zich kunnen voordoen.

Nu dit zijn nieuwe tijden en dit zijn nieuwe onzekerheden en het zal heel verstandig zijn als je opwinding en stress wilt vermijden om naar voor te komen met heel specifieke plannen.

Ze hebben we beslist hier voor ons dat ik de boodschappen doe, omdat Annemie astma heeft en dus op zich al een risico heeft mocht ze de ziekte ontwikkelen.

Als je die plannen hebt gemaakt, dan hou je die opzij, en als je ze nodig hebt dan haal je ze uit de kast dat vermijdt dat je er over gaat obsessief worden.

Ook als je die plannen opstelt moet je daar geen uren aan een oplossing werken. Dat doe je uur per uur met daartussen voldoende mogelijkheden om afstand te nemen.

Iedereen heeft een verschillende stijl om te coopen met diezelfde problemen.

Voor de één kan het van dag tot dag zijn om te beoordelen wat er moet gebeuren en niet alle plannen maken voor een toekomstig gebeuren.

Zo kan dit bij iemand ook zijn om te zien wat er dient te gebeuren van uur tot uur. En voor iemand anders kan het zijn dat verschillende plannen hebben voor verschillende opties hen op hun gemak stelt.

We kunnen nu ook kijken in welke mate we ons zullen isoleren van anderen.

Je kunt ook denken over wie we kunnen helpen. Daar kan inbegrepen zijn mensen die we nodig hebben. Je kunt denken over de mensen die je een maaltijd kunt brengen.

Als we toegang hebben tot verpleegsters in onze gemeenschap die nodig zijn in hospitalen, wie kan dan voor de kinderen van deze mensen zorgen, zodat zij kunnen verder werken in hun hospitalen. bijvoorbeeld stel dat de klinieken het niet meer aankunnen.

Er is dus heel wat wat we kunnen doen en ik denk dat als we kunnen focussen om medeleven dan kunnen we het beste uit onszelf halen en dichterbij de menselijke persoon komen die we willen zijn.

Het is heel belangrijk om bij onszelf en bij anderen te zien dat beiden zowel klaar denken als medeleven,  offline gaan als we te bang worden.

We moeten over onszelf een soort gezond scepticisme hebben.

Daardoor we de controle over onze gevoelens niet verliezen over de “wat indien” die bij ons opkomen.

Dit is juist wat angstig worden is namelijk de capaciteit verliezen om ons even terug te trekken , kalm te worden en klaar te denken. Waardoor we alle inspanning betrekken op onszelf, en niet gemeenschap vormen en samenwerken met anderen.

Mededogen lijkt offline te gaan wanneer vecht en vlucht onze mentaliteit gaat domineren.

Het is goed om vriendelijk te zijn tegenover jezelf en dat te begrijpen en dat gene te doen dat terug klaar denken kan brengen.

We dienen dus ook mededogen te hebben voor onszelf want we kunnen gemakkelijk door anderen overvraagt te worden, zowel familie als vrienden, maar ook onze klanten en contacten die we hebben.  We dienen dus genoeg aandacht te besteden aan zelfzorg en aan de zorg voor anderen.

Menselijkheid

Het is in alle geval zo dat we in een bijzonder tijd leven waar de waarheid over de menselijkheid van ieder zal naarboven komen, want we zijn hier allemaal zonder uitzondering  hierbij betrokken.

Soms is het gewoon belangrijk om terug op de juiste manier te ademen zodat je terug gegrond bent, en klaar kunt denken.

Daartegenover staat het catastrofe denken dat eigenlijke een verkeerd denken is, maar ‘t is belangrijk zich dat op tijd te herinneren.

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om tot een kalme geest te kunnen komen en meditatie en mindfulness is daar één weg van maar bidden of lezen in de bijbel kan voor iemand anders een andere manier zijn om gedurende een crisis in een kalme geest te blijven.

Cultuur heeft ons verschillende wegen gebracht om om te gaan met catastrofes en ons overgeven aan een liefde volle God, en dat je je kunt beroepen op hem is daar ook één manier van.

Het is je eigen verantwoordelijkheid om er in te slagen om je denken te kunnen vertragen wanneer het reactief begint te worden en op verantwoordelijke wijze om te gaan in moeilijke tijden.

Ik ben benieuwd hoe je met deze tijd omgaat en wat je doet als je anderen ongewoon ziet stressen. Laat aub je commentaar hieronder.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Schrijf in voor haar gratis workshop:http://bit.ly/MelanieMarch18

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • complex trauma
 • English
 • online training
 • Recent

Why are toxic relationships so painful to become narcissistic free?

Do you have someone in your life who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

 • Begrippen Narcisme
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Beschrijvingen van ocpd en persoonlijkheidsstoornis kenmerken.

Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD). Obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD) wordt gekenmerkt door een inflexibele naleving van regels of systemen of een affiniteit… Read More

 • afkicken van de narcist
 • complex trauma
 • narcissist
 • online training
 • Recent
 • zelfgenezing

Toxic Relationship Expert Reveals knowledge of narcissism

Do you have someone in your life, who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

%%footer%%