Hoe jouw angst verminderen wanneer je geïsoleerd bent? Deel 1

Hoe jouw angst verminderen wanneer je geïsoleerd bent? Deel 1

Het spreekt vanzelf dat het covid-19 virus de angst aanwakkert zeker bij diegenen die al worstelen met angst ten  gevolge van traumatische gebeurtenissen uit het verleden, of omdat ze de angst ondervinden, omdat ze leven met een narcist. Daarom dat je er echt iets moet aan doen om je de angst te verminderen

Covid-19 virus giet hier brandstof op dat vuur van angst.

Veel van de strategieën om angst te verminderen werken niet altijd in quarantaine of als je geïsoleerd leeft. Dus dan is de vraag wat kun je doen om de angstgevoelens als gevolg van de pandemie verminderen, welke techniek kun je gebruiken om verlichting te vinden van angst in deze moeilijke tijden.

Een van de dingen die het covid-19 virus naar buiten heeft gebracht is een soort van angst want we zijn allemaal gefocust op wie ziek wordt en we vragen ons af wat er gebeurt met testen, we vragen ons af wat er zal gebeuren als het erger wordt en wat er dan niet meer zal kunnen. Leren leven met ongekende antwoorden en geduld doet de angst verminderen.

Het gevolg is dat het een soort van hypochondrische angst stimuleert en dat stimuleert ook een tendens tot OCD met al dat handwassen  (smetvrees) dat zijn allemaal opwindingsproblemen en het zal ook andere vormen van stress stimuleren.

Daarom welk soort strategie kun je volgen die je heel specifiek kunt gebruiken in deze tijd om angst de baas te kunnen.

Er zijn een paar dingen waarvan we weten die er bij kunnen helpen om onze stress te verminderen in tijden van crisis.

Het eerste dat kan helpen is om werkelijk om een beperkt aantal tijd door te brengen voor je TV of PC, en het lezen van het nieuws voor een bepaalde tijd te beperken.

Want covid-19 wordt constant in het nieuws gebracht, je moet er niet al uw tijd over lezen en leren. Voor de meeste mensen als je geïsoleerd bent thuis dan moet je enkel 1 of 2 keer per dag het nieuws bekijken en de updates.

Wat veel gezonder is en wat de angst doet verminderen is om geëngageerd te zijn in het hier-en-nu en niet zomaar geobsedeerd te worden over wat je nu aan comfort verliest en om dankbaar te zijn om wat je nog hebt en te kijken naar wat de voordelen kunnen zijn van thuis te zijn.

Voor veel mensen is het zo dat ze dikwijls wensen om een dag thuis te zijn.

We hebben nu veel dagen thuis. Je kunt denken over hoe je deze tijd kunt gebruiken op zo’n manier dat het je leven beter maakt op enkele manieren waardoor je bepaalde projecten kunt starten of taken kunt doen waarvoor je nooit tijd hebt gehad.

Dat kan betekenen dat je nu tijd hebt om je met familie bezig te houden, op een andere manier dan wat je normaal doet, in plaats van te rijden van hier naar daar voor verschillende activiteiten is het misschien een kans voor het gezin om samen enkele rustige activiteiten te doen.

Het is een kans voor mensen om zichzelf te introduceren bij mindfulness of om een vreemde taal te leren, om een beetje tijd te spenderen aan een rustige persoonlijke tijd.

Ik denk dat dit van die activiteiten zijn die de angst kunnen verminderen.

En het andere wat je kunt doen is jezelf herinneren dat zelf als we binnen moeten blijven voor sommige tijd, dan is er voor sommigen toch wel een mogelijkheid om een beetje naar buiten te kunnen, in de natuur, al is het op het terras, of al is het in de tuin, of een bos in de omgeving.

Alle tijd dat je buiten doorbrengt in de natuur, in het zonlicht, heeft een zeer goede genezende werking op depressie, opwinding en andere stemmingen.

Het is belangrijk om je zelf er toe te brengen om tijd door te brengen in de natuur, toch een belangrijk deel buiten. En als je dient binnen te blijven, open dan een raam en voel de frisse lucht, luister naar de natuur en zijn geluiden, geniet ervan om rustig  en kalm te zijn.

Je kunt het ook bekijken vanuit het gezichtspunt van de psychotherapeut en gezondheidswerkers om mensen te helpen.

angst verminderen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Er zijn verschillende zaken dat we dienen in acht te nemen en in evenwicht te houden.

Eén van die dingen is te beseffen dat we gewoon een moeilijke tijd doormaken voor iedereen en ook als je in de hulpverlening bent want er is veel onzekerheid sinds dat we de fantasie hebben dat we weten wat de toekomst ons zal brengen.

We hebben een soort structuur in ons leven, we hebben enkele zaken op onze agenda gepland om te doen, en dat allemaal gaat op dit moment niet meer door.We weten niet hoe dat allemaal in zijn werk zal gaan en dat brengt voor iedereen stress mee.

Het is belangrijk om te beseffen dat we hier met iedereen in zijn betrokken.

Een van de gevaren is natuurlijk dat we in een soort verleidelijke staat komen om alles rond COVID-19 met elkaar te delen, over wat er hier en daar is gebeurd, dat kun je bemerken bij jezelf en bij anderen.

Het is goed om een beetje onze zorgen met elkaar te delen, maar om al je tijd er aan te besteden is absoluut niet zo’n grote hulp voor je (geestelijke) gezondheid.

Het maakt niet uit welk beroep we hebben, dokters, of verplegers of in verband met de geestelijke gezondheid, we worden als een soort experten gezien, of ervaringsdeskundigen,   op gezondheidsvlak.

Je kunt jezelf ook opvoeden op goede informatie te krijgen, van deze experten op vlak van wat je moet doen om jezelf gedesinfecteerd te houden.  Op dat vlak als je goede en juiste informatie verspreid kun je eigenlijk wel behulpzaam zijn.

Hoe zal dat ieder van ons beïnvloeden?

Er is voor iedereen een menselijk aspect waarin we allemaal betrokken zijn. We hebben allemaal associaties  over ziektes, we hebben allemaal associaties met eenzaamheid, we hebben onze persoonlijke angsten, en we zullen zien hoe die allemaal samengaat en zich zal ontwikkelen met allen onze familie historisch en onze culturele achtergrond.

Er zijn verschillende elementen in een therapie sessie die we moeten proberen in evenwicht te houden.

Nog één van de dingen waarvan ik denk dat het coronavirus naar voorbrengt is hoeveel  natuurlijke tolerantie we voor onzekerheid hebben. We zijn in zo’n onzeker tijd, zoals in 2008 is nu op verschillende manieren zoveel erger omdat gezondheid daarin betrokken is, 2008 was meer onze financiële gezondheid.

We kunnen onze tijd dat we doorbrengen met aandacht te besteden beperken, zoals het bestuderen van de stockmarkt, je pensioenfonds. Het is slecht als je dat elke dag gaat nakijken.

Dat allemaal zal naar beneden gaan voor een tijd, maar op een bepaald moment zal het terugkomen. Het zal enkel niet onmiddellijk terugkomen. Hoe meer we het kunnen zien als een ervaring om te kijken naar hoe we omgaan met onzekerheid, hoe meer we gerust kunnen gesteld worden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees