Ga naar een goede therapeut om te veranderen na misbruik door een narcist.

Therapie voor Niet persoonlijkheidsgestoorde individuen

Als ze eenmaal hebben geleerd om zichzelf te beschermen en emotioneel los te komen van de persoonlijkheid – gestoorde individuen in hun leven, vinden een groot aantal niet-persoonlijkheidsstoornis Personen (Niet narcisten) een goede therapeut.  Ze kunnen profiteren van tijd door te brengen met een goede therapeut om te veranderen. Door zo’n goede therapeut kunnen ze worden gestimuleerd, meer informatie over zichzelf leren en manieren om te werken aan zichzelf.

Het verbaast soms mensen wanneer ik begin te praten over de noodzaak om te werken aan onszelf.

Waarom zou ik naar een goede therapeut om te veranderen gaan? Er is niets mis met mij.

Een van de grote denkfouten van onze moderne cultuur is dat als je naar een therapeut om te veranderen gaat dat dat betekent dat er iets mis is met je. Volgens sommigen ben je dan een zwak persoon.  Je zou je moet schamen.

De realiteit is dat veel mensen die echt wel een geestesziekte hebben weigeren een goede therapeut om te veranderen te zien met dezelfde reden. Er is een stigma over een psychische aandoening in onze samenleving die ons werkelijk een slechte dienst bewijst.

Wanneer iemand zijn been breekt, maken we ze niet belachelijk als ze naar een dokter gaan, en een breezer krijgen en het nemen van een pijnstiller. Waarom maken we mensen belachelijk wanneer ze hulp voor pijn aan de binnenkant zoeken? Het is irrationeel. Het is nadelig.

Wie is de gekke persoon – de persoon die hulp nodig heeft en krijgt of de persoon die hulp nodig heeft en geen zoekt?

Een van de meest briljante geesten die ooit heeft bestaan, Albert Einstein, zei eens: “Waanzin is hetzelfde opnieuw en opnieuw doen en verwachten een ander resultaat te hebben.” Hij had gelijk..

Maar  ik ben niet degene die ziek is …

U hoeft niet ziek te zijn om te werken aan jezelf! De gezondste mensen in de wereld zijn vaak degenen die het hardst aan zichzelf werken – zoals Olympische atleten.

Het zijn mensen die zichzelf verwaarlozen die het meeste risico lopen om ziek te worden.

Wat waar is voor ons lichaam geldt ook voor onze geest, toch?

Het komt vaak voor dat mensen die in een relatie met iemand zijn die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis al hun eigen behoeften in een doos hebben gezet en uit het zicht weggestopt, terwijl zij het vuur van de conflicten van de relatie bestrijden.

Toen onze dromen in de wacht worden gezet, is het gebruikelijk dat we wrok opbouwen in de richting van de persoon van wie de behoeften een prioriteit hebben (volgens de narcist).

We vinden het niet erg om dat te doen voor een hulpeloze baby of een gewonde vriend. Daarentegen als we dat herhaaldelijk doen voor iemand die net zo goed voor zichzelf kan zorgen groeit ons gevoel van onrechtvaardigheid.

Na verloop van tijd, kruipt ongecontroleerde wrok in alles wat we doen.

Net als een gif verspreidt het zich in onze gedachten, onze woorden, onze lichaamstaal, onze toon, onze reacties. Het is er en iedereen kan het zien.

Moeilijk om positief te blijven?

Als – over een lange tijd – onze behoeften niet voldaan worden, of onze plannen herhaaldelijk opzij worden gezet terwijl we wanhopig proberen om te zorgen voor iemand anders, is het moeilijk om zich positief te voelen.

We houden de dader verantwoordelijk voor het misbruik.  Bovendien is het ook gebruikelijk om te beginnen die persoon de schuld te geven voor alles  wat fout gaat.

Uiteindelijk voegen we ook de slechte keuzes die we ook hebben gemaakt bij de schuld op de narcist.

Wat gebeurt er als we iemand anders voor alles wat slecht is in ons leven het kwalijk nemen?

Hopeloosheid. Hulpeloosheid, machteloosheid.

Als iemand anders alle macht heeft – hoewel we een deel ervan aan hen gegeven hebben – hebben we uiteindelijk geen voordeel om te werken aan onszelf. Immers, er is geen enkel punt in het bouwen van een huis als je kunt zien dat iemand anders het ondertussen sloopt.

Heeft u zich ooit op die manier gevoeld? – alsof er geen enkel punt zit in het werken aan jezelf?

Dat is wanhoop – en het kan een teken zijn dat je uw behoeften te lang hebt verwaarloosd. In het algemeen is dat omdat je uw vermogen aan iemand anders hebt gegeven.

Dat is als een vergelijking met een kapitein die van zijn eigen schip de post verlaat. Het schip dat ben jij.

Het vinden van een therapeut – ( Een goede !).

Niet iedereen die zichz.

elf een therapeut noemt, heeft een certificaat om u te helpen. Denk na over je leraren op school. Allen waren gekwalificeerd – maar ze waren niet allemaal gelijk.

Ten eerste zal een goede therapeut narcistische persoonlijkheidsstoornis begrijpen. Hij of zij zal begrijpen hoe het is om een relatie met iemand te hebben die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Geen populaire adviezen.

Als je merkt dat je therapeut u het soort advies geeft dat populair is in de huidige cultuur, dan hebt u niet de juiste therapeut voor u.

Zo’n populaire adviezen  werkt alleen maar wanneer u te maken hebt met geestelijk gezonde mensen die niet lijden aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Ten tweede is een goede therapeut als een goede coach.

Een goede coach zal manieren vinden om je te motiveren om het beste dat je “kunt zijn” te vinden.  Bovendien zullen ze je niet vullen met schaamte of tegen je liegen over de dingen die je nodig hebt om aan te werken.

Zij of hij zal eerlijk zijn. Ze zullen weten hoe te helpen de juiste aanpassingen te maken. Als je valt – zal ze/hij de eerste zijn om te schreeuwen “Ik geloof in U – u kunt het doen!” En als het je lukt, zullen ze juichen het hardst aan de zijlijn.

Ten derde, zal een goede therapeut de focus op uzelf houden.

Een goede therapeut zal u helpen om meer te leren over jezelf. Wanneer je begint te praten over anderen zal een goede therapeut een manier vinden om terug te keren naar uw eigen problemen.

Een goede therapeut keert in het gesprek terug naar wat je nodig hebt om te werken in je eigen leven.

Immers de enige persoon die je kan verbeteren in therapie is jezelf – niet iemand anders. Als u niet meer over jezelf leert en gecoacht wordt om jezelf te verbeteren dan geef je geld uit aan de verkeerde therapeut.

Doe iets goed voor jezelf! Zoek een goede therapeut!

Laat het ons weten welke coach of therapeut volgens jou geschikt is voor een aanpak van de gevolgen van uw narcist(e).

Deze informatie delen met ons op sociale media betekent ondersteuning voor slachtoffers van narcisme.

Aanverwante teksten.

online narp programma
Klik voor meer info

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Annemie-en-Johan-met-Milan-in-Amelscheid-forest-1_tiny-1080x720.jpg

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’.

Geef een reactie, vraag of antwoord.