Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Het innerlijke kind laten integreren om sterk te worden. Deel 1 +video

Er is veel informatie beschikbaar over empaten en zeer gevoelige mensen. De meeste van deze informatie maakt ons erg machteloos. Ze gaan ervan uit dat we het innerlijke kind niet kunnen integreren.
Sommigen hebben de overtuiging dat empaten kwetsbare kleine muurbloempjes zijn die zich koste wat het kost moeten beschermen tegen energie van buitenaf.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie.

Er is ook een overtuiging dat empathie een soort vloek is. Maar weet je wat ik denk van al deze overtuigingen over empathie? Ze zijn totaal BS. De reden waarom is omdat bij veel empaten de oorzaak ligt bij het niet integreren van het innerlijke kind.

Empaten zijn echt krachtige wezens die energie kunnen verplaatsen zoals niemand dat kan, maar hier is de kicker.

Ze moeten zichzelf genezen voordat ze volledig in hun macht kunnen treden. Dat is precies wat ik je in dit artikel ga helpen doen.
Dus als je hebt gestreden als een empaat, eindigt die strijd vandaag.

Ik weet hoe je je voelt; omdat we allebei empathisch zijn.

Ik ben jaren weggelopen uit sociale situaties. Of ik zou net doen alsof ik naar de badkamer moest. Dit deed ik gewoon om weg te komen van dichte energieën.
Elke dag maak ik contact met meer en meer empaten die echt worstelen in het leven vanwege hun overgevoeligheid.

Maar wat als ik je zou vertellen dat je worstelingen als empaat weinig te maken hebben met de energieën om je heen?

Zou je me geloven?
Ik ga je helpen je empathische vermogens beter te begrijpen. Zo kun je een meer bevredigend leven leiden. Want zie mooie ziel, empaten zijn hier niet om te worstelen. We zijn hier niet om een ​​afgezonderd leven te leiden. Empaten zijn hier om te leven. Ze zijn hier om vreugdevolle, vervullende levens te leiden.

Ik ga je daarbij helpen in dit artikel door het integreren van het innerlijke kind!

Een tijdje geleden schreef ik nog een artikel over empathie. Ik praat over andere onderwerpen die te maken hebben met empathie. Dus dat zijn goede artikels om mee te beginnen als je wilt. Ik ga je helpen begrijpen waarom empaten zo veel worstelen in het leven. Nee, het heeft niets te maken met de energieën om hen heen.

Dat is een veel voorkomende misvatting.

Er is deze algemene misvatting dat empaten worstelen in het leven omdat ze gewoon te gevoelig zijn voor energie. Dus is de energie om hen heen het probleem. Maar dat is niet waar. Dat is wat ik je nu ga laten begrijpen.
Ik wil hier ook een kanttekening achterlaten aan het begin van dit artikel om je te laten weten dat ik de term empaat zal gebruiken om ook gevoelige mensen te omvatten, of wat bekend is, empaat = HSP.

Daarom heeft de inhoud in dit artikel betrekking op zowel empaten als gevoelige mensen, omdat de verschillen tussen hen niet zo groot zijn. De inhoud hier belangrijk is voor beide groepen. Beide groepen dienen ook hun innerlijke kind te integreren.

Als je een hoogsensitief persoon bent, maar geen empathie hebt, wees niet in de war vanwege de terminologie empaat. Ik ga gewoon het woord empaat gebruiken, maar je weet vanaf nu dat ik empathische en hoogsensitieve mensen bedoel.

Ik ga me concentreren op de vier belangrijkste redenen waarom empaten zo veel worstelen in het leven.

Wat interessant is aan deze vier redenen waarom empaten zo veel worstelen in het leven, wat interessant is aan deze vier redenen, is dat toen je een kind was, deze vier redenen eigenlijk beschermingsmechanismen waren die je ziel op die plaats heeft gezet om je te helpen.

Deze vier redenen die je leven later verpesten, zijn eigenlijk vier beschermingsmechanismen. Ze hebben je geholpen om als kind te overleven. Dit is een goed voorbeeld van hoe iets je medicijn kan zijn in een bepaalde fase van je leven en later in je gif kan veranderen.

Eerst gaan we bespreken waarom empaten deze beschermingsmechanismen nodig hebben als kinderen.

Waarom heeft uw ziel deze vier beschermingsmechanismen. Waarom worden ze ingezet in uw kindertijd?
Ten tweede ga ik in detail bespreken wat deze vier beschermingsmechanismen eigenlijk zijn.
Dit zal je helpen je leven te begrijpen als een empaat van een ander niveau.

Laat me in de reacties hieronder weten wat je coping-mechanisme was, tot nu toe, wanneer je klaar bent met lezen.
Ik vind het heerlijk om daar beneden met je in contact te komen. De reacties zijn ook een geweldige plek voor je om contact te maken met anderen in onze gemeenschap en je gehoord en gesteund te voelen.

Waarom hebben empaten beschermingsmechanismen nodig als kinderen?

Dit zul je begrip verhogen van wat het betekent om empathisch te zijn, vooral wat er met je is gebeurd als kind.
We praten niet veel over de problemen waar empathie doorheen gaat als kinderen. Daarom ga ik dit nu bespreken.

Als je ziel bent, voordat je incarneert, laten we dit zelfs vanuit een bredere zin bekijken, voordat je incarneert, kiest je ziel je empathische vermogen. Je ziel kiest ervoor om te incarneren met deze kracht die “empathie” wordt genoemd.

Maar hier is het ding over empaat zijn. Omdat je buitengewoon gevoelig bent voor energie en de ziel weet dat, wat de ziel doet, is dat ze altijd dit soort beschermingsmechanismen of ontsnappingskleppen heeft. Dit zijn beschermingsmechanismen die het gebruikt, die ik wanneer nodig kan inzetten, vooral als de empaat jeugdtrauma meemaakt, wat voorkomt bij empathie.

Ik heb nog geen enkele empaat ontmoet die me vertelt dat ze een werkelijk geweldige jeugd hebben gehad vol liefde en geen pijn en geen trauma.

De meerderheid van de empaten lijkt te incarneren in problematische gezinnen, problematische voorouderlijke lijnen met veel trauma en veel problemen. Dus dat is waar deze vier beschermingsmechanismen van pas komen.

Ik wil je een voorbeeld geven om dit echt vanuit een fysiek 3D-perspectief te begrijpen, zelfs vanuit een wetenschappelijk perspectief. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar weeshuizen in Rusland en China, waar ze deze weeshuizen hebben bestudeerd. Ze hebben ontdekt dat baby’s die in wiegjes worden achtergelaten in deze weeshuizen, wanneer ze in wiegjes worden achtergelaten en ze ‘Als ze niet worden aangeraakt of verzorgd, kunnen de baby’s zelfs doodgaan’.

Dit is wetenschappelijk gerapporteerd in beide weeshuizen in Rusland en in China, en waarschijnlijk over de hele wereld.

Dit is een voorbeeld om te zien hoe gevoelig een kind in het algemeen is. Hoe gevoelig een kind is, maar nu wil ik dat je dit voorbeeld neemt van een kind dat waarschijnlijk het risico loopt te overlijden als het niet wordt aangeraakt als het een baby is, nu wil ik dat je dit neemt en het met 10 vermenigvuldigt want je bent een empaat.

Omdat empathische kinderen exponentieel gevoeliger zijn dan niet-empathische kinderen.
Wat er gebeurt, is dat als je incarneert als een empaat, je het risico loopt de kindertijd niet te overleven. Vooral als je trauma of pijnlijke situaties hebt die zich voordoen in je gezin of waar je ook opgroeit loop je een groot risico.

Daarom weet de ziel dit vooraf en beschikt ze over deze beschermingsmechanismen die ze kan inzetten, omdat de ziel altijd incheckt en ziet hoe het met je fysieke lichaam gaat als kind.
De ziel is altijd aan het inchecken en na te kijken, weet je, hoe het met je gaat? Hoe gaat het met je om dit trauma onder ogen te zien?

Is uw gezinssituatie echt pijnlijk? Gaat uw biologische systeem overbelast raken? Je ziel houdt dit altijd in de gaten. De beschermingsmechanismen waar ik het over ga hebben, zijn in feite overlevingsmechanismen.

Overlevingsmechanismen die het spirituele kwantumgedeelte van jou kent omdat het zo wijs is.

Het weet dat er bepaalde risico’s zijn, vooral in de kindertijd. Je ziel weet dat er bepaalde risico’s zijn wanneer ze ervoor kiest om als empaat te incarneren, vooral in je kindertijd.

Het heeft altijd deze beschermingsmechanismen die ik wel of niet kan inzetten, afhankelijk van hoe je omgaat met de situaties waarmee je wordt geconfronteerd. Er is de reden waarom de ziel deze beschermingsmechanismen voor je heeft die ze wel of niet kan inzetten in je kindertijd.

Het is letterlijk omdat je zo gevoelig bent dat het risico bestaat dat je als kind je kindertijd niet overleeft met je empathische vermogens als deze beschermingsmechanismen niet aanwezig waren.
Over welke vier beschermingsmechanismen heb ik het al een tijdje?

Beschermingsmechanisme nummer één is voortijdige egovorming.

Dit is één van de vier beschermingsmechanismen die de ziel kan inzetten of niet. Al deze beschermingsmechanismen worden allemaal tegelijk ingezet. Maar ik heb nog geen empaat ontmoet die deze vier niet heeft gehad, allemaal tegelijk. Het komt vaker voor dan niet dat deze vier beschermingsmechanismen een rol speelden in uw leven, vooral als u een pijnlijke jeugd had.

De eerste is de voortijdige vorming van het ego.

Nu, waarom wordt dit overwogen, waarom zou ik dit als een beschermingsmechanisme beschouwen? De reden dat dit een beschermingsmechanisme is, is dat kinderen meestal vóór de leeftijd van zeven jaar voelende wezens zijn, en geen denkende wezens.

Het ego is nog niet gevormd. Dat betekent dat het kind de wereld voelt, het denkt niet aan de wereld. Hij weet niet hoe hij het leven moet rationaliseren. Het weet niet hoe het betekenis moet geven aan bepaalde situaties.

Het ego van het kleine kind heeft gewoon nog niet de hersencapaciteit, de denkprocessen nog niet om betekenis te geven aan hun ervaringen. Bovendien kunnen ze op mentaal niveau dat niet begrijpen.
De voortijdige egovorming, zo lijkt het, hoe kan dit een beschermingsmechanisme zijn? Maar dat is zo, want als je weet wat het ego doet, begrijp je hoe dit een beschermingsmechanisme is.

Het ego geeft je in feite een gevoel van eigenwaarde dat gescheiden is van de buitenwereld.

Wanneer je een ego-identiteit begint op te bouwen, vertelt je ego je dat je gescheiden bent van de buitenwereld. Dit is een illusie.

Als we opgroeien, weten we een beetje dat dit een illusie is, toch? Omdat er echt geen harde limiet of grenzen zijn tussen mij en de wereld. We zijn allen één. Het is allemaal een vermenging. Maar het ego geeft je de indruk dat je deze afzonderlijke entiteit bent van de buitenwereld.

Kijk nu eens hoe belangrijk dit is voor een kind dat een jeugdtrauma doormaakt, voor een empaat die een jeugdtrauma doormaakt.
Omdat ze al deze gevoelens voelen, hebben ze geen idee wat er aan de hand is. Worden ze emotioneel mishandeld of seksueel misbruikt? Hebben ze narcistische ouders? We weten het niet, er kan van alles gebeuren.

Maar omdat het kind niet weet hoe het de wereld moet begrijpen of hoe het moet denken, worden ze gewoon getroffen door deze mengelmoes van gevoelens die echt ongemakkelijk en pijnlijk zijn. Dus, wat het ego doet, is dat het online komt en het dat kind het identiteitsgevoel geeft dat losstaat van zijn buitenwereld.

Dit identiteitsgevoel is erg beschermend.

Het kalmeert de kleine empaat onmiddellijk omdat het de illusie wekt dat ze enige bescherming hebben dat ze gescheiden zijn van de buitenkant, en dat ze zichzelf kunnen beschermen tegen de buitenwereld.

Vroegtijdige egovorming is dus gewoon. Het is bij me gebeurd. Het ego begint zich te vormen rond de leeftijd van zeven jaar. Het varieert, maar het is rond de zeven. In iemands leven kan zijn ego bijvoorbeeld geboren worden toen dat kind vier jaar was toen het seksueel misbruikt werd door een familielid.

Dat is vroeg voor het ego om gevormd te worden, maar ik herinner me dat ik een duidelijke herinnering heb aan wanneer mijn ego werd gevormd. Ik wist meteen dat het voor mijn bescherming was. Ik voelde mezelf kalmeren zodra dat zelfidentiteitsmechanisme online kwam. Dit is het eerste beschermingsmechanisme dat wordt ingezet wanneer de empathie van een kind pijnlijke of traumatische situaties in zijn omgeving begint te doorstaan.

Het tweede beschermingsmechanisme wordt zielsfragmentatie genoemd.

Deze is echt interessant vanuit een spiritueel perspectief. De sjamanische cultuur weet veel over zielsfragmentatie, maar ik ga je vertellen dat het niet bepaald een soort blik is op het sjamanisme. Ik ga je een klein beetje een andere draai geven.

Maar het is hetzelfde begrip als sjamanen wanneer sjamanen met mensen werken aan wat ze zielsfragmentatie noemen. Wat zielsfragmentatie is, is je ziel, onthoud dat ik een tijdje geleden zei dat je ziel constant in de gaten houdt hoe het empathische kind het hier beneden doet.

De ziel houdt constant toezicht om te zien, vooral hoe het biologische systeem, hoe het lichaam reageert op pijnlijke situaties of trauma. Omdat de ziel weet dat er een risico kan zijn, dat het kind zo overweldigd kan raken door emoties omdat ze empathisch zijn, dat die emoties en die emotionele lading hun biologische systeem volledig zou kunnen overweldigen. Kortom, dat het lichaam van het kind dat niet overleeft.

De ziel weet dit. Bovendien houdt de ziel constant in de gaten wat er gebeurt in de buitenomgeving van de kleine empaat. De ziel controleert hoe de empaat reageert op de situaties. Wat de ziel dan doet, is, als er iets in de omgeving gebeurt en de empaat volledig wordt overweldigd door een enorme emotionele lading, gebeurde dit met mij op vier jaar, wat uiteindelijk gebeurt, is dat de ziel merkt dat, mayday, mayday, er iets gebeurt, het biologische systeem loopt mogelijk het risico niet te overleven.

En wat de ziel doet, is dat ze een klein beetje van zijn essentie uit het lichaam trekt.

Nu denk je: “Hoe is dat in vredesnaam een ​​beschermingsmechanisme? Het is zo, want kijk hier eens naar. Wanneer je ziel een klein beetje van zijn essentie uit dit biologische vat trekt, voel je je onmiddellijk verdooft.”

Dit is een beschermingsmechanisme, omdat deze gevoelloosheid in ieder geval het systeem tot rust brengt tot een punt waarop in ieder geval de kleine empaat die kwestie zal overleven.

Je begint het door mij te zien als ik het alleen over deze beschermingsmechanismen heb, je begint te zien hoe deze beschermingsmechanismen later in je ergste nachtmerrie zullen veranderen.

Je begint dat te begrijpen, want als mijn ziel haar essentie eruit trekt, als mijn ego zich vormt voortijdig, dit gaat later problemen opleveren als ik een volwassene ben. Maar als ik een kind ben, is dit absoluut beschermend voor mij. Het helpt me echt mijn jeugd te overleven.

Dus als het zielsfragment een beetje naar buiten trekt, wordt mijn systeem een ​​beetje ongevoeliger omdat ik een klein deel van mijn essentie mis. In die gevoelloosheid ben ik in ieder geval in staat om te overleven in welke pijnlijke of traumatische situatie me ook overkomt.

Groeitaken voor zelfgenezing van trauma!

Het derde beschermingsmechanisme is het sluiten of blokkeren van het hart.

Nu, om hier wat meer op in te gaan, wil ik dat je jezelf begrijpt vanuit een multidimensionaal perspectief. Als je niet hebt gezien hoe een aura eruitziet, hoe je auraveld of elektromagnetisch veld eruitziet, dan is hier onder een afbeelding van.

De aura is erg complex. Er zijn veel lagen in de aura. Je hoeft niet alle details te weten. Ik ken niet eens alle details van de menselijke aura, maar ik wil dat je deze foto ziet, omdat je kunt zien dat er verschillende lagen zijn in de menselijke aura. Eén van de lagen is vooral belangrijk voor dit beschermingsmechanisme dat hart wordt genoemd.

De enige laag die ik wil dat je onthoudt van deze aurafoto wordt het emotionele lichaam genoemd.

Het emotionele lichaam is een heel belangrijke aura-laag omdat het emotionele lichaam met je hart is verbonden. Het is letterlijk verbonden met je hart.

Er is een kleine snelle verbinding naar het hartcentrum. Je hart is het portaal voor emoties, voor vooral heel intense emoties. We voelen veel in ons hart. Het hart is direct verbonden met het emotionele lichaam in het auraveld.

Nu, waarom is hartsluiting nodig of wel noodzakelijk voor de empaat van het kind? Juist omdat het hart is verbonden met het emotionele lichaam. Het is in het emotionele lichaam dat de vorming van emotionele lading begint. Stel je dit eens voor.

Als ik bijvoorbeeld seksueel misbruikt word, of als ik emotioneel mishandeld word door een familielid, als ik een narcistische ouder heb die me gewoon mishandelt en die me in de steek laat en die me afwijst, dan zal ik dat gaan voelen.

Dat zal zich eerst als een emotionele lading in mijn auraveld vormen. Dan zal het die informatie onmiddellijk in het hart ritsen. Zodra het het hart bereikt, begint mijn hele lichaam de biochemie op te bouwen die we emoties noemen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
narcistisch misbruik herstelprogramma
dr. Nicole LePera holistic-psychologist
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees