Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Het snijpunt tussen religie en narcisme: wat betekent het?

Hallo iedereen. Vandaag gaan we het hebben over narcisme en religie.

Iedereen leert van elkaar. Geef uw commentaar.

VKoN is echt een fantastische gemeenschap, dus blijf alsjeblieft afstemmen. Dus laten we het hebben over narcisme en religie.

Die groep is niet specifiek voor een bepaalde religie. Het kan elke religie zijn, van grote wereldreligies tot welke religie ze ook hebben bedacht. Dit is een vraag die door meerdere mensen bij ons is binnengekomen.

Het is verbazingwekkend dat een narcist zich achter religie zal verschuilen.

Laat me je dit vertellen.

Het gebeurt de hele tijd, en wat interessant is, is dat een van de beroepen met de hoogste percentages narcisme de geestelijkheid is. Het is een zeer krachtige positie als je erover nadenkt, terwijl we graag denken dat iedereen die zich heeft toegewijd aan spiritualiteit en geloof vol empathie is, helaas is het machts-gedeelte van wat dat afwerpt heel groot.

Het is duidelijk dat er geweldige, toegewijde mensen zijn die hun leven en carrière hebben gewijd aan het pastoraal dienen van anderen, en ze beroepen zich op hun religie. Bravo. Maar dit gaat niet alleen over geestelijken.

Dit gaat over hoe narcisten religie gebruiken?

Laten we er dus op een bepaalde manier over nadenken.

Religies.

Een strijd die je niet kunt winnen.

Het is echt moeilijk om op dit gevechtsniveau te vechten.

Dat is wat God zegt.

Oké, jongens, ik denk dat je het weet, schaakmat.

Weinig.

Ik zou verder kunnen zeggen, maar dit is wat narcisten vaak doen, en dit is wat voor mij zo gruwelijk is.

Narcisten gebruiken religie op een manier om hun narcistische gedrag te rationaliseren.

Of ze maken het plots heel eenvoudig.

Wel, dat is wat God zegt, of ze zullen dingen doen voor welke religieuze gemeenschap ook in een kerk of tempel, een moskee, weet je, het speelt geen rol hoe ze hun specifieke religieuze gemeenschap ook noemen.

En ze zullen echt de grote man zijn rond de kerk, tempel of moskee.

Wat hun religieuze gemeenschap ook is, ze zullen die grote vrouw zijn, ze zullen die persoon zijn die zeer toegewijd is aan de kerk van een ouderling, een diaken, een senior lid van de wat die religieuze gemeenschap ook is, ze zullen betrokken zijn bij het koor.

Ze zullen betrokken zijn bij welke raad van bestuur of wat er ook is, in een religieuze gemeenschap.

En dat is een manier waarop ze allemaal kunnen garanderen dat ze iedereen voor de gek houden.

Maar hij is zo’n heilige man. Hij is zo betrokken bij zijn kerk. Of ze is zo’n geweldige vrouw. Ze heeft in de kerk nog nooit een zondag gemist.

Die hypocrisie maakt mij boos want dat is verwoestend: mensen die echt op een zinvolle manier hun geloof serieus nemen, zodat ze echt luisteren, misschien met een zwaarder oor naar andere mensen vanuit hun geloof, hun op geloof gebaseerde gemeenschap.

En dat is waar de narcist vaak van kan profiteren, zoals, ze zijn zo toegewijd aan de kerk.

Dus hoe kunnen ze een slecht persoon zijn? Ze moeten geweldig zijn.

Ik heb gezien dat narcisten een religie gebruikten om excuses te maken voor alles, van ontrouw tot het stelen van geld, tot liegen tot het verdraaien van de waarheid, tot gaslighting, noem maar op. Religie wordt daar uiteindelijk de basis van als ze een narcist zijn.

Het is een lastig probleem in onze moderne tijd omdat onze handen in veel opzichten gebonden zijn om er zelfs maar comfortabel over te praten.

Mensen zijn als: Nou, ik voel me echt niet op mijn gemak om iemand hierover in te lichten.

Dit is hun geloof en ze proberen er open voor te staan door te zeggen: ik zit niet in hun op geloof gebaseerde gemeenschap.

Ik weet het niet. Het is niet aan mij om actie te ondernemen, want in sommige opzichten gebruiken narcisten hun religie als een harnas om hen te beschermen.

Iemand probeert ze te confronteren.

Ze hebben zoiets van, weet je, ik ben een heel heilig persoon. Ik ben een heel spiritueel persoon en dat brengt ons bij een tweede onderwerp, namelijk mensen die rondlopen en zichzelf diep spiritueel noemen.

Er zijn veel mensen die misschien niet te linken zijn aan een traditioneel religieus kanon, maar ze noemen zichzelf spiritueel. Ze doen yoga, meditaties of intenties of een andere vorm van spiritueel zingen, of ze zullen al die spirituele dingen doen.

En dan hebben ze geen probleem om zich om te draaien, tegen hun familie te liegen, een echtgenoot te bedriegen en andere bedrieglijke dingen te doen met hun collega’s, vrienden en familie.

Maar dan vallen ze terug op hoe spiritueel ze zijn en soms gebruiken ze die spiritualiteit of religie als een manier om er mee weg te komen.

Weet je wat ik verkeerd heb gedaan?

Ik ben gelovig, of ik ben diaken, of ik ben bisschop. Ik heb het juiste pad gevonden alsof ze het juiste doen. Het religieus pad is een excuus voor het onrecht dat ze hebben begaan. Er is geen resetknop voor het leven als je iemand pijn doet.

De enige resetknop is er de echte verantwoordelijkheid voor nemen en geen excuus verzinnen.

Nou, ik ga terug naar mijn spirituele kern en laat de oprechte verontschuldiging achterwege als iemand de patronen vertoont die geassocieerd zijn met narcisme.

Het gebrek aan empathie, het recht, de bewondering zoeken, het zoeken naar de arrogantie, de controlerende aard, de oppervlakkigheid, de grootsheid als ze bewijzen dat het ze niet kan schelen hoe godvruchtig ze zeggen dat ze zijn.

Het maakt me zelfs nog meer achterdochtig.

Beoordeel een persoon op zijn gedrag door zijn acties.

Laat ze je niet aan de haak slaan, want ze geven een heel slim gemaakt verhaal over hoe ze zo dicht bij God zijn of welk religieus kanon ze ook vandaan komen.

Als hun leven daarmee in strijd is, die religieuze orde regels, of ze zeggen, één set regels is op hen van toepassing, en dan volgen ze die zeer, zeer strenge religieuze regels en passen ze ze op alle anderen toe.

Neem een pauze, neem even de tijd en noteer. Narcisten hebben het opmerkelijke vermogen om alles als rationalisatie te gebruiken, en religie is daarop geen uitzondering.

Ik juich absoluut mensen toe die hun geloof op een zeer gezonde manier in hun leven integreren, en ik respecteer alle denominaties en religies.

Het enige waar ik geen respect voor heb, zijn mensen die religie gebruiken, iets dat zo’n persoonlijke kern is, iets belangrijks voor veel andere mensen. Narcisten gebruiken religie als excuus en als nog een wapen van hypocrisie terwijl ze door de wereld gaan en andere mensen pijn doen.

Als je ervaringen hebt gehad met iemand die zei: wie was die persoon echt, die zelfingenomen, hyperreligieuze of hyper-spirituele persoon die er geen probleem mee heeft om zich om te draaien en je pijn te doen, tegen je te liegen, je te bedriegen?

Als u zich op uw gemak voelt over het onderwerp religie en narcisme, laat het ons weten als u dat is overkomen, want het is gebeurd met veel mensen die contact hebben opgenomen.

Het is niet oké, nogmaals bedankt om hier af te stemmen

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

https://narcisme.blog/wp-content/uploads/2019/08/breek-met-jouw-narcist-en-word-vrij.mp4

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees