Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Het autonome zenuwstelsel is belangrijk i.v.m chronische ziekten +video

Het primaire doel van het autonome zenuwstelsel is evenwicht: het scant consequent onze innerlijke en uiterlijke omgeving om ons te beschermen door onze fysiologie aan te passen.
Laat me dat laatste deel herhalen:
Ons autonome zenuwstelsel (ANS) scant consequent onze innerlijke en uiterlijke omgeving om ons te beschermen door onze fysiologie aan te passen.
Dit betekent dat als onze innerlijke omgeving stress signaleert: de ANS zal reageren door onze fysiologie aan te passen aan stress.
Het doet dit zonder onze bewuste inspanning.
Aka – ons zenuwstelsel communiceert niet met onze bewuste geest en begrijpt geen taal.
In plaats daarvan werkt het door patronen te herkennen.

autonome zenuwstelsel
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

En het reist steeds weer via dezelfde neurale paden om energie te besparen.
Wanneer we vastzitten in een stresspatroon, wordt ons zenuwstelsel gesensibiliseerd (overweldigd). Wanneer dit gebeurt, ervaren we symptomen.
Ons brein blijft steken in de “energiezelfde modus” in een symptomatische fysiologie.
Dit wordt dan onze standaardstatus genoemd.

Wanneer we een chronische ziekte van lichaam en geest ervaren, zitten we vast in een nutteloze standaardstaat waarin we symptomen ervaren.

Symptomen vertellen ons: “Iets is te veel of te weinig en ik kan het niet aan.”
Te veel stress, te weinig liefde en eigenwaarde.
Symptomen communiceren de overweldiging van onze onverwerkte emoties en trauma.
Om uit de nutteloze standaardtoestand te komen en naar een zo goed mogelijke fysiologie te gaan, moeten we ons zenuwstelsel opnieuw bedraden: Onze ANS is hoe we de wereld ervaren omdat het ons gevoelde gevoel van veiligheid en verbinding bepaalt (via neuroceptie).

Het vereist dat we van de ANS bij chronische ziekten dat we de kaart van “onze interne ervaring” voor veiligheid herbedraden.
Het gevoelde gevoel van veiligheid reguleert onze fysiologie en geneest ons lichaam en geest.
Het zenuwstelsel staat centraal in onze ziekte EN genezingservaring (of we dit nu weten of niet).

Het autonome zenuwstelsel is de geest en het lichaam, maar ook de onbewuste geest en het lichaam waarvan we niet wisten dat het gehoord moest worden (onverwerkte trauma’s/emoties).

Zoals je weet heb ik een passie voor holistische gezondheid. Dat is het soort holistische gezondheid dat al in wetenschappelijke onderzoeksartikelen voorkomt, maar nog niet algemeen wordt toegepast in het rijk van de geest met een effect op het lichaam.

Ik vind dat het belangrijk is dat je kijkt naar wat je eet, wat je denkt en wat je niet voelt.

Om een herstel te vinden van mijn chronische rugpijnen ging ik natuurlijk eerst de traditionele route af (gevolgd door functionele geneeskunde en eindeloze supplementen) maar na weinig succes begon ik een duik te maken in wat echt een verschil zou maken en wat me kan genezen.

Dus ik deed dit: ik googlede letterlijk “volledig herstel chronische pijnen” en vond volledige herstelverhalen. Toen vond ik snel bij dr. Nicole Lepera het verlichtingsproces en andere modaliteiten voor hersentraining en ik wist meteen dat genezing ook voor mij mogelijk zou zijn. Ik dacht bij mezelf: “Als er maar ÉÉN persoon volledig was hersteld, dan zou ik dat ook doen.”

Ook wist ik dat ik mijn hele leven angst had ervaren, maar ik hechtte nooit te veel belang aan dit deel van mezelf. Ik probeerde mijn angst zelfs zo goed mogelijk te negeren.

Maar toen ik mijn hersenen opnieuw begon te bedraden met de groeitaken die je vindt in het menu, begon ik te beseffen dat er veel trauma was dat ik niet had aangepakt en dat mijn lichaam in een constante staat van overweldiging/stress/overleving/vechtvlucht/bevriezing/hypervigilantie verkeerde.

Na veel succes met hersentraining was ik nog steeds niet helemaal genezen. Mijn angst zou oplaaien en symptomen veroorzaken en hoewel ik aan het genezen was, wist ik dat er meer moest worden gedaan.

Ik begon te leren over de nervus vagus en de polyvagale theorie door het volgen van online training bij de selfhealerscircle van Dr Nicole Lepera en workshops over het versterken van de nervus vagus.

Daarbij kijk ik naar de geest en het lichaam vanuit de lens van het autonome zenuwstelsel.

Ik gebruikte Qigong ook als een middel om mijn energie te leren benutten en op een dieper niveau te leren cultiveren. Dit hielp me door somatische ervaringen heen. Dr Nicole Lepera hielp me te leren dat ik de antwoorden in mij had. Ik had alles al in me en alles wat ik nodig had was om te leren hoe ik toegang kon krijgen tot deze superkracht.

Live – 18 eenvoudige Qigong bewegingen

Dit alles versnelde echt mijn genezing en ik wist eindelijk dat ik alles had wat ik nodig had om te genezen. Dus ik bleef een nieuwe zelfervaring oefenen en mijn zenuwstelsel opnieuw te bedraden … totdat het gewoon werkte.

Ik hoop dat ik binnen een paar maanden nog meer hersteld zijn en klaar ben om als een nieuw belichaamd zelf aan het volgende levensavontuur te beginnen.

Ik informeer me verder hoe mijn energie aansluit bij mijn werk/leven/passies om echt mijn droomleven te manifesteren. Niet alleen wil ik volledig herstellen, maar ik hoop erin te slagen een leven te creëren dat volledig op mij afgestemd is.

Ik deel dit om je hoop en inspiratie te geven in de wetenschap dat genezing mogelijk is. Over het op het zenuwstelsel gerichte genezingsprogramma dat ik gebruik vind je hier een advertentie en in het menu.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees