Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Om spanning te verminderen in je hoofd, kaak en nek.

Een oefening in het zenuwstelsel om spanning te verminderen en onderliggende onverwerkte emoties aan te pakken in hoofd, kaak en nek.
Check eerst in met je lichaam en merk de sensaties op.
Zoek dan de onderliggende emotie en erken deze door deze te laten zijn en zichzelf in het lichaam ongedaan te maken (in plaats van naar de geest te gaan).
Vervolgens vormen 10 bewegingen van de neusbrug naar de slaap.
Tel tot 15 terwijl je je slaap masseert.
Tel tot 15 terwijl je je kaak masseert.
Laat je vingers 10 keer langs je kin en kaak lopen.
10 zachte streken in je nek.
Check opnieuw in met je lichaam en merk het verschil.
Check eerst in met het lichaam en merk sensaties en emoties op die op deze plek worden vastgehouden.

om spanning te verminderen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

bijvoorbeeld om spanning te verminderen

  • hoofdspanning: overweldigen
  • kaakspanning: woede, angst: Het stretchen of masseren van je kaakspieren is misschien niet eerder in je op gekomen, maar als je last hebt van spanning in dat gebied, kan het enorme verlichting brengen. Open je mond een beetje en plaats je handpalmen voor je oren. Masseer rustig recht langs je gezicht naar beneden en open je mond langzaam verder. Als je de hele dag je tanden strak op elkaar hebt gehouden, kan het wat pijnlijk zijn, dus doe het rustig en met beleid. 
  • nekspanning: frustratie, verdriet:

Het kan natuurlijk ook geen kwaad om er een gewoonte van te maken je nek- en schouderspieren dagelijks te stretchen. Ga goed rechtop zitten. Ga vervolgens op je linkerhand zitten. Tilt je hoofd naar rechts zodat je rechteroor naar je rechterschouder beweegt. Leg je rechterhand op je hoofd en trek je hoofd voorzichtig verder naar rechts om de stretch op links iets intenser te maken. Hou dit 30 seconden vast, adem in de tussentijd diep in en uit en herhaal dit drie keer voor je wisselt van kant. 

De tweede stretch begint opnieuw in de zittende houding die je net aannam. Voordat je je hoofd naar je schouder beweegt, draai je eerst je hoofd naar beneden, zodat je neus richting je rechteroksel draait. Leg nu je rechterhand op je hoofd en trek weer voorzichtig je hoofd verder omlaag om de stretch in je nek en ruggengraat iets intenser te maken. Hou dit opnieuw 30 seconden vast, adem diep in en uit en herhaal 3 keer voordat je naar de andere kant wisselt. 

Erken vervolgens de emotie door deze te laten zijn en zichzelf in het lichaam ongedaan te maken (in plaats van naar de geest te gaan) en herhaal 3-5 keer!

Laat me weten hoe het voelt!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees