Gevoelig voor de narcist? Afhankelijk van uw zelfliefde?

 

 

Heb je die relatie met de narcist mee vorming gegeven?

 

In het begin was dit het moeilijkste om in mijn hoofd rond te krijgen. Ik beloof je dat ik het begrijp want toen ik een slachtoffer was van de narcistische echtgenoot en totaal geterroriseerd en getraumatiseerd was, als iemand me toen had verteld dat er iets met mij was dat deze relatie met haar mee vormde, had ik ze willen doden!

 

Pas toen ik diep ontwaakte, kende ik eindelijk de waarheid — er is een Algemene Quotumwet van binnen zo buiten.

 

Wat dat betekent, is dat iedereen die opduikt in onze persoonlijke ervaring bepaalde aspecten van onszelf weerspiegelt. Dit is waar mensen (zoals ik vroeger) boos kunnen vragen: “Vertel je me dat ik ook een SLECHT persoon ben?”

Nee, dat is niet wat binnen zo buiten betekent. Nee, wat ons dit leert, is dit: als je ongenezen trauma in je lichaam hebt gevangen in je onderbewustzijn dan zullen de mensen en situaties die in lijn zijn met dat trauma blijven binnenkomen en geaccepteerd worden in jouw realiteit.

De gezonde relaties die we kunnen aangaan en accepteren, bevestigen dat we onszelf op dat gebied op één lijn hebben gebracht. De relaties die we als pijnlijk, teleurstellend en zelfs beledigend vinden, laten zien dat delen van ons terug geneigd moeten worden tot heelheid.

 

Wat is jouw niveau van zelfliefde?

 

Een van de grootste waarheden die ik heb geleerd tijdens deze diepgaande reis van transformatie van narcisme is dat we nooit een niveau van liefde zullen accepteren onder het niveau van liefde, respect en heelheid die we in onszelf hebben.

Veel mensen die hun hele leven al door hun narcist zijn mishandeld, zeggen vanaf het allereerste begin: “Het was niet mijn fout”. Ik geloof echt dat ‘de schuld geven’ zo’n foutief concept is dat ons wegleidt van genezing en zeker niet ertegen.

Ja, als kind was je machteloos, maar als een volwassene ben je dat niet. Je kunt genezen. Ik heb vele jaren slachtoffer en geloofd dat het de ex-partner was die schuldig was, en dat ik gewoon ongelukkig was om een relatie met haar te hebben.

Lot of verantwoordelijkheid? Ben je gevoelig voor narcistische mishandeling afhankelijk van jouw niveau van zelfliefde?

 

Door aan dit standpunt vast te houden, was ik in ontkenning.  Ik nam geen verantwoordelijkheid om mezelf te bekrachtigen en te genezen, en ik werd zeker niet beter.

Om echt te genezen, is het van vitaal belang om de redenen binnen je eigen Innerlijke te erkennen die je vatbaar hebben gemaakt voor narcistische mishandeling, omdat dit de niet-genezen delen in je zijn die ooit hebben liefgehad en genezen tot heelheid, een levenspad openen voor jij van liefde, vreugde en inspiratie waar je vroeger nooit toegang toe had.

Maar je kunt niet veranderen, maar niet als je een sterke toewijding aangaat om van jezelf te houden en jezelf te ondersteunen door deze niet-genezen onderdelen te helen.

Ik heb een enorm deel van mijn leven gewijd aan het blootleggen van de waarheid over narcisme en narcistische mishandeling.  Ik heb met honderden mensen gewerkt, en diep in de diepste schuilhoeken van mezelf gegraven, eerlijk, zonder schaamte en zonder oordeel om te vinden wat er echt in deze dynamiek gebeurt.

Als dit artikel je aansprak en je contact wilt maken met het bloeien – model van 100% persoonlijke radicale verantwoordelijkheid wilt ervaren om te transformeren van narcistische mishandeling,  bekijk dan ook de visie en positie van Melanie Tonia Evans hier.

Nu ben ik blij dat elke discussie over dit onderwerp kan beginnen!

We kijken ernaar uit om te reageren op uw opmerkingen en vragen.

Liefs

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

 

Hoe narcistisch misbruik snel overkomen? test!

 

e-book     luisterboek

Gevoelig voor de narcist? deel 1

 

Narcissistic Abuse Recovery How to heal from emotional abuse and survive to abusive relationships. Protect yourself: you must not be attracted to people with narcissistic personality disorder ! Bonus exercises to recover from the trauma

 

Gevoelig voor de narcist? deel 2

 

Gevoelig voor de narcist? deel 3

https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=53616&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fnarcissistic-abuse-recovery%2F9200000112091629%2F&name=micro-comments&subid=paperback

 

Gevoelig voor de narcist? deel 4

Narcistische persoonlijkheidsstoornis en wat u eraan kunt doen De meest begrijpelijke gids voor het begrijpen van narcistische persoonlijkheidsstoornissen en ontwapening van de narcist

 

Ben je gevoelig voor narcistische mishandeling afhankelijk van jouw niveau van zelfliefde?

 

Hoe maakt kindertrauma ons gevoelig voor de narcist later? deel 5

 

De genezende kracht van onze herinneringen.