Categorieën
Recent relax

Mooie beweging met een nog mooiere emotionele zuivering

Om te kunnen helen, moeten we lichaam en geest verbinden om de emoties/trauma-energie naar boven te laten komen om te verwerken. Deze emoties worden opgeslagen in het lichaam (heupen en ruggengraat dragen veel hiervan). Door bepaalde bewegingen komt de trauma-energie vrij en krijgen we een emotionele zuivering.

Schommelen geeft veiligheid aan het zenuwstelsel en zorgt ervoor dat het lichaam zich veilig genoeg voelt om los te laten. U kunt huilen, boos of gefrustreerd zijn. Laat de emoties naar boven komen. Merk op hoe rustig je je daarna voelt. Merk op hoe je gedachten vrediger zijn, minder snel racen. Doe dit na stressvolle ervaringen, ‘s morgens vroeg of als je thuiskomt van je werk.

Enkele tekenen dat u een emotionele zuivering nodig heeft, zijn de volgende:

Slapeloosheid en nachtmerries. Moe voelen na zeven tot acht uur slaap. Ongemotiveerd voelen. In het verleden blijven hangen. Je humeuriger voelen dan normaal. Weinig tot geen interesse in dingen die je vroeger leuk vond. Je overweldigd voelen door beslissingen te moeten nemen.

We zijn geest, lichaam en geest. Mijn genezing bleef jaren hangen totdat ik begon te werken met het lichaam en de adem. Toen gebeurden er enorme verschuivingen in mijn geest.

Dit haalt mensen echt uit hun hoofd en in hun lichaam terwijl je een emotionele zuivering krijgt.

Als we weglopen voor de waarheid – wat de meeste mensen doen – brengen we ons leven door in het donker, vermijden we onze waarheid, handelen we uit, reageren we, zoeken we wraak en lijden we op een heel andere manier. We projecteren onze problemen onbewust op anderen, soms herhalen we zelfs het trauma dat we hebben doorgemaakt op iemand anders.

Als we onze ervaringen niet goed verwerken, stapelen ze zich in de loop van de tijd op, worden ze giftig, ze besmetten en verpesten onze relaties met onszelf en met degenen van wie we houden.

Jouw ervaringen zijn precies dat: ervaringen. 

Ze zijn een deel van je verhaal, ze zijn niet je hele verhaal. Alleen omdat ik mijn ervaringen heb geaccepteerd en ze met het publiek zijn gedeeld en ze zelf in mijn bezit heb gehad, wil nog niet zeggen dat ik die dingen ben of dat ze mij definiëren.

  • Lijden is onvermijdelijk. We krijgen tijdens het leven kleine pauzes, maar mens zijn betekent voelen voor onze eigen pijn en voor anderen. Het is een constante baan.
  • Het is continu werk om vooruit te blijven gaan.
  • Luisteren naar de signalen van je lichaam om te vertragen is zo belangrijk. Als het schreeuwt om wat TLC (geen cafeïne, alcohol, enz.) – luister . Het is makkelijker dan het klinkt.
  • Lichaamswijsheid is echt – het lichaam verwerkt emoties en het zal ervoor zorgen dat je niet te snel verder gaat met alle noodzakelijke middelen, inclusief fysieke pijn.

Heeft iemand anders ervaring met emotionele zuivering (opzettelijk of niet)? Laat het weten in de commentaren.

Alles voor de mooie jij vind je bij bol.com

Trauma en traumazorg in Europa

8 Beste boeken over geest-lichaam genezing

Feldenkrais methode voor traumaherstel en zelfgenezing!

Pilates kan je traumaherstel en zelfgenezing stimuleren.

over zelfgenezing

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren