Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Praten in de eerste persoon tegen jezelf.

Alles is in orde. Ik zal oké zijn. Alles is in orde. Praat in de eerste persoon tegen jezelf, als een vorm van bekrachtiging en affirmatie. Gewoon relaxen, ademen. Ik kan dit moment nemen om te relaxen, om te ontspannen, niets moet nu op dit moment worden gedaan.

Het is goed, alles gaat lukken.

Alles komt uiteindelijk goed voor me. Ook al begrijp ik het op dit moment niet heel goed. Het is goed. Het komt goed. Alles gaat op den duur het beste werken.

Ik kan ontspannen. Ontspannen is alles wat ik moet doen. Bovendien kan ik eerst diep ademen, alles komt goed. Gewoon ontspannen en ademen, het is in orde dat het in orde is.

Elke keer dat ik me overweldig, voel, stel ik me opnieuw in op ontspanning.

Praat verder in de eerste persoon tegen jezelf.

Ik kan gaan nadenken over dingen die me een goed gevoel geven. Ik kan resetten terwijl ik ‘s nachts slaap. Met een goed gevoel kan ik steeds opnieuw beginnen. Ik kan beginnen met denken aan mooie makkelijke dingen.

praat in de eerste persoon tegen jezelf
Tools voor zelfgenezing vind je hier!

Over mooie, gemakkelijke aangelegenheden als ik me bewust word van piekeren of zorgen kan ik nadenken.

Het is goed, het is goed, en alles werkt perfect voor mij. Ik blijf blije gedachten denken, het is goed, het is goed. Anderen begrijpen het misschien niet, en dat is goed. Het is in orde dat het niet hoeft te gebeuren.

Alles werkt goed voor me. Het leven gaat goed en ik kan mezelf kalmeren.

Praat verder in de eerste persoon tegen jezelf.

Ik kan mijn eigen beste vriend zijn. Ik kan mezelf helpen me beter te voelen. In plaats van me te concentreren op de problemen, kan ik me concentreren op acties die me een goed gevoel geven. Ik kan mijn focus veranderen. Ik kan stoppen met emotionele afhankelijk en verslaafd te zijn aan de narcist.

Wat kan me een goed gevoel geven? Kijkend naar de wolken en de lucht, voel ik me goed. Kijkend naar de wolken die voorbijgaan en veranderen als ze in de lucht bewegen, voel ik me ontspannen. Ik kan ademen als ik naar de lucht kijk en een moment neem om de wolken te zien passeren.

Het is in orde, alles werkt voor mij, het is goed.

Ik voel me goed wanneer ik naar muziek luister die ik leuk vind, als ik op dat moment niet rond danst, voel ik mijn lichaam aan de binnenkant dansen, waardoor ik me goed voel.

Nadenken over of letterlijk mijn lichaam bewegen zorgt ervoor dat ik me goed voel. Ik hou van de manier waarop ik me vrij voel als ik dans.

De manier waarop geweldige muziek mijn lichaamsbeweging inspireert door het te laten bewegen daar hou ik van.

Ik hou van de manier waarop de gedachte lijkt te stoppen als ik geïnspireerd word om mijn lichaam naar geweldige muziek te brengen.

Als ik kijk naar de natuur geniet ik, als ik kijk naar bomen en vogels en groen gras of glinsterend water voel ik me goed. Ontspannen en diep ademhalen doe ik als ik kijk naar hoe mooi de natuur is.

Ik kijk graag naar alle prachtige kleuren die de natuur biedt. Het moment waarop ik genoeg vertraag en echt alle verschillende kleuren zie die in de natuur voorkomen daar hou ik van. Het geeft me een goed gevoel om de natuur te waarderen.

Zelfs als ik de natuur nu niet kan zien, kan ik me dat voorstellen.

Ik kan me voorstellen dat ik in een prachtig bos ben of een prachtige zonsondergang bewonder. Het gevoel van zwemmen herinner ik me. Ik hou van hoe vrij en gewichtloos ik me in het water voel. Ik hou van hoe koel het water op mijn huid voelt. Hoe het mijn lichaam omringt en me ondersteunt.

Praat verder in de eerste persoon tegen jezelf.

Het is goed, alles is in orde. Ik kan erop vertrouwen dat alles gaat lukken. Ik vertrouw erop dat het proces van mijn leven heel goed verloopt.

Het is in orde. Het is in orde. Het gaat goed met me. Ik ben tot nu toe heel veel gegroeid. Het gaat goed met me. Ik besteed veel meer tijd aan gelukkig zijn dan ooit tevoren. Het is goed. Leven is goed. Alles werkt erg goed voor mij.

Het is goed. Het is goed.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

button artikelen over zelfgenezing
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

Eén reactie op “Praten in de eerste persoon tegen jezelf.”

  1. Christiane Descamps avatar
    Christiane Descamps

    Steeds opnieuw kwam de kwellende vraag in me op “hoe is het toch mogelijk dat mijn 4 volwassen dochters niets van zich laten horen?!? En toevallig opende ik deze blog en las dat alles goed is en goed komt. Wat fijn! Ik kreeg meteen het goed gevoel!

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees