reactief misbruik

Wat is Emotionele Verslaving? Alles opgeven voor één ding.

Genezing is dat ene opgeven… voor alles.

Wat is emotionele verslaving?

Emotionele verslaving gaat over het najagen van de “highs”. Dat is het najagen van relaties, “lovebombing” om zich ten koste van alles goed te willen voelen. Degenen die worstelen met emotionele verslaving zijn niet altijd op zoek naar een relatie om een ​​leegte te vullen. Toch kunnen de “highs” van verliefd zijn even verslavend zijn.

Bij alle emotionele verslavingen wendt een persoon zich tot een afleiding zoals gamen, relaties of werk, om te verdoven of om zich los te maken van pijnlijke emoties. Of ze trainen 5 of 6 dagen per week overmatig in de sportschool of beginnen aan nieuwe hobby’s. Sommigen werken misschien meer dan 50 uur per week op hun werk. Anderen jongleren met werk, school en andere hobby’s om te vluchten voor kwetsbare emoties.

De verslaving is een toxische cocktail van dopamine, oxytocine en serotonine die die goedgevoel-momenten triggeren waarop de ontvangen gevoelens plezierig en gelukkig zijn en de verslaving in het spel houden.

vluchtige emoties, emotionele verslaving
Klik hier voor onze programma’s

Een van de grootste emotionele verslavingen is liefdesverslaving. 

Bij liefdesverslaving gebruikt de persoon relaties om andere pijnlijke gevoelens van zich niet goed genoeg of waardig voelen te verdoven, te vermijden of eraan te ontsnappen. Dit is wat een cyclus creëert van het ‘jagen’ van de ene relatie na de andere. Wanneer de hoogtepunten beginnen af ​​​​te nemen of de devaluatie begint, zoekt men een andere relatie om de goedgevoel-emoties terug te krijgen.

Als de liefdesverslaving  optreedt, gebruikt hij de relaties gebruikt om een gevoel van eigenwaarde te stabiliseren. Dan geef je je eigen gevoel van eigenliefde en zelfacceptatie op en daardoor verstrik je in de relatie.

Het doorbreken van de cirkel door therapie, zelfcoaching of zelfgenezingstools gebruiken en het verkrijgen van zelfbewustzijn is belangrijk voor een gezond zelfgevoel en gezonde relaties.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.582 andere abonnees