Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Liefdesverslaving: Methoden om ervan af te komen.

Wat moet ik doen om hem te vergeten?

Het doel van het wegwerken van liefdesverslaving is niet zozeer een eenvoudige uitweg uit een ongelijke liefdesrelaties, maar het vermogen om de oorzaken van zo’n relatie te veranderen, zodat er geen terugvallen meer kan zijn.

Anders blijkt dat je na een tijdje weer in de relatie valt, in de hoop dat nu alles goed komt.

Op basis van de praktijk wordt duidelijk dat de overgrote meerderheid van de vrouwen aan liefdesverslaving lijdt, ongeacht leeftijd, nationaliteit en beroep.

En het zijn precies de vrouwen die uitgeput zijn door deze relaties die een psycholoog komen raadplegen voor hulp bij het vinden van antwoorden op de vragen: “Wat moet ik doen om hem te vergeten?”

“Wat moet er gedaan worden om hem uit mijn hart te bevrijden?”, “Hoe dit verlies en deze scheiding te overleven?”

liefdesverslaving
Groeitaken voor jouw herstel!

Methode 1. Onafhankelijk werken aan je psychische toestand.

Voer regelmatig autogene trainingen uit: we bedenken zinnen die aangeven dat je een geweldige werker, een goede huisvrouw bent, dat je vrienden van je houden, je een uitstekende gezondheid hebt en veel dingen die je helpen jezelf als een gelukkig persoon te accepteren.

Herhaal deze zinnen voor het slapen gaan of in de ochtend voor het wassen, en ook wanneer je eenzaam bent.

Wanneer je het water in de kraan opendraait, stel je dan voor dat het water je liefde voor deze persoon zonder enig spoor vervoert.

Stel je voor hoe je geliefde met alle details “onaangename” fysiologische behoeften maakt. Daardoor zul je ophouden het te “idealiseren” en het zal gemakkelijker voor je zijn om aanbidding uit te roeien.

Methode 2. Een radicale methode om liefdesverslaving te genezen.

Om te beginnen moet je je duidelijk realiseren dat de kloof pijnlijk zal zijn. Het moet worden gedaan voor je eigen bestwil en een toekomstig gelukkig, vredig en rustig leven.

Als passie eenmaal destructief is geworden, is het nodig om het uit te roeien, hoe moeilijk liefdesverslaving ook voor je wordt.

Als je zelf tot de conclusie kwam dat je liefdesaffaire een reële bedreiging voor je leven en gezondheid vormt, handel dan radicaal:

Zet mentaal een muur tussen jezelf en je geliefde die je zoveel leed heeft gebracht, terwijl je jezelf moet herhalen dat je een sterke persoonlijkheid bent en ermee omgaat.

Vernietig alle kaarten, geschenken, verwijder alle berichten, verwijder hem/haar en zijn/haar vrienden op sociale netwerken en alle foto’s op uw telefoon en pc.

zelfliefde Je hoeft geen hulpverlener voor anderen te zijn tenzij je die bent
Taken voor zelfgenezing van trauma!

Stop met naar zijn pagina te gaan in sociale netwerken, zoek geen persoonlijke ontmoetingen.

Je moet het belangrijkste begrijpen — niet ondersteund door communicatie, persoonlijke ontmoetingen en beloften, zal het gevoel pijnloos en sneller overgaan.

Ga zitten en onthoud alle slechte dingen die deze persoon in jouw richting heeft gedaan. Schrijf alle beledigende woorden die je van hem hebt gehoord op en noteer dit allemaal in de vorm van een lijst op een stuk papier.

Plaats de lijst bij de telefoon of op een goed zichtbare plaats.

Dit moet worden gedaan, zodat je hem opnieuw leest voordat u hem opnieuw wilt bellen of schrijven.

Zoals een filosoof zei: “Als je iemand absoluut alles hebt vergeven, ben je niet langer geïnteresseerd in hem.”

Stel je hem daarom naast je voor en zeg hardop dat hij je martelde. Dat je behalve lijden niets aan hem gehad hebt.  Dat je hem alles vergeeft wat hij je heeft aangedaan. Geloof me, het werkt echt.

Maak een schriftelijke overeenkomst die je verbindt om deze persoon binnen een maand of een jaar te vergeten. Deze periode moet worden realistisch ingesteld, zodat je hem ook daadwerkelijk kunt toepassen.

Bijvoorbeeld door je ex-geliefde een week later te willen vergeten zal een dergelijke overeenkomst niet leiden tot iets waardevol. Dit is een onrealistische periode. Stel daarom alleen een reële termijn in.

Het is zeer effectief om prikkels in het contract te registreren als aan de voorwaarden is voldaan.

Belangrijk! Heel vaak gebeurt het volgende: je overwon je liefdesverslaving, verdroeg een krankzinnig verlangen om hem te schrijven of te bellen, leed aanvallen van eenzaamheid, huilend ‘s nachts, maar slaagde erin. Het werd echt gemakkelijker voor jou, maar hij / zij roept en biedt aan “alles” opnieuw te beginnen. “

Na zes maanden vermist te zijn geweest, te zien dat je helemaal niet reageert en geen contact met hem zoekt, verontschuldigt hij zichzelf — dit betekent: Je hebt zijn trots gekwetst. Hij verloor de persoon die van hem afhankelijk was. Hij probeert zijn status quo te herstellen. Belangrijker nog, hier we hebben het helemaal niet over echte gezonde liefde.

Hij heeft je alleen nodig als een vrouw die hem aanbidt, klaar voor alles voor hem te doen. ‘ Heb je dat nodig?

cover Nederlandse editie How to do the work van Nicole Lepera
Meer info over de Nederlandse editie!

Geen geluk voor jou met liefdesverslaving

Concluderend wil ik zeggen dat liefdesverslaving je nooit echt volledig geluk zal geven, je relatie zal niet ontwikkelen. Uiteindelijk zal deze relatie je van binnenuit vernietigen. Ze zal je vitaliteit uitputten en je leven leeg maken. Je persoonlijkheid wordt onbeduidend.

Maak er zo snel mogelijk vanaf en begin een vol leven te leiden met persoonlijke en professionele groei, met respect voor jezelf. Hoeveel tijd denk je nodig te hebben?

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

banner over zelfgenezing

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees