Iemand met PTSS kan er niet zo maar overheen stappen

Net zoals niemand zou moeten vragen: “Wat is * mis * met jou?” (vraag in plaats daarvan “Wat is er met je gebeurd?”), we moeten ook niet tegen iemand zeggen dat hij “eroverheen moet komen” of “door moet gaan”. Hoewel deze slogans met goede bedoelingen kunnen worden gezegd, minimaliseren ze persoonlijke ervaringen en hun gevoelens want met PTSD kun je er niet zomaar overheen.

Dingen die gezegd kunnen worden:

“Ik ben hier voor jou.”

“Neem de tijd.”

“Het is oké om je zo te voelen.”

“Jij bent Veilig.”

“Ik weet misschien niet wat je voelt, maar ik ben hier om je te helpen.”

“Je hebt iets traumatisch meegemaakt.”

#traumabinding #relatiememes #relatiequotes #zelfliefde #zelfrespect #zelfbewustzijn #bekrachtiging #groeiquotes #welzijn #emotionelegroei #emotioneleintelligentie #emotioneelonbeschikbaar #zelfgenezers #emotionelegezondheid #orthopedagogischegedachten #therapeutischegedachten #narcismeblog #zelfzorg #zelfcoaching #zelfherstel

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!