Categorieën
relatie opbouwen

Liefdesverslaving gevolg van zelfverraad

Het herstellen of genezen van een liefdesverslaving betekent het helen van het trauma dat resoneert met de geleefde ervaringen van een persoon.

Gedeelde vroege ervaringen van degenen die worstelen met liefdesverslaving omvatten:

Een situatie waarin ze zich ongeliefd voelen, ongezien of ongehoord, en alleen krijgen wat ze nodig hebben als ze hun eigen behoeften negeren om voor anderen te zorgen. Liefdesverslaving begint in de kindertijd. Het is geleerd. Het gebeurt in de loop van de tijd door intermitterende versterking.

In plaats van te leren dat ze onvoorwaardelijk geliefd zijn, leert een kind liefde als voorwaardelijk, egoïstisch en beledigend. Fast-forward in hun volwassen leven, er zijn patronen die deze kern onvervulde behoeften opnieuw afspelen.

Liefdesverslaving is het resultaat van zelfverraad.

Personen met een liefdesverslaving leggen al hun hoop op een andere persoon om hen te “repareren” of “redden” van hun angsten voor pijn, afwijzing, verlating, zichzelf of anderen teleurstellen, woede, angst en angsten om alleen te zijn. Dat is eigenlijk totale emotionele afhankelijkheid.

Er zijn vele mensen die zich kunnen vereenzelvigen met de bovenstaande ervaringen. Net zo zijn er sommigen die zich “neergezet” hebben in hun comfortabel leven en ten onrechte denken dat als ze zich met iemand settelen om niet alleen te zijn, dat hun trauma en pijn dan”voorbij” zijn.

Het is spijtig dat deze persoon, door ontkenning, rationalisatie en herhalingsdwang, een situatie schept die slechts leidt tot het opnieuw beleven van het trauma, in plaats van het te helen.

Laten me uw gedachten horen …

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren