Waarom is een giftige relatie najagen zichzelf onwaardig achten? video

Het is gemakkelijk om verslaafd te raken als je wordt geïdealiseerd. 

Alles is allemaal rozen en regenbogen. Idealisatie of “lovebombing” is waar de *haak* voor het eerst begint, en daarmee ook de traumaband. We kunnen intuïtief het gevoel hebben dat er iets niet klopt – de complimenten zijn te overdreven, de energie te intens. Maar de feelgood-momenten winnen meestal, waardoor de haak een beetje dieper wordt en we de giftige relatie blijven najagen.

@narcismeHelp

Dan… devaluatie. De keerzijde. Het tegendeel.

Hier kan het jagen beginnen – zo graag willen dat dingen weer worden aanbeden, naar de goede tijden. Dus je kunt harder je best doen om ze te plezieren, een beetje sneller achtervolgen, een beetje meer geven.

Wat niet wordt gezien, is dat je, door een illusie na te jagen, dat je van je Zelf wegrent. En je vlucht voor je geluk. 

Authentieke liefde gaat niet over giftige positiviteit of het “jagen” van geluk of de goede tijden. 

Authentieke liefde gaat over naast elkaar staan, kwetsbaar, open en eerlijk. Er is intimiteit, bij nep-aanbidding niet.

#traumabinding #relatiememes #relatiequotes #zelfliefde #zelfrespect #zelfbewustzijn #bekrachtiging #groeiquotes #welzijn #emotionelegroei #emotioneleintelligentie #emotioneelonbeschikbaar #zelfgenezers #emotionelegezondheid #orthopedagogischegedachten #therapeutischegedachten #narcismeblog #zelfzorg #zelfcoaching #zelfherstel

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!