Categorieën
Begrippen Narcisme mijn verhaal Recent

Emotionele verlating: de stille behandeling

De stille behandeling is zo pijnlijk om te ervaren omdat we leren dat wanneer we iemand van streek maken, we niet meer voor hem bestaan. Dit is een emotionele verlating.

Voor mijn ouders was hun gebruikelijke coping-mechanisme als ze overweldigd, boos of gekwetst waren. Mijn moeder kon haar voor een 3 tal dagen in haar kamer opsluiten.

De stille behandeling kan zo pijnlijk zijn omdat iemand ons bestaan ​​ontkent. Dit kan veel verwondingen veroorzaken, vooral als we ervaringen hebben in de kindertijd met verlating, wanneer we moeten begrijpen hoe iemand die ons op de wereld bracht (van wie ons voortbestaan ​​afhankelijk is) zou doen alsof we er niet meer zijn wanneer we iets doen om hen van streek te maken.

We kunnen de overtuiging internaliseren dat we liefde niet waard zijn, dat mensen ons zullen verlaten als we ‘verkeerd’ doen, en dat liefde voorwaardelijk is (gebaseerd op goedkeuring).

Vandaag begrijp ik dat mijn moeders stille behandeling voortkwam uit haar eigen gebrek aan emotionele volwassenheid.

Ze wist niet hoe ze met haar eigen emoties moest omgaan, hoe ze moest communiceren, hoe ze problemen moest oplossen, dus sloot ze zich gewoon volledig af.

Toen ze besloot dat ze er “overheen” was, begon ze gewoon met je te praten. Er zou nooit een gesprek zijn. Dit type disfunctie komt veel voor in gezinnen met emotioneel onvolwassen ouders.

Als je de stille behandeling hebt meegemaakt, kan het erg pijnlijk zijn. Als dit in de kindertijd is gebeurd, kan het innerlijke kindwerk dat innerlijke kind hoort zo krachtig zijn.

ENKELE HERINNERINGEN ALS JE DE STILLE BEHANDELING HEBT ERVAREN:

Emotioneel gezonde mensen sluiten niet volledig af en negeren mensen of problemen niet. Als iemand je de stille behandeling geeft, is dat geen weerspiegeling van je eigenwaarde – het is een teken van hun eigen interne wereld.

Er is een element van controle dat hoort bij de stille behandeling “Ik zal bepalen wanneer er met je wordt gesproken.” Het kan heel nuttig zijn om grenzen te hebben en niet in deze dynamiek te spelen.

Als je iemand bent die ermee omgaat door de stille behandeling te gebruiken, is dat oké! Nieuwsgierig worden. Begin je zenuwstelsel te begrijpen. Leer ademen. Je kunt altijd op nieuwe manieren omgaan.

Er is een verschil tussen iemand zeggen: “Hé, ik hou van je en ik moet wat ruimte en tijd nemen” versus volledig afsluiten.

Het is interessant om na te denken over mijn geconditioneerde reactie op de stille behandeling. Ik wil overdrive gaan om gezien en gehoord te worden. Het heeft me veel werk gekost om te kunnen zitten met hoe ongemakkelijk het me maakt en na te denken over hoe dit over hen gaat en niet een weerspiegeling van mijn inherente waarde.

De stille behandeling zou een grote ontkoppeling in mijn relaties veroorzaken die soms niet kon worden gerepareerd. Ik denk dat mijn ego en mijn verdedigingsmechanisme zouden zeggen: “Als je mij gaat afwijzen, zal ik jou ook afwijzen en niet om je aandacht smeken.”

De stille behandeling kan worden gezien als een vorm van emotionele verlating.

De hele reden dat ik mijn huwelijk verliet, was de stille behandeling. Ik zou optreden en proberen een soort van interactie te lokken, of overdreven extravert zijn om het voor andere mensen te dekken, zodat ze niet zouden weten dat mijn partner me al twee dagen niet had gesproken.

Het kostte veel tijd om daarvan te genezen en om te beseffen dat mijn stem en gevoelens, emoties, meningen geldig waren en dat ik gehoord kon worden.

De stille behandeling is een vorm van minachting die niet hetzelfde is als afsluiten.

Er staat (geen woordspeling bedoeld) je doet niet wat ik wil, dus dit is hoe ik je zal beheersen, en het is zo pijnlijk dat het vaak werkt.

Wanneer iemand de stille behandeling gebruikt, is deze meestal gericht op één persoon als een vorm van straf, terwijl het afsluiten doorgaat naar andere aspecten van het leven van die persoon.

Toen ik voor het eerst tegen ze opstond, kun je de stiltebehandeling krijgen en op dat moment wist ik dat ik alleen nuttig voor ze was als ik klein bleef spelen.

Je kunt zich in het verleden schuldig hebben gemaakt aan het doen van de stille behandeling, en een manier waarop je het voor jezelf rechtvaardigde, is dat je het deed om confrontatie te vermijden.

Het zal veel werk aan jezelf vergen om hier overheen te komen. De categorie groeitaken (te vinden in het menu) is een grote hulp waarmee je je zelfbewustzijn kunt vergroten.

Na verloop van tijd leer je en begin je te ontrafelen wat je ervaart.

Je vindt je stem, je ontwikkelt hem en leert hem te gebruiken. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen het verschil begrijpen tussen afsluiten vanwege ontregeling van het zenuwstelsel (overweldigd zijn) en de stille behandeling als een vorm van onaangepaste communicatiestijl of erger nog een opzettelijke vorm van psychologische manipulatie. Ik vind het belangrijk om de nuance van ervaring tussen mensen te kunnen onderscheiden.

Stille behandelingen hebben alleen invloed vanwege een reactie tegen de stille behandeling.

Als u niet ingrijpt en doorgaat zoals gewoonlijk, zal de hefboomwerking die het heeft, steeds minder worden. Het is echter mijn ervaring dat wanneer een ongezonde tactiek niet werkt, de narcist gewoon andere ongezonde tactieken ontwikkelt, zoals meer verbaal geweld en fysiek geweld om er maar een paar te noemen.

Waarom gebruiken de narcisten de stille behandeling?

Stil en weet, laat los en kijk toe hoe narcisten vallen. Deel 2

Doe consistent groeitaken voor zelfgenezing

Gratis bronnen

Behandeling van een narcist. video

Trauma en traumazorg in Europa

De Stille behandeling door de narcist.

Een gevaarlijke relatie doet aan stille behandeling.

Wat kun je nu doen?

Ik begrijp het, ik begrijp echt de angst voor toxische mensen. Natuurlijk, waarom zou je niet bang voor ze zijn? Ze hebben je leven aan flarden gescheurd. En ik was ook vreselijk bang voor ze. We kunnen allerlei soorten angst hebben voor de walgelijkheid van de mensheid en de wreedheid en de vreselijke dingen die er zijn.

Zelfs vóór de relaties met toxische mensen eigenlijk, was ik echt doodsbang voor wrede, slechte en onbetrouwbare mensen. Maar sinds ik blijf verder werken aan mijn persoonlijke groei weet ik dat jij dit ook allemaal hebt geleden en kunt groeien. Ik weet dat je misschien echt gewond bent geraakt en ik weet dat het in het begin niet gemakkelijk is om de angst en de verdediging op te geven, omdat we denken: “Nou, als ik uitkijk en mezelf bescherm, zal het me veilig houden.” Maar dat doet het eigenlijk niet.

Je moet uit de bunker komen en een authentiek schijnend, krachtig licht zijn. Dat is wat je veilig houdt. Bron die door jou stroomt als jij – dat is jouw veiligheid.

Daarom is het zo belangrijk voor ons om door de stapsgewijze innerlijke processen te gaan, onszelf te reinigen, deze wonden los te laten, ons Ware Zelf naar binnen te halen, die niet bang is, die wordt gesteund door heel de Bron en Creatie, die weet hoe gecentreerd en solide en sterk genoeg te zijn om heel en krachtig te zijn in het aangezicht van valse zelven.

Het interessante van valse zelven is dat het parasieten zijn. Ze kunnen zich alleen voeden met je wonden en je gaten. Als je machtig bent, storten ze in. Ze hebben geen macht tegen je.

En ik beloof je; Ik moest dat innerlijke werk diep doen. Vanwege de terreur en de angst om voor mezelf op te komen en mezelf te eren. Mijn oude programma’s waren absoluut bedoeld om mijn vertrouwen in mensen te stellen. En veel van hen waren onbetrouwbare mensen of ik verstopte me gewoon en was een kluizenaar en wilde niet in het leven zijn vanwege de angst een doelwit te zijn van slechte en slechte mensen.

Daarom wil ik je laten zien hoe versterkend en bevrijdend het is om in het leven te kunnen staan ​​zonder bang te hoeven zijn voor toxische mensen. En daarom ben ik zo gepassioneerd om je te laten zien hoe je het van binnenuit kunt bereiken, wat de meeste mensen je niet laten zien hoe je dat moet doen. Ze proberen je alleen maar te vertellen dat je bang moet zijn voor een narcist en op hen moet letten, ze vermijden en jezelf beschermen, maar dat werkt niet.

Ik help je graag om dit te begrijpen en voor jou ervoor te zorgen in de komende maanden dat je verankert in je kracht. En de manieren waarop ik je daarbij kan helpen, is door je voor te stellen, je door te gaan met de 16-daagse Engelstalige gratis cursus, het staat vol met krachtige gratis geschenken voor jou. Je vindt ook prima Nederlandstalige groeiwerktuigen via het menu.

Of als je er klaar voor bent om er meteen in te duiken en een authentiek zelf te worden dat alle toxische mensen afstoot, bekijk dan het Engelstalige Narcissistic Abuse Recovery Program (NARP), want dit is de gouden standaard in deze gemeenschap van hoe ikzelf en duizenden anderen nu nul angst voor narcistische personen hebben. We hebben geen van de resterende traumasymptomen en we leven ons leven waar zulke mensen geen macht meer over ons hebben.

Ik hoop echt dat vandaag je heeft geholpen duidelijkheid te krijgen en je de weg heeft getoond om hier echt van te genezen. Dus, vergeet niet dit te delen met mensen die dit misschien nodig hebben. En mensen die hun angst voor toxische mensen willen genezen, ik hoop dat het je heeft geholpen.

Ik kijk uit naar uw opmerkingen en uw vragen hieronder.

Ik wens je een mooi, veilig, welvarend, liefdevol en leuk narcistisch vrij leven.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren