Ruimte creëren voor ontrouw met stille behandeling tot verontschuldiging van het slachtoffer.

Niemand kan gewoon geloven dat iemand expres een stille behandeling tot verontschuldiging van het slachtoffer kan doen met een persoon waarvan de narcist zogenaamd zegt dat hij of zij graag ziet en dat voor dagen, weken en soms maanden.

Narcisten doen dit zonder uitleg als een manier om hun partners te controleren en te demoraliseren. Narcisten zijn dol op het gebruik van de Stille Behandeling als een wrede straf voor jou die helemaal niets fout doet.

De stille behandeling van de narcist.

De stille behandeling is waarschijnlijk een van de meest voorkomende vormen van emotioneel misbruik die door narcisten worden gebruikt wanneer alle andere tactieken zijn geprobeerd en gefaald hebben.

Narcisten gebruiken de stille behandeling als een vorm van straf omdat hun gesprekspartner niet instemt met hun standpunt of als de manier om de overhand te nemen en controle te hebben over hun relaties.

Van de stille behandeling kun je ook gebruik maken om je brokstukken bij elkaar te rapen. Met die pauze heb je tijd om belangrijke kwesties in de relatie te bespreken.  Praten met de narcist is moeilijk, maar gedecideerd zijn kan  voorkomen dat je verantwoording neemt voor hun fouten.

Een narcist  gebruikt de stille behandeling op een manier die niet in verhouding staat tot de situatie.

Narcisten zullen ook de neiging hebben om een ​​perfect afgeleverde verontschuldiging te eisen. Hoe is de reactie van de narcist als als jij de verontschuldiging niet correct of op de juiste manier zegt? Dan zullen de narcisten de duur van de stille behandeling verlengen.

Door een perfect afgeleverde verontschuldiging te eisen, bevestigen narcisten hun dominantie en ondersteunen ze hun overdreven belang.

De stille behandeling tot verontschuldiging van het slachtoffer voor een onbestaande fout.

De stille behandeling is bedoeld om het slachtoffer zich volledig onbemind, vernederd en onbeduidend te laten voelen.
Het gebruik van de stille behandeling gaat meestal over controle.

Soms gebruikt de narcist de stille behandeling alleen om te beoordelen hoeveel controle hij over mensen heeft. Vaak zal het worden gebruikt als een tactiek om afstand te creëren en ruimte vrij te maken om ontrouw te worden of nieuwe bewonderaars na te streven.

Slachtoffers voelen zich vernietigd, omdat de stille behandeling elke mogelijkheid tot verzoening doodt. Zal de narcist terugkomen?

Als je wenst te weten hoe je omgaat met narcisme, stel dat jij gelukkig wilt worden, ga dan naar de kernteksten van deze website.

Vraag je dan af wat wel werkt met narcisten? Klik dan hier.

Begrijp dat een partner die de Stille Behandeling gebruikt als een vorm van straf – laat staan voor een misdrijf dat niet is gepleegd – onder geen enkele omstandigheid normaal is.

Wanneer een narcist de stille behandeling gebruikt, is het alleen maar een stap om de algehele pathologische relatie agenda in te vullen. Niemand verdient het ooit om onwaardig te zijn voor aandacht of liefde en loyaliteit niet waardig te zijn. Niemand … zelfs niet één keer. Het gevolg echter is een situatie waar slachtoffers zichzelf haten en narcisten die slachtoffer spelen. Lees meer.

Liefs xx

 

Johan en Annemie Persyn Declercq.

 

brief aan een narcistBrief aan een narcist. Paperback.

 

 

 

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.