Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Stille behandeling & beschuldiging: ruimte voor ontrouw

Niemand kan gewoon geloven dat iemand expres een stille behandeling tot verontschuldiging van het slachtoffer kan doen.

Immers de narcist heeft deze soort behandeling aan een persoon waarvan die  zegt dat hij of zij “graag ziet”.

Dit is niet voor enkele uren om tot rust te komen. De stilte behandeling door de narcist wordt gegeven voor dagen, weken en soms maanden.

Narcisten doen dit zonder uitleg als een manier om hun partners te controleren en te demoraliseren. Narcisten zijn dol op het gebruik van de Stille Behandeling als een wrede straf voor jou die helemaal niets fout doet.

De stille behandeling van de narcist.

De stille behandeling is waarschijnlijk één van de voorkomendste vormen van emotioneel misbruik die door narcisten worden gebruikt wanneer alle andere tactieken zijn geprobeerd en gefaald hebben.

Bovendien gebruiken narcisten de stille behandeling als een vorm van straf. Mogelijk  is de reden, omdat hun gesprekspartner niet instemt met hun standpunt of als de manier om de overhand te nemen en controle te hebben over hun relaties.

stille behandeling
Een gevaarlijke relatie doet aan stille behandeling

Van de stille behandeling kun je ook gebruikmaken om je brokstukken bij elkaar te rapen. Met die pauze heb je tijd om belangrijke kwesties in de relatie te bespreken.  Praten met de narcist is moeilijk, maar gedecideerd zijn kan  voorkomen dat je verantwoording neemt voor hun fouten.

Een narcist gebruikt de stille behandeling op een manier die niet in verhouding staat tot de situatie.

Narcisten zullen ook de neiging hebben om een ​​perfect afgeleverde verontschuldiging te eisen. Hoe is de reactie van de narcist als als jij de verontschuldiging niet correct of op de juiste manier zegt? Dan zullen de narcisten de duur van de stille behandeling verlengen.

Door een perfect afgeleverde verontschuldiging te eisen, bevestigen narcisten hun dominantie en ondersteunen ze hun overdreven belang.

Deze behandeling tot verontschuldiging van het slachtoffer voor een onbestaande fout.

Deze behandeling is bedoeld om het slachtoffer zich volledig onbemind, vernederd en onbeduidend te laten voelen.
Het gebruik van de stille behandeling gaat meestal over controle.

Soms gebruikt de narcist de stille behandeling alleen om te beoordelen hoeveel controle hij over mensen heeft. Vaak zal het worden gebruikt als een tactiek om afstand te creëren en ruimte vrij te maken om ontrouw te worden of nieuwe bewonderaars na te streven.

Slachtoffers voelen zich vernietigd, omdat de stille behandeling elke mogelijkheid tot verzoening doodt. Zal de narcist terugkomen?

Als je wenst te weten hoe je omgaat met narcisme, stel dat jij gelukkig wilt worden, ga dan naar de kernteksten van deze website.

Vraag je dan af wat wel werkt met narcisten? Klik dan hier.

Begrijp dat een partner die deze passief agressieve behandeling gebruikt dat doet als een vorm van straf.

Hij of zij heeft die behandeling voor een misdrijf dat niet is gepleegd.

Je krijgt dus straf als “onschuldige”. Dat is onder geen enkele omstandigheid normaal.

Wanneer een narcist de stille behandeling gebruikt, is het alleen maar een stap om de algehele pathologische relatie agenda in te vullen. Niemand verdient het ooit om onwaardig te zijn voor aandacht of liefde en loyaliteit niet waardig te zijn. Niemand … zelfs niet één keer. Het gevolg echter is een situatie waar slachtoffers zichzelf haten en narcisten die slachtoffer spelen. Lees meer.

Brief aan een narcist. Paperback.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees