De negen engagementen van volwassen liefde! +video

De tijd leert ons om met het hart te kijken en authenticiteit te waarderen. Onze ervaringen leiden ons naar volwassen liefde. Ze zorgen ervoor dat we onszelf meer openstellen voor het ervaren van onze gevoelens.

Daardoor worden we in staat om de diepste gevoelens van de andere persoon te herkennen. Dus we kunnen door meer ogen kijken dan alleen die van onszelf. Een volwassen liefde weet om te gaan met die onzekerheid en voortschrijdende kennis van een ander.

Allereerst verbinden we ons ertoe als partners ons bewust te worden van hoe onze kindertijd onze overtuigingen, reacties en gedrag ten opzichte van elkaar heeft gevormd.

We streven naar echte transparantie met elkaar. Bovendien weten we dat uitdagende, ongemakkelijke gesprekken ons in staat stellen om samen te groeien in volwassen liefde.

Vervolgens verbinden we ons ertoe om elkaar en onszelf vaak te vergeven.

De toekomst met mijn partner is niet eng!

We verbinden ons ertoe de fantasie los te laten dat relaties altijd gepassioneerd, romantisch en opwindend moeten zijn. In tegendeel we gronden ons in de realiteit van wat authentieke relaties kunnen brengen: stabiliteit, vrede en vertrouwen.

Ruzie maken kun je leren!

We verbinden ons ertoe ons bewust te worden van de reacties van ons zenuwstelsel. Met andere woorden we leren hoe we ons zenuwstelsel kunnen reguleren. We communiceren en nemen pauzes van conflicten wanneer dat nodig is.

Met als doel ons als volgroeide personen in liefde te gedragen verbinden we ons ertoe kwetsbaar genoeg te zijn om te uiten wanneer we ons bang, overstuur of gekwetst voelen. ‘Ik voel me nu bang. Kun je me knuffelen en zeggen dat je van me houdt? We gaan de verbintenis aan elkaar aan te moedigen om zich volledig uit te drukken.

Tools voor zelfgenezing vind je hier!

Bij volwassen liefde is het oké om niet 24/7 op elkaars lip te zitten.

Bovendien moedigen we elkaar aan om vrij te zijn en een veilige basis te zijn om naar terug te keren. Terwijl navigeren we door de buitenwereld om ons heen. We engageren ons ertoe de onrealistische verwachting los te laten dat een partner ons gelukkig kan. Het is waanzinnig dat te eisen dat iemand aan al onze behoeften moet voldoen. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor onze vervulling van ons oneindig verlangen.

Het is gemakkelijk om je partner te zijn! We bevestigen ons tot een fundament van vriendschap, wederzijds respect en gegronde bewondering.

Het drama is voor mensen die niet weten hoe ze een relatie moeten hebben – die leven volgens idealistische en vooropgezette ideeën dat liefde wild en beklijvend moet zijn.

Onvolwassen relaties laten je ergens op wachten; volwassen liefde geeft je wat je nodig hebt.

In onvolwassen relaties is er zoiets als een leegte. Een soort van afwezigheid en zorgen maken over dat iets wat ontbreekt. Het is een gevoel dat aan je knaagt als je in slaap valt of als je van elkaar gescheiden bent, zelfs voor een paar uur. Het is een rustig gevoel als je samen bent en jaagt met gepassioneerde seks en non-stop praten.

In volwassen relaties is er geen vacuüm. Er is geen niets of kleine scheurtjes. Er is nooit het gevoel iets te hebben zien wegnemen of iets te zien verdwijnen als de ander wegloopt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop voor alle groeitaken