Genezing van de ouder helpt jouw kinderen? Deel 1d

Dit artikel is van vitaal belang voor u als u een ouder bent.

De informatie in dit artikel is van onmisbaar belang voor elke ouder, vooral voor degenen die betrokken zijn geweest bij misbruik. De meesten van ons kwamen niet van bewust ouderschap.

Onze eigen ouders kwamen niet van bewust ouderschap, of hun ouders vóór hen.

De waarheid is dat het grootste deel van de mensheid “bewusteloos” is geweest. Dat betekent dat je niet echt gelukkig en heel bent, of emotioneel rustiger. Vrede is voorwaardelijk geweest — afhankelijk van externe omstandigheden in plaats van een authentiek gevestigde innerlijke staat te zijn.

Families zijn gemodelleerd naar prestaties, overleving en vaak optredens — om ervoor te zorgen dat de familie het juiste ‘beeld’ zoveel mogelijk aan de buitenwereld toonde. Daardoor werd heel weinig tijd of energie gewijd aan innerlijke emotionele ontwikkeling.

“We zijn niet grootgebracht.  We zijn getrapt en opgestaan.”

Ik ben het daar helemaal mee eens, en het is duidelijk dat de vaak gruwelijke effecten van onbewuste volwassenen die geen gezonde relatie hebben met hun eigen Innerlijke Zelf, het rentmeesterschap krijgen om het delicate Innerlijke Zelf van een kind te ontwikkelen.

We kunnen niet langer de schade negeren die dit heeft veroorzaakt, en nog steeds veroorzaakt, en het onder het tapijt vegen.

Vluchten van onbewustzijn en misbruik.
We maken allemaal deel uit van deze cyclus.

We moeten allemaal diep begrijpen dat volwassenen die nog bestaande kinderwonden dragen, deze wonden alleen maar zullen blijven voortzetten  en voortzetten naar hun kinderen. Dit zorgt er tragisch voor dat de cyclus van misbruiker of slachtoffer wordt voortgezet.

Maar niet als we kunnen komen opdagen voor onze kinderen met geheelde volwassen emotionele centra, zullen we door gebrekkige voorbeelden de erfenis nalaten om ofwel een narcist of een mede-afhankelijk slachtoffer te worden, en de cyclus gaat verder.

deel 1a

deel 1b

deel 1c

deel 1e

deel 1f

deel 1g

Elke dag genezen en aan onze dagelijkse behoeften voldoen!

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!