Een ontregeld zenuwstelsel met gevolgen zoals mysterieuze ziekten!

Een ontregeld zenuwstelsel met gevolgen zoals mysterieuze ziekten!

Het systeem voor geestelijke gezondheidszorg is gemaakt met het ziektemodel. Dat betekent dat er een diagnosehandleiding (DSM) is die symptomen als stoornissen bestempelt. Dit kan geldig zijn voor mensen die met symptomen hebben geleefd, omdat deze symptomen niet alleen ‘in hun hoofd’ zijn. Er is namelijk meer dan het brein. Er is een geheel betrokken zenuwstelsel dat ontregeld is.

Ze zijn heel echt.

Het probleem dat ik had met de diagnose, is dat men dan het ontregeld zenuwstelsel niet aanspreekt. We zien het ontregeld zenuwstelsel als een intern alarmsysteem dat ons helpt te overleven. Wanneer je stress of een waargenomen dreiging te confronteren hebt, reageert het zenuwstelsel met vechten, vluchten, bevriezen of prijzen.

Vechten lijkt op schreeuwen of beledigen. Vluchten lijkt op vermijding (mensen die ‘spook’ zijn binnen de vlucht.) Bevriezen lijkt op dissociatie of het verlaten van het lichaam. Prijzen ziet eruit als mensen die je behagen of meegaan in alles waardoor je de vrede kunt bewaren, zelfs als dat betekent dat je jezelf verraadt.

Geen homeostase of evenwicht in het lichaam of ontregeld zenuwstelsel!

Met chronische stress en onopgelost trauma komen we “vast” in polyvagale toestanden, wat betekent dat het lichaam niet terug kan naar homeostase of evenwicht.

Het lichaam kan niet herstellen.

Dus we beginnen symptomen te ervaren die voortkomen uit het chronische ontregeld zenuwstelsel, zoals: angst, paniek, depressie, verslaving, ‘stemmingswisselingen’. Deze bestempelen we zoals stoornissen.

Dit is de reden waarom er een bekend geheim is in de wereld van de geestelijke gezondheidszorg dat veel aandoeningen “resistent zijn tegen behandelingen”. Er is ook het bekend geheim waarom een ​​meerderheid van de mensen met psychische aandoeningen ook chronische pijn in het lichaam heeft. Geest en lichaam zijn verbonden.

Dingen die de werking van het ontregeld zenuwstelsel beïnvloeden, pakken we aan om de hoofdoorzaak van deze symptomen te genezen:

Vitamine B-tekorten waarop de werking van het zenuwstelsel mogelijk wordt. Slaap die het zenuwstelsel repareert of herstelt, en beweging van geest of lichaam, en spel of creativiteit.

De meeste ‘ziekte’ begint met ontwikkelings- / gehechtheidstrauma’s.

Ziekten beginnen met hoe het zenuwstelsel is geconditioneerd om te overleven en niet geconditioneerd voor veiligheid. De staat van herstel, biologische genezing en veiligheid wordt onbekend en is niet beoefend.

Dit is zo’n diepgaand belangrijk gegeven, op onderzoek-gebaseerd perspectief voor mensen om te begrijpen, maar het is zowel binnen onze professionele kringen als binnen de bredere bevolking zo polariserend geworden.

We schaden te veel mensen met ons huidige model dat is gericht op diagnostische codes en gestandaardiseerde behandelingen. Deze behandelingen hebben beperkte resultaten. Bovendien geven ze mensen het gevoel dat ze gebroken zijn en zonder hoop op belangrijke verbetering.

Mensen verdienen de informatie en hulpmiddelen die ze echt nodig hebben om zichzelf en hun symptomen te begrijpen. Ze verdienen de informatie hoe ze zich beter kunnen voelen en functioneren (wat dat voor hen ook mag betekenen). Helaas is dat niet wat de meeste mensen krijgen in ons huidige model.

Voedingsstoffen zorgen voor neurotransmitters en een gezond brein.

De hersenen en het zenuwstelsel zijn gemaakt van miljarden zenuwcellen die neuronen worden genoemd. Deze neuronen sturen berichten die de hersenen in staat stellen te functioneren.
De chemicaliën die deze berichten dragen, worden neurotransmitters genoemd.
Neurotransmitters zijn gemaakt van een aminozuur (eiwit), vitamines en mineralen.
Tekorten aan neurotransmitters (zoals serotonine, dopamine, Gaba) worden geassocieerd met depressie, angst, stemmingsstoornissen enz.
Tekorten aan vitamines en voedingsstoffen hebben invloed op de functie van neurotransmitters, die direct van invloed zijn op stemming, emoties en gedachten.

De belangrijkste vitamines in de neurotransmitterfunctie zijn:

vitamine B6, B12, foliumzuur, niacine, riboflavine, thiamine, vitamine C, D, omega-3-vetzuren.

Mineralen die de sleutel zijn tot de functie van neurotransmitters zijn:

calcium, ijzer, kalium, natrium en zink.

Dingen die onze nutriëntenniveaus uit ons lichaam halen:

SSRI’s (antidepressiva), alcoholgebruik, chronische stress, genmutaties die jouw lichaam niet in staat stellen voedingsstoffen te metaboliseren. Onderzoek toont aan dat tekortkomingen van verschillende B-vitamines al lang bekend staan ​​als oorzaak van hersenaandoeningen. Vitamine D-tekorten worden geassocieerd met cognitieve functies en psychotische stoornissen. Ons lichaam heeft de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren en om een ​​gezond brein te hebben.

Veel psychiatrische stoornissen zijn eigenlijk voedingstekorten die niet zijn ontdekt.

De symptomen van vitaminetekorten bootsen dezelfde symptomen van psychiatrische stoornissen na.

B-vitamineniveaus hebben invloed op de gezondheid van het zenuwstelsel en de aanmaak van neurotransmitters.

Je kunt een bloedonderzoek laten doen om te zien of je een laag gehalte van deze vitamine heeft.

Houd er ook rekening mee dat 30-50% van de bevolking iets heeft dat MTHFR wordt genoemd, een genetische mutatie die het lichaam niet in staat stelt folaat (B9) om te zetten. Deze mutatie vereist suppletie.

Lage foliumzuurspiegels zijn in verband gebracht met depressie; angst, en paniekstoornissen.

Er is eindeloos veel onderzoek dat voedingstekorten in verband brengt met elke psychiatrische stoornis en een ontregeld zenuwstelsel.

Wanneer ons lichaam niet de voedingsstoffen krijgt die nodig zijn voor het zenuwstelsel en hersenfunctie, hebben we symptomen zoals: depressie, angst, prikkelbaarheid, “stemmingsstoornissen” enz.

Een tekort aan voedingsstoffen komt ongelooflijk vaak voor.

zichzelf heropvoeden, ontregeld zenuwstelsel
Meer tools voor zelfgenezing vind je hier!

De meeste mensen hebben een tekort door 4 hoofdredenen:

  1. Onze voeding bestaat niet uit voedzaam voedsel.
  2. Medicijnen (zoals SSRI’s, anticonceptie enz.) putten voedingsstoffen uit het lichaam. Suppletie is belangrijk als je medicijnen gebruikt.
  3. Genetische mutaties (zoals MTHFR) zorgen ervoor dat het lichaam geen essentiële voedingsstoffen uit voedsel kan opnemen.
  4. Chronische stress.

Ik kan geen medisch advies geven – het advies dat ik KAN geven is:

Laat een bloedtest doen om jouw voedingsniveaus te weten, doe je eigen onderzoek naar hoe tekortkomingen “geestelijke stoornissen” kunnen veroorzaken.

Het meeste van dit goed gedocumenteerde onderzoek is niet gericht op behandeling van geestelijke gezondheidszorg.

Reflecteer naar jouw lichaam om veranderingen in stemming, denken, slaap enz. te zien wanneer je het lichaam de juiste voedingsstoffen geeft of niet geeft.

Als je hier hulp bij wilt, kun je ook naar een voedingspsychiater of een functionele geneeskunde of holistisch arts gaan die het belang van het lichaam in de geestelijke gezondheid begrijpt.

Raadpleeg een holistische of functionele geneeskundige als je specifieke begeleiding over wat je moet eten, hoe je moet aanvullen of iets weet over genmutatie.

Ik deel deze informatie omdat het extreem belangrijk is en over het hoofd wordt gezien in de reguliere geestelijke gezondheidszorg.

Zoals altijd, doe je eigen onderzoek en bekrachtig jezelf.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer