Het is niet onaardig om een narcist uit je leven te verwijderen.

Het is niet onaardig om een narcist uit je leven te verwijderen.

Het is moeilijk om je aardig te voelen als je iemand uit je leven, zoals een narcist zal verwijderen of geen contact meer hebt gehad met hem of haar. Ook al heeft de narcist je slecht behandeld, er kan nog steeds een deel van jou zijn dat medeleven voelt voor hen en hun stoornis.

Misschien wil je de positieve punten erin zien, je denkt dat je sterk genoeg bent om alles wat ze naar je gooien te weerstaan, misschien ben je de laatste persoon die de narcist heeft verlaten en voel je je schuldig … Vergis je niet … het is NIET onaardig om een narcist uit je leven te verwijderen.

Het is gezonde zelfzorg. Het geeft voorrang aan jezelf en je gevoelens boven de narcist die alleen een behoefte aan jou in zijn leven zal zien, zolang je ze voor jezelf plaatst. Hoe langer je blijft, hoe moeilijker het is om te vertrekken.

Het is belangrijk op te merken dat het verlaten van een narcist niet hetzelfde is als het verlaten van een ander.

Ze kunnen erg goed zijn in woorden verdraaien, schuldgevoelens gebruiken en andere strategieën die je uiteindelijk overtuigen om in de relatie te blijven. Soms heb je zelfs het gevoel dat de problemen in je relatie jouw schuld zijn.

Het narcistische roofdier gaat net als de eenzame wolf over hun eigen overleving. Het is dus het beste om ze door de velden te laten dwalen en te plunderen terwijl je uit hun vizier blijft.

Als je je met hun wereld bemoeit… met hun jacht… met hun overwinning – zal het misschien veel slechter aflopen.

Als een narcist ervoor kiest om zijn partner te verlaten, blijft hij de baas.

Het is hun keuze. Misschien is er een affaire geweest en vertrekken ze naar een ander persoon. Hun volgende prooi is aan de horizon. Dit geval betekent dat niemand zich heeft bemoeid met hun wereld… met hun jacht… met hun overwinning. De wereld van de narcist blijft intact. De narcist zal zich nog steeds slecht gedragen. Ze hebben geen andere keus. Het is instinctief voor hen omdat ze geen empathie hebben.

Om het allerergste van een narcist uit te lokken, moet je hem ‘in hun ogen’ onrecht aandoen.

De narcist leeft in zijn eigen perceptie van de werkelijkheid. Ze leven niet in de werkelijke werkelijkheid. Dit kan worden verklaard door hun gebrek aan empathie. Niemand anders bestaat op hun halfrond. Dus een persoon die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis zal voor niets stoppen om iemand te vernietigen waarvan zij denken dat hij hem iets verkeerd heeft gedaan. Iemand die met zijn wereld durfde te rommelen. En hem zelf verlaten wordt beschouwd als rommelen met zijn wereld.

De escalatie die het gevolg is van het beledigen van de narcist door weg te gaan, kan verraderlijk zijn.

De narcistische bullebak zorgt ervoor dat er een les wordt geleerd. Ze zullen iemand straffen voor het durven verlaten. En daarom is het misschien beter als de narcist ervoor kiest om degene te zijn die vertrekt. Als ze denken dat ze de touwtjes in handen hebben en winnen, zullen ze nog een tijdje koud en meedogenloos zijn. Maar het kan jaren duren voordat een narcist die het gevoel heeft dat iemand anders heeft gewonnen (door weg te gaan) om het pesten en misbruik te stoppen.

Als je een narcist verlaat, ben je onbewust een oorlog begonnen. Want als je je met hun wereld bemoeit … met hun jacht … met hun overwinning – het zal je veel slechter vergaan. De wolf zal er alles aan doen om je neer te halen – om je eraan te herinneren dat ze aan de top van de voedselketen leven.

narcist verwijderen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Als je je daarvan bewust bent is het absoluut nodig om heel goed voorbereid te zijn op het verlaten van de narcist.

Om te beginnen neem je emotionele afstand. Dan ga je je heel scherp voorbereiden mentaal zodat alle pijn dat de narcist zal doen je niet raakt. Je maakt een tijdslijn met alle gebeurtenissen in je leven met de narcist, je zorgt dat je de nodige documenten hebt gedocumenteerd aan de tijdslijn, je zorgt voor een financiële reserve.

Onderzoek bevestigt dat het gebruikelijk is dat slachtoffers zich hechten aan hun misbruiker, vooral als er af en toe positieve bekrachtiging is. Je kunt een traumabinding hebben, wat betekent dat je, nadat je langdurig bent onderworpen aan kleinering en controle, kinderlijk bent geworden en verslaafd bent geraakt aan elk teken van goedkeuring van je misbruiker. Dit wordt het Stockholmsyndroom genoemd, genoemd naar gijzelaars die positieve gevoelens ontwikkelden voor hun ontvoerders.

Studies tonen aan dat slachtoffers van lichamelijk geweld gemiddeld pas na het zevende geweldsincident zich verwijderen van de narcist.

Ze zijn niet alleen bang voor vergelding, maar ook voor het verlies van de emotionele band met hun partner, die erger kan aanvoelen dan het misbruik. Bovendien voelen codependenten, die meestal worden aangevallen door narcisten en misbruikers, zich vaak gevangen en vinden ze het moeilijk om een relatie te verlaten. Ze kunnen loyaal zijn aan een fout relatie vanwege hun wederzijdse afhankelijkheid.

Eens dat je inziet dat codependentie niet de soort relatie en droom is waarmee je wilt verder leven, kun je werken aan je innerlijke zelf, dan kun je de cognitieve dissonantie en de schaamte stoppen.

Als de pijn omwille van het verliezen van jezelf groter wordt dan het misbruik, zal je jezelf bevrijden en verwijderen van de narcist.

Dit kun je samen eventueel doen met therapeut en advocaat. De voorbereiding om de narcist te verwijderen dient allemaal te zorgen voor het ontdekken van je ware zelf.

In die periode dat je je voorbereidt om de narcist te verwijderen en waar je emotionele afstand neemt, moet je zeker niet praten met de narcist dat je hem zult verlaten. Wellicht is het goed om niet verder gezondheidsrisico’s te lopen om ook intimiteit met de narcist te stoppen. Misschien dat de narcist dan zelf vertrekt.

Als de smaadcampagne die de narcist al een tijdje opzet je niet meer raakt, als niets van zijn negativiteit je meer raakt en als hij of zij je niet meer kan triggeren, dat staat de narcist machteloos. Je dient natuurlijk wel te zorgen dat het veilig voor je is om te blijven in die omstandigheden.

Als jij je zo voelt, dan maakt het eigenlijk niet meer uit, want je hebt geen angst meer voor de narcist, of jij de narcist zal verwijderen of hij/zij je zal verlaten.

Laat ons weten hoeveel angst je nog hebt voor een narcist.


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees