Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Wat is de beste houding bij co-ouderschap met een narcist? +video

Moet je proberen voor de rechtbank te bewijzen dat je co-ouder een persoonlijkheidsstoornis zoals narcisme heeft?

Dit is echt moeilijk om te beantwoorden wat hier de beste houding is. Als het misbruik niet fysiek is, is een persoonlijkheidsstoornis zoals NPD (narcistische persoonlijkheidsstoornis) moeilijk te bewijzen.

Omdat een narcist niet graag therapie gaat zoeken voor zelfverbetering (ze zijn perfect, het probleem is de rest), zal er waarschijnlijk geen officiële, klinische diagnose zijn. Zoek echter een scherpe advocaat, een met ervaring in het omgaan met giftige personen.

Een rechter kan beide ouders bevelen om deel te nemen aan een psychologische evaluatie. 

Ze zullen meestal een speciale test aanbevelen, de Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI). Als je ex niet een manier vindt om hem te slim af te zijn (ze zouden kunnen), zou het de rechtbank veel onthullen.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie.

@zelfzorgHelp

Het gebruik van mannelijke voornaamwoorden

Dat wordt ondersteund door decennia van onderzoek waaruit blijkt dat huiselijk geweld, aanranding, verkrachting, massale schietpartijen, pedofilie en andere daden van “valse macht” niet sekseneutraal zijn. 

Integendeel, ze zijn geworteld in een rigide naleving van gendergerelateerde normen die het recht maken, die “giftige mannelijkheid” voor mannen (en “giftige vrouwelijkheid” voor vrouwen) idealiseren. 

Deze normen idealiseren ook geweld en intimidatie als middelen om superioriteit en mannelijke rechten te vestigen (ten opzichte van vrouwen en anderen, d.w.z. “zwakke” mannen). 

Narcistes

Hoewel er minder in aantal zijn, bestaan ​​er wel degelijk narcistes, maar ze identificeren zich te strikt met giftige mannelijkheidsnormen. 

Het is belangrijk op te merken dat vrouwen vaak ten onrechte als narcisten worden bestempeld, als een direct gevolg van lastercampagnes van een narcist; of ze kunnen verzorgde handlangers zijn (verzorgd om de belangen van een narcist te dienen, een vorm van narcistisch misbruik).

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze privé-Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen. Alle links vind je in het menu.

Een rechter kan uw kind ook op de getuigenbank plaatsen. 

Als je vragen beantwoordt in het bijzijn van de NPD-ouder, weet je dat er vlak voor je een machtsspel gaande is. Maar de meeste mensen kunnen niet zien hoe de aanwezigheid van een NPD zo indringend, krachtig en bedreigend kan zijn voor een kind. 

Het is moeilijk in te zien hoe bang het kind is en hoe het volledig onder de controle van de NPD-ouder staat. Met één blik wordt het kind ‘verteld’ wat het moet zeggen – het is het eens met en valideert alles wat de kant van de NPD zegt.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Houding bij co-ouderschap met een narcist (video)

De uitdaging co-ouderschap met een narcist Dl 1

Co-ouderschap uw kind met een narcist: de uitdaging

Klaar voor de rechtbank met een anti-narcistisch juridisch programma?

artikels over ouderschap

Deel dit artikel met de mensen van wie je houdt en waarvan je weet dat ze zelf geen anderen uitsluiten in je gemeenschappen, zodat zij en hun families ook kunnen ontsnappen aan misbruik.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees