Drie manieren voor de overlevenden die helpen. Deel 2 +video

Drie manieren voor de overlevenden die helpen. Deel 2 +video

Er zijn zoveel ongelooflijke aspecten over jou.

Echter, je neigt je leven te vergeten of te minimaliseren. De reden waarom? Omdat je zo druk bezig bent je te concentreren op het nieuwe slachtoffer. En er is ook de jaloezie van de narcist!

Je hebt allerlei eigenzinnige facetten op je identiteit die heerlijk bij elkaar passen. Eerlijk gezegd, niemand zou zelfs dat kunnen spiegelen als ze het probeerden. Misschien word ik aangetrokken door Cory met het sixpack en soepele pick-up-lijnen.

Toch uiteindelijk is het Zach met de lieve glimlach, die niet alleen stil is, maar ook emotioneel valideert. Zach kan ook empathisch zijn. Misschien is hij ouder dan zijn jaren. Hij heeft een diepe stem die iemand op de lange termijn laat smelten.

Aantrekkelijkheid is niet eendimensionaal: het is een caleidoscoop van factoren.

Het zijn niet één of twee kwaliteiten die ons definiëren. Wat maakt ons wenselijk voor mensen? Het is een spectrum van genuanceerde attributen. Immers het zijn groter dan leven karakteristieken die sprankelen om het magische drankje te maken dat jouw essentie is. Alles van je intelligentie, passies, hobby’s, interesses tot de twinkeling in je ogen zijn mooie eigenschappen. Vanzelfsprekend zijn dit eigenschappen die iedereen die geen narcist is, zeker zal koesteren over jou.

Dus vraag jezelf af: wat is de krachtige cocktail van kwaliteiten die je extra heerlijk en onvervangbaar maken?

Ik meen het. Er is iets lekkers aan je specifieke geest, lichaam en geest en je ziel. Er zijn delen van ons die ons uniek maken op manieren die mensen niet zouden verwachten. Soms zijn dat zelfs kwaliteiten die we in plaats van in het daglicht te plaatsen voor de maatschappij verbergen. Misschien is de manier waarop je lacht boeiend. Er kan iets zijn aan je energie die magnetisch is of je sterke stap die de aandacht van iedereen in de kamer trekt.

Mensen nemen die dingen over jou op, omdat ze je met nieuwe ogen zien. Nu is het tijd voor jou om deze dingen ook in jezelf te waarderen. Bedenk dat deze regel dat mensen veelzijdig zijn ook van toepassing is op je misbruiker, maar op een manier die overlevenden het voordeel geeft om vooruit te komen.

De ooit aansprekende en charmante narcist wordt op de lange duur behoorlijk saai.

Vooral als we rekening houden met de eigenschappen van hun ware zelf is hij saai en leeg. Hij is saai met zijn vlakke affect. Ook door zijn onvermogen om blij te zijn voor anderen is hij saai. Zijn wreedheid, zijn pathologische jaloezie en andere ongewenste eigenschappen die steeds weer terugkeren maken hem vreselijk saai.

Wie zijn ze om jouw “badass” zelf met iemand te vergelijken of te trianguleren? Niemand. Ik wil dat je de tijd neemt om die delen van jezelf te erkennen. Zowel licht als donker. Alle aspecten vormen de optelsom van de complexe, genuanceerde en multidimensionale mens die je bent.

jaloezie van de narcist
Tools voor zelfgenezing van misbruik

Dat is de magische sleutel om de kluis te ontsluiten voor je gevoel van veiligheid. Weten wie je bent. Dit je dit alles bezit aan gaven heeft een veilig gevoel.

Dat is de reden waarom het helpt nadat we de wonden hebben aangepakt die we achterlaten door schuldverwisseling en beschaming, om onze sterke punten te cultiveren en versterken.

Wat niet helpt is onnodig de nadruk leggen op eventuele zwakheden, tekortkomingen of gebreken die de misbruiker ons heeft opgedrongen om zich te internaliseren.

Het is een verspilling van je mooie, goddelijke zelf om je kwaliteiten te verminderen of teniet te doen alleen vanwege de kruimelige en onvolwassen spellen die narcisten spelen.

Ik merk dat wanneer nabestaanden van narcistische mishandeling zich beginnen te vergelijken met nieuwe of oude doelen dat er iets heel typisch gebeurt. Ze beginnen zich te voeden met het verlangen van de narcist om te zien dat hun overlevenden zichzelf saboteren. Het is emotionele verkrachting en moord zonder een spoor achter te laten en het is klaar met je hand!

Hier zijn enkele ideeën over hoe we onze onvervangbaarheid kunnen omarmen en onszelf kunnen vieren: maak een epische “liefdeslijst” en verwijs er dagelijks naar.

Dit zal je je de gewoonte geven om ‘s ochtends wakker te worden met een houding van dankbaar zijn voor alles wat je bent. Ook wat je hebt, in plaats van je op één of andere manier tekort te doen.

Wat voor soort wonderen in je leven, in je persoonlijkheid en je capaciteiten zou je kunnen missen als je tijd verspilt aan het vergelijken van jezelf met een andere persoon?

Dit gaat allemaal over vooruitgaan in je leven met de vastberadenheid om je te concentreren op wat je goed doet. Ook om de aantrekkelijkste en wenselijkste eigenschappen over jezelf te vieren. Huldig elke dag de kwaliteiten, eigenschappen en attributen waar je trots op bent. Zelfs als de narcist ze vernietigt.

Je riep de pathologische jaloezie van de narcist op.

Welke successen heb je geboekt? Herinner je liefdevol over jezelf. Je kunt weten dat de reden waarom je in de eerste plaats werd vernederd was dat je de pathologische jaloezie van de narcist opriep. 

Welke intellectuele, spirituele, emotionele en fysieke kenmerken vindt u dat mensen het meest opmerken over u en door geboeid zijn?

Je misbruiker heeft waarschijnlijk geprobeerd je door hen te idealiseren.  Alleen om je later te devalueren, zodat je niet zo zelfverzekerd over jezelf zou zijn. Bijvoorbeeld over je vermogen om een ​​betere partner te krijgen. Nu is het jouw beurt om deze kwaliteiten opnieuw te zien met frisse ogen.

Wat erken je bij jezelf dat speciaal en uniek is?

Maak een volledige lijst als dat nodig is, over de dingen die je leuk vindt aan jezelf en je leven.

Maak ook nog een lijst met je doelen, dromen en alles wat je in je leven wilt verbeteren. Daarom dat ik je vraag om te brainstormen over de stappen om dit te doen. Misschien herken je je bestaande financiële succes of goede gezondheid als essentieel.

Pak dingen aan die je nodig hebt om meer zelfvertrouwen te kweken. Gebruik waar de narcist je beledigt als motivatie of brandstof om het liefhebben van dat specifieke deel van jezelf te vieren of te verbeteren.

Als je onzekerheden hebt over je uiterlijk, doe je elke ochtend en nacht een paar spiegeloefeningen voordat je gaat slapen. Zoek vreugde in de verschillende kenmerken die je mooi maken.  Ontwikkel daarbij goedkeuring voor alle waargenomen tekortkomingen.

Want je als een fout zou kunnen zien, zou een ander dat kunnen zien als een dierbaar onderdeel van jou. Als je deze oefening moeilijk vindt, begin dan met in de spiegel in je eigen ogen te kijken en te zeggen: “Ik hou van je, en ik geef om je, ik zal voor je vechten. Je bent DAT de moeite waard.“

Als je worstelt met schadelijke boodschappen over je lichaam, doe dan yoga om de waardering te vergroten voor wat je lichaam kan, in plaats van te oordelen over hoe het eruit ziet.

Focus op waardering.

Je zult merken dat wanneer je je concentreert op waardering en eren van je lichaam, je je lichaam ook aandachtiger gaat behandelen. Dan zal op een bepaald moment ook al het andere dat je wilt op natuurlijke manier op zijn plaats valt.

Volgens onderzoek is yoga ook nuttig om trauma uit het lichaam vrij te maken. Het is een win en win activiteit.

Meer Lichaamsbeweging.

Misschien wilt u ook aan dagelijkse lichaamsbeweging doen om endorfines vrij te maken. Door endorfines krijg je een algeheel gevoel van vreugde en welzijn. De uitvoering van uw fitnessdoelen zal de kers op de taart zijn.

Als je narcistische mishandeling je intuïtie of intelligentie heeft beledigd, wees dan opmerkzaam. Ga dan naar een meditatieworkshop om je opnieuw te verbinden met je goddelijke innerlijke leiding.

Je kunt ook mediteren om academische doelen na te streven die je op een laag pitje hebt gezet. Dat kunnen doelen zijn die je opnieuw verbinden met je genialiteit zonder dat ze in strijd zijn met het verbeteren van de wereld.

Dit zijn enkele ideeën voor het gebruik van de pestberichten van je misbruiker om je in een positieve richting te laten bewegen.

De innerlijke criticus observeren.

Jouw observatie van jezelf houdt niet op met de viering van jezelf. Zelfs als de stemmen van de samenleving, je misbruiker of je innerlijke criticus zich ermee bemoeit kun je zeggen “weg ermee”, ik hou van mezelf. Als je er voor terugdeinst om jezelf een compliment te geven, is het tijd om te hopen op een gezonde zelfwaardering en zelfrespect.

Als je iemand bent met een innerlijke stem die alles wat je doet of zegt kleineert of beoordeelt, is het tijd om een ​​stapje terug te doen. Dan dien je de innerlijke criticus te observeren. Dit doe je best zonder de negatieve zelf bespreking aan te gaan of te voeden.

Je denkt dat ik je vraag om wat “narcistisch” te worden in het proces van jezelf liefhebben?

Maar maak je geen zorgen, dit gaat niet over zelfverzekerd, oppervlakkig of superieur te zijn zoals de narcist geneigd is te zijn. Het gaat over waardering voor jezelf.

De vergroting van je gevoel van zeilefficiëntie, kracht en agentie is belangrijk op zich, want net met die attitude kun je groeien en nieuwe vaardigheden aanleren. Wat een ander kan, kun je ook, op voorwaarde dat er voor het nodige werk te doen.

Het gaat over herkenning van je wenselijkheid van binnen en van buiten.  Voorafgaan had je de duistere stemmen van je misbruikers en bullebakken die het anders zeggen, maar geen autoriteit meer krijgen van je.

Het gaat om het bezitten van je kracht en je bekwaamheid om te valideren wie je bent.  Je valideert niet om wat de misbruiker je probeerde te laten zijn en uiteraard, maar tijdelijk voor werd gevalideerd.

De stem van je misbruiker zal nog regelmatig opkomen. Dit kan je ontluikende vertrouwen proberen te verpletteren. Leer dan hoe je die stem kunt onderscheiden van degenen die echt van je houden en om je geven.

Taak

Check-in bij jezelf en zeg uitdrukkelijk: “Dat is niet wat ik echt denk en voel. Dat is wat de misbruiker me probeerde te laten geloven in mezelf.“

Doe iets om het patroon van negatieve zelf bespreking te ‘onderbreken’.

Krijg jezelf (weer) in de gewoonte om jezelf te voeden met krachtige affirmaties. Denk aan de hyperkritische terugkoppeling van de narcist als kritiek van een boze, jaloerse peuter. Het is niet geldig, noch is het met de beste bedoelingen gegeven, noch is het valabel.

Zijn analyse is een pathologisch verdedigingsmechanisme. De uitspraken van de narcist hebben weinig te maken met je waarde.

Realiseer je dat terugkoppeling van geaarde, emotioneel stabiele individuen en je innerlijke stem de ankers en echte getuigenissen zijn van je karakter en potentieel. En dus niet van narcisten en trawanten.

Dit gaat allemaal over de verwijdering van de focus op de narcist naar de magie die in je is.

Trek wat goede externe terugkoppeling in als dat nodig is. Je zult het onderscheid vaststellen met de harde woorden van je misbruiker. Bij deze oefeningen gaat het erom wat je leuk vindt in jezelf. Echter, wees niet bang om ook positieve terugkoppeling van gezonde voorbije partners, vrienden, familieleden, collega’s en kennissen te verkrijgen. Maar koester ook het positieve bij jezelf. Leer het te zien.

Taak

Houd een document op zak van complimenten die je in je leven hebt ontvangen en waar je naar kunt verwijzen wanneer je je uitzonderlijk laag voelt of als je jezelf in een ruimte van twijfel van jezelf bevindt. Roei de onderbewuste wond uit die zegt dat je niet genoeg bent en cultiveer nieuwe zaden van eigenwaarde.

Veel  (maar niet alle) overlevenden die in ongezonde, beledigende relaties op volwassen leeftijd zijn geweest, komen ook uit ongezonde gezinsdynamiek.

In de kindertijd leren overlevenden eerst hun licht te dimmen.

Overlevenden van kindermishandeling door narcistische ouders zijn mogelijk opgezet tegen een broer of zus of een groep broers en zussen, terwijl ze opgroeiden.

Je ouders hebben geprobeerd je talenten te “begraven”, omdat ze verkeerde narcisten waren en wilden zien dat je faalde.  Ze kenden jouw potentieel, maar ze werkten er hard aan om het te verstikken om hun egoïstische agenda’s te bereiken.

Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende omstandigheden die ertoe kunnen leiden dat een kind opgroeit in de overtuiging dat het niet de bedoeling is dat hij of zij schijnt.

Misschien had je altijd een sportieve broer of een “mooiere” zuster tenminste vanuit het perspectief van de maatschappij. Misschien had je een beste vriend die in sociale kringen overstuur leek te zijn.

Het is mogelijk dat je gepest werd of dat je je onzichtbaar voelde door giftige leraren die aandacht besteedden aan hun favoriete studenten.

Je hebt mogelijk ook een complex trauma doorstaan ​​en bent het slachtoffer geworden van al deze scenario’s en meer.

Heb je vragen over zelfliefde, eigenliefde en narcisme?  Over NARP? Ik antwoord graag. Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

over zelfgenezing