Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Met niets weg lopen ook geen liefde en waardering. +video

Het is verwarrend, omdat je soms de zorgzame persoon ervaart waarvan je houdt, wiens gezelschap een plezier is. Daarna echter volgt alleen een gedrag waardoor je je onbelangrijk of ontoereikend voelt.

Een narcist zegt dat hij-zij van je houdt. Toch volgen er geen acties die deze bewering ondersteunen.

meer info over NARP

Liefde van een narcist kan dat?

Een narcist kan passie tonen in de vroege stadia van het daten. Je afvragen of een narcist van je houdt, is de verkeerde vraag. Hoewel het verstandig is om de geest van een narcist te begrijpen, zoals Echo in de mythe van Narcissus, richten partners zich teveel op de narcist in het nadeel van henzelf.

Vraag jezelf in plaats daarvan af: Word je gewaardeerd door een narcist? Voel je dat de narcist voor je zorgt?  Krijgt u aan uw behoeften voldaan? Zo niet, wat is de invloed hiervan op u en uw gevoel van eigenwaarde en wat kunt u daaraan doen?

Teveel liefde gegeven. Te weinig liefde van een narcist.

Zelfs toen ik me realiseerde dat ik je niet kon vertrouwen, kon ik mezelf er nog niet van weerhouden om van je te houden en je verder liefde te geven. Zelfs toen ik besefte dat je me niet verdiende, voelde ik nog dat ik je verdiende.

Omdat ik al zoveel van me had gegeven, en zoveel tijd en energie had geïnvesteerd dat het gewoon niet eerlijk leek om met niets weg te kunnen lopen. Behalve een besef dat liefde van een narcist niet bestaat.

Vernietiging van de liefde.

En wanneer ze je vragen over mij en je merkt dat je terugdenkt aan al onze herinneringen, hoop ik dat je pijn hebt, omdat de waarheid je raakt als een kogel en je merkt dat je antwoordt: “Hij hield van mij meer dan iemand anders in de wereld en ik vernietigde hem.

Zonder droom, zonder liefde.

Maar op een gegeven moment stopte ik tegen mezelf te zeggen dat ik verdwaald was. Op zoek ben ik, niet verdwaald. Immers zonder droom kun je niet leven. Waarom het oneindig verlangen niet gaande houden? bovendien ben ik op een weg zonder bestemming.

Ik rij gewoon met de hoop dat ik een plaats zal vinden die ik leuk vind. Dan zal  ik blijven. Ik ben niet verdwaald. Ik ben onderweg naar de eeuwigheid. Een vriend wacht daar op mij.

Zuur in je hart.

Ik ga hier niet over liegen – ja, ik mis jou nog, natuurlijk wel. ja, ik kijk nog naar stukjes van jou in elke vrouw die ik ontmoet. Ik zal dat  altijd doen. Ja, ik hoop nog  dat ik jouw gezicht zal zien elke keer dat er wordt gebeld wordt en ik de deur open.

Maar ik wil jou niet terug. Je hebt me verpest. En hoewel ik van jou hou, weet ik dat je niet goed bent voor me.

Ik hou vandaag van je. Zal ik ook morgen je liefhebben? Ja, ik zal over tien jaar van je houden. Je zult dat verhaal zijn dat ik mijn kinderen geef als ik een ​​hartaanval heb. Ik zal ze vertellen dat het pijn deed in de hel.  Hoe je de ware was.

Ik zal ze zeggen dat er meisjes en jongens waren die zuur in je hart hebben  gemorst.
Ze keken, terwijl je rotte. Ze zeiden je alleen sorry als ze iets nodig hadden. Dat ze je leven in en uit willen gaan, maar niet als je er een eind aan maakt.

Ik wilde jouw liefde.

Ik zal ze zeggen dat ze sterker moeten zijn dan ik was. Dat het pijn doet om te vertrekken. Dat het alleen maar erger werd om jou zoveel kansen te geven als je wilde.
Jouw lippen, jouw handen, jouw armen, ik wilde jou zoals de oceaan de kust wil, constant reikend en teruglopend.

Zoals de regen wil vallen. De manier waarop de zon wil schijnen zo wilde ik jou.  De manier waarop woorden willen worden gelezen zo wilde ik jou. Tot in het oneindige, tot op het miljoenste niveau, geen hoeveelheid regen kon het vuur dat ik voor jou had doen uitdoven.

Ik realiseer me dat je het in het algemeen niet waard was.

Er waren een 10-tal momenten met jou dat je me heel gelukkig maakte. Echter, het grootste deel van de tijd heb je me buitengesloten.

Dat is waarom ik zweer dat ik zal proberen over je heen te komen.

We hadden misschien iets geweldigs. Maar ik denk dat we het nooit zullen weten.
Ik zal nooit de goede tijden vergeten die ik bij je had. Maar ik zal ook nooit vergeten hoe je me meer pijn hebt gedaan dan iemand die ik ooit heb gekend.

Totdat ik besefte hoe zielig ik was om te huilen om iemand die het gewoon niet kon schelen. Je hebt me pijn gedaan. Je hebt me het gevoel gegeven dat ik waardeloos, stom en onbelangrijk was.
Ik liet je naar me toe komen. Sterker nog, ik liet je me controleren. Het leek alsof je alles onder controle had.

Maar ik ga eindelijk verder.

Hoewel, je hebt me één ding geleerd. Om nooit iemand vast te houden die je niet vasthoudt.
Wat mij betreft, ik weet beter. Waar is de liefde van de narcist? Ik heb gezocht en niet gevonden. Het was een vorm van omgekeerde projectie.

Wat jou betreft, je verloor een persoon die er echt om gaf.
Als je echt verliefd op me was geweest, zou je voor me hebben gevochten. Maar dat deed je niet. Dus dat betekende alleen maar dat ik meer van je hield dan jij van mij.

Ik mis de manier waarop je me een speciaal gevoel gaf.

Je was een moeiteloos soort van gelukkig persoon althans schijnbaar voor de buitenwereld. Je hebt het nooit echt hoeven te proberen. Het enige wat je moest doen was een klein deel van mij aanraken.

Dan zou ik je overal voelen. Ik voelde zelfs de pijnlijke plaats waar jij niet bij kan.
Ik herinner me nog dat ik je zag vanaf de passagiersstoel met je hoofd achterover gegooid en gelach trilde uit je mond en ik dacht bij mezelf: ‘Ik wil je voor altijd.’

Een rivier van zegeningen vinden.

Het hebben van overvloed en het kunnen helpen van anderen die minder geluk hebben, is een zegen. We moeten onthouden dat we ons moeten begeven in een rivier van zegeningen.

Je zult je afvragen waarom het zo lang heeft geduurd voor je zo’n rivier kon vinden. Ik was gefocust op het geven van liefde voor een narcist. Ik verbeeldde me dat het mogelijk was, gezien de schoonheid van haar charmes, de intrige van haar verhaal, als een achteruit projectie veronderstelde ik dat we zielsgenoten waren.

Omdat het vlak voor je gezicht is als je actie onderneemt. En het is gratis. Keer dagelijks 15 minuten terug naar deze blog-website en sluit je aan bij onze fijne gemeenschap en je zult die rivier onmiddellijk vinden. Alle links in het menu.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikels over relaties

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees