Plan ouderschap met ex-narcist.

Plan ouderschap met ex-narcist.

Communicatie ex-narcist en parallel ouderschap

Minimaliseer persoonlijk contact en emotionele gesprekken met ex-narcist als je kinderen met hem hebt. Het minimaliseren van contact met je ex is waarschijnlijk iets wat je toch wilt doen, maar het is vooral belangrijk in een scenario met parallel ouderschap. Uiteindelijk kom je tot een plan voor ouderschap door een vriendelijke, maar korte en kordate aanpak.

Een goede manier om dit te doen, is door ervoor te zorgen dat er tijduitwisselingen voor ouderschap plaatsvinden op een openbare locatie. Je kunt ook de uitwisselingen laten plaatsvinden bij activiteiten zoals voor of na school of de buitenschoolse activiteiten van jouw kinderen.

Dit helpt om alle uitwisselingen kort en bondig te houden. Daardoor zal dat de kans van een narcist om je met hun oude trucs te lokken minimaliseren. Houd daarom elke persoonlijke communicatie kort en bondig. Houd je altijd aan objectieve feiten en negeer alle agressieve of vernederende prikken.

plan ouderschap
Spirituele groeitaken

Narcisten gebruiken vaak lange, langdurige gesprekken om hun slachtoffers tot een ander zinloos argument te prikkelen.

Het is niet nodig om jouw acties en beslissingen uit te leggen of te verdedigen. Blijf waar mogelijk bij “ja / nee” of andere antwoorden van één woord. Raak bovendien niet betrokken bij hun leven en deel geen onnodige details over jouw leven met hen. Narcisten zijn meestermanipulators die de waarheid verdraaien om aan hun behoeften te voldoen; neem alles wat ze over hun leven zeggen met een korreltje zout.

Net zo kan alle informatie die jij hen geeft over jouw dagelijkse leven, later munitie worden die tegen je wordt gebruikt. De beste manier om de invloed van een narcist te neutraliseren, is door hem niets te geven om mee te werken. Houd jouw relatie zakelijk.

Vergis je niet: parallel ouderschap is hard werken om tot een plan te komen.

Het voelt vaak als een fulltime baan, dus het heeft alleen maar zin om het zo te behandelen. Dit geldt vooral als het gaat om communicatiepraktijken met persoonlijkheden met een hoog conflict.

Gebruik zoveel mogelijk schriftelijke communicatie om met uw co-ouder te praten. Communiceren via e-mail, sms of andere schriftelijke middelen zal helpen beschermen tegen manipulatieve persoonlijke interacties die het kenmerk zijn van veel narcistische persoonlijkheden.

Bovendien is het, net als bij elke professionele omgeving, altijd verstandig om een ‘papieren spoor’ aan te houden om verwarring en misverstanden (opzettelijk of anderszins) te voorkomen.

Als je denkt dat je deze documentatie in het rechtssysteem moet gebruiken, bereid je enorm goed voor door alle documenten goed te categoriseren, patronen te ontdekken in de feiten, en maak een tijdlijn van de gebeurtenissen.

Grenzen met ex-narcist

Zoals elke goede werkrelatie, is het essentieel om duidelijke en stevige grenzen te stellen met je ex. Narcisten hebben recht op alles, ook op jouw tijd en aandacht denken ze.

Als je ze een centimeter geeft, zullen ze zichzelf een mijl helpen; leg de wet vroeg en vaak vast om uw grenzen intact te houden. Zorg voor een gedetailleerd plan (met duidelijke verwachtingen en gevolgen) Niet plannen is plannen om te mislukken; bij parallel ouderschap met een narcist is het cruciaal om een gedetailleerd ouderschapsplan te ontwikkelen.

Een solide ouderschapsplan moet niet alleen verwachtingen scheppen, maar ook afdwingbare gevolgen hebben als de voorwaarden niet worden nageleefd. Dit kan het goedkeuren en registreren van de overeenkomst bij de rechtbanken omvatten. Afdwingbare gevolgen kan zelfs politiehandhavingsclausules voor ouderschapstijd en andere cruciale elementen betekenen.

Narcisten overschrijden vaak grenzen vanuit een gevoel van persoonlijk recht; de dreiging van gevolgen kan dit gedrag afschrikken.

Digitale tijdlijn

Organiseer uw belangrijke documenten en gegevens in een feitelijke, gebruiksvriendelijke (digitale) tijdlijn die iedereen effectief en snel kan interpreteren. Daardoor kun je gedragspatronen onthullen die kunnen wijzen op vervormde opvoedingspraktijken.

Details op papier

Vermijd omstreden kwesties voordat ze zich voordoen door alle details op papier te zetten en te laten tekenen voor akkoord. Er zijn op het internet templates te vinden die je helpen dit op te stellen.

In het plan behandel je belangrijke kwesties tot in de kleinste details om misverstanden, verkeerde interpretaties en argumenten in de toekomst te voorkomen.

Ouders kiezen er vaak voor om een ​​co-ouderschapsplan aan te gaan met alleen algemeenheden, omdat het op dit moment gemakkelijker is om tot overeenstemming te komen dan die fijne details te bespreken en te beargumenteren.

Wanneer er zich toch problemen voordoen, leidt dit vaak tot frustratie en woede, gemaakte gerechtskosten, advocaatkosten en een storing in de positieve communicatie tussen co-ouders.

Door een zorgvuldig opgemaakt en overeengekomen plan te hebben, kunnen ouders de ‘wat als’-vragen beantwoorden voordat ze mogelijk optreden, wat meer kritisch denken en minder negatieve emoties mogelijk maakt dan wanneer ze in de noodhulpmodus zijn.

Het belangrijkste van alles is dat het jouw kind in staat stelt om een ​​kind te blijven. Je kind kan dan de vruchten plukken van het harde werk dat je beiden in dit plan hebt gestopt om effectief co-ouder te zijn.

Afgestemd op jouw gezin

Elk gezin is uniek. Het heeft daarom een ​​gedetailleerd en goed doordacht plan nodig dat is afgestemd op de behoeften van jouw gezin. Je plan dient ontworpen te worden met de unieke behoeften van jouw kinderen in gedachten.

We weten dat echtscheiding en scheiding moeilijk zijn voor iedereen en niet alle ouders scheiden op goede voet. Zelfs de meest ernstige conflictsituaties kunnen worden beheerd en overeengekomen met een sterk plan om de kinderen te beschermen.

Proactieve benadering

Gezinnen die risico lopen rond echtscheidings- en ouderschapsgeschillen dienen in een proactieve benadering te stappen in plaats van de gebruikelijke reactieve reactie.

Gebruik de zoekfunctie op onze website voor meer info rond ouderschap en communicatie met een narcist.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma