Co-ouderschap met een narcist is niet te verwezenlijken.

Het narcistische gezin onderhoudt dagelijks een bijna onnatuurlijk systeem waar het uitsluitend de behoeften van de ouders wil vervullen. Daardoor blijven de kinderen op de achtergrond.

Narcistische ouders tonen hun kinderen een spiegel waarin ze hun eigen tekortkomingen vinden.

Ze verwachten dat ze reageren en op hen letten. Door de kinderen niet te begrijpen of te waarderen, voelen kinderen zich verloren, ontworteld en onvolledig.

 

Dit soort gedrag en opvoeding zijn erg problematisch en maken co-ouderschap met een narcist de uitdaging.

Een eenvoudig voorbeeld is dat van een kind dat slechte resultaten op school heeft gehad.

Ten eerste, als de ouders volwassen en verantwoordelijk zijn, zullen ze zich zorgen maken over wat er is gebeurd. Bovendien gaan ze op zoek gaan naar verbeterstrategieën: In het algemeen vragen ze af of het kind problemen heeft. Misschien heeft het kind stress? Maar ook praktisch kunnen ze bekijken of het kind bijlessen nodig heeft.

co-ouderschap met een narcist

Voor narcistische ouders is er geen impliciet probleem dat ze moeten aanpakken

Het kind zelf ‘is een probleem’. Iemand die zo denkt zonder het te beseffen maakt het leven ingewikkelder. Dat betekent dat ze de persoonlijke behoeften van kinderen buiten beschouwing laten om zich op zichzelf te concentreren.

Welke gevolgen heeft dit type opvoeding voor het kind?

Kinderen komen erachter dat hun behoeften niet belangrijk zijn. Hun emoties hebben geen waarde omdat de narcistische ouders ze niet erkennen. Emotioneel lopen ze daardoor ook een vertraging op in deze te kunnen benoemen en te kunnen uiten.

Ze krijgen ernstige tekortkomingen, ernstige lacunes die ofwel in woede kunnen veranderen. Ook kunnen zich zeer ernstig terugtrekken om ‘zichzelf tegen de wereld te beschermen’.

Een persoon die geen gezonde band krijgt in termen van veiligheid, erkenning en genegenheid, vindt zijn plaats niet. Ze beschouwen zichzelf niet als bekwaam of belangrijk. De tekortkomingen zijn zeer ernstig.

Het is gebruikelijk dat kinderen van narcistische families niet leren hoe ze hun eigen gevoelens kunnen naar waarde schatten. Bovendien leren ze niet hoe ze aan hun eigen behoeften kunnen voldoen.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Annemie-en-Johan-met-Milan-in-Amelscheid-forest-1_tiny-1080x720.jpg

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’.

Geef een reactie, vraag of antwoord.