co-ouderschap met een narcist

Co-ouderschap met een narcist is niet mogelijk.

Is co-ouderschap met een narcist mogelijk?

Het narcistische gezin onderhoudt dagelijks een bijna onnatuurlijk systeem waar het uitsluitend de behoeften van de ouders wil vervullen. Daardoor blijven de kinderen op de achtergrond. Narcistische ouders tonen hun kinderen een spiegel waarin ze hun eigen tekortkomingen vinden.

Ze verwachten dat ze reageren en op hen letten. Door de kinderen niet te begrijpen of te waarderen, voelen kinderen zich verloren, ontworteld en onvolledig.

Dit soort gedrag en opvoeding zijn erg problematisch en maken co-ouderschap met een narcist de uitdaging.

Een eenvoudig voorbeeld is dat van een kind dat slechte resultaten op school heeft gehad.

Ten eerste, als de ouders volwassen en verantwoordelijk zijn, zullen ze zich zorgen maken over wat er is gebeurd. Bovendien gaan ze op zoek gaan naar verbeterstrategieën: In het algemeen vragen ze af of het kind problemen heeft. Misschien heeft het kind stress? Maar ook praktisch kunnen ze bekijken of het kind bijlessen nodig heeft.

co-ouderschap met een narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te ontwikkelen

Voor narcistische ouders is er geen impliciet probleem dat ze moet en aanpakken. 

Het kind zelf ‘is een probleem’. Wanneer iemand zonder nadenken dergelijke dingen denkt, maakt dat het leven ingewikkelder. Dit betekent dat ze negeren wat kinderen nodig hebben en in plaats daarvan alleen naar zichzelf kijken.

Welke gevolgen heeft dit type opvoeding voor het kind?

Kinderen leren dat hun eigen behoeften minder waardevol zijn dan die van anderen. De narcistische ouders geven geen waarde aan de emoties van hun kinderen, waardoor die emoties geen waarde hebben. Emotioneel gezien hebben ze ook een achterstand in het benoemen en uiten van hun gevoelens.

Ze krijgen ernstige tekortkomingen, ernstige lacunes die ofwel in woede kunnen veranderen. Ook kunnen zich zeer ernstig terugtrekken om ‘zichzelf tegen de wereld te beschermen’.

Een persoon die geen gezonde band krijgt in termen van veiligheid, erkenning en genegenheid, vindt zijn plaats niet. Ze beschouwen zichzelf niet als bekwaam of belangrijk. De tekortkomingen zijn zeer ernstig.

Het is gebruikelijk dat kinderen van narcistische families niet leren hoe ze hun eigen gevoelens kunnen naar waarde schatten. Bovendien leren ze niet hoe ze aan hun eigen behoeften kunnen voldoen.

Heb je ervaring hier mee? Vragen, suggesties of opmerkingen? Laat ze ons weten. Sharing is caring.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Co-ouderschap uw kind met een narcist: de uitdaging

De uitdaging van co-ouderschap met een narcist. Deel 1

De rechtbank beschouwt de narcistische ouder als slachtoffer, meer zelfs dan de kinderen.

Licht en uitdagingen voor de mens +audio

Wetenschappelijk onderzoek narcisme Eos

artikels over ouderschap

Conclusie

Ik weet dat als je worstelt met co-ouderschap, deze formule die ik hier heb geschetst in verschillende artikelen als je zoekt op ouderschap is onmisbaar voor je. Dit is wat het is, begrijpen dat het proberen om een ​​narcist tot co-ouderschap te dwingen is de verkeerde positie en hoe het de zaken erger zal maken en niet beter. Dit gaat over het terugnemen van je kracht door je los te maken, aan de binnenkant te helen, alles wat getriggerd wordt en zelfgenererend zijn om de waanzin, de narigheid, de spelletjes en het misbruik achter je te laten.

Ik wil dat je weet dat je kinderen vanaf zeer jonge leeftijd ongelooflijk bekrachtigd en toegerust zullen worden om te handelen en stevig van binnen te zijn, omdat je de weg voor hen hebt geleid.

De effectiefste mensen van parallel ouderschap in deze gemeenschap hebben grenzen opgesteld en gerechtelijke bevelen om zich los te maken.

Ze hebben vaak Our Family Wizard gebruikt. Ze hebben ijverig gewerkt aan hun zelfgenezing en hun zelfgenererende geloofssystemen en zelf met NARP, het herstelprogramma voor narcistisch misbruik. Veel van deze mensen hebben voogdijgevechten en allerlei andere dingen gewonnen tegen de narcist als gevolg van het gebruik van deze formules.

Ik wil jullie allemaal helpen die hiermee worstelen om je kracht terug te nemen en het voor jou en je kind te laten werken. U kunt dat op de effectiefste manier doen door lid te worden van NARP. (link in het menu)

Als je een NARP-lid wordt, wat je vandaag kunt doen, heb je ook toegang tot het NARP-ledenforum, waar je hulp krijgt bij parallel ouderschap van een ongelooflijke groep parallelle ouders en mensen van over de hele wereld, die in staat zijn geweest om gebruik dit systeem effectief, evenals enkele van de knapste koppen in het herstel van narcistisch misbruik die u kunnen helpen met elke situatie die u doormaakt. We hebben het allemaal gezien.

Ik zou het ook leuk vinden als je de successen bekijkt die NARP-leden hebben gehad, ook met hun kinderen. In deze video deel ik de link naar enkele van deze getuigenissen met u.

Ik hoop echt van uit mijn hart voor het jouwe dat dit je hoop heeft gegeven, dat je weet dat het niet waar is dat jij en je kinderen gedoemd zijn tot een vreselijk bestaan ​​voor de hele tijd dat je co-ouderschap zult moeten hebben met een narcist. Dat is niet de waarheid. In feite kunnen er nog meer ongelooflijke kracht en hoogten zijn voor jou en je kinderen vanwege deze uitdaging. Dat is wat NARP u zal helpen bereiken.

Zoals altijd kijk ik ernaar uit om uw opmerkingen en uw vragen hieronder te beantwoorden.


door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees