Complexe post traumatische stress – stoornis.

 

 

Wat is amateursdiagnostiek narcisme?

 

Een amateursdiagnostiek is wanneer een niet-gekwalificeerde persoon iemand confronteert met wie zij vermoeden dat hij lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis en deze overtuiging met hen deelt, meestal in de hoop dat deze openbaring zal helpen om de relatie of de situatie te verbeteren.

Behalve een psychiater is er eigenlijk niemand gekwalificeerd om een officiële diagnose te stellen. In de meeste gevallen werkt een psychiater in een team, en zal hij of zij zelfs een tweede opinie vragen.  840 woorden.

 

Een aha moment of gloeilamp moment.

 

Hier vind je de beschrijving die veel personen die zelf geen persoonlijkheidsstoornis hebben gebruiken wanneer ze voor het eerst het bestaan van een narcistische persoonlijkheidsstoornissen ontdekken.

Voor het eerst hebben ze een plausibele verklaring gevonden voor het vreemde en angstaanjagende gedrag van een familielid of familielid dat lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en leren dat hun situatie niet ongewoon is.  591 woorden.

 

Het houden van cirkelvormige gesprekken.

 

Dit zijn gesprekken met argumenten die zich bijna eindeloos herhalen met dezelfde patronen zonder enige oplossing.
Typisch hebben beide partijen tegenoverliggende posities op een probleem. Ze graven zich in en herhalen hun argumenten met de verdiensten van de eigen positie. Ze doen dit  tot dat een of beide uitgeput zijn en opgeeft.
Het is een van de meest voorkomende reacties op het narcistische persoonlijkheidsstoornis gedrag van velen.  1,402 meer woorden.

 

Misbruik amnesie of geheugenverlies.

 

Dit is een vorm van cognitieve onderdrukking, waar het misbruikte slachtoffer van een narcist moeite heeft om te bepalen waar hun grenzen zijn geschonden.

Dit is een van de meest voorkomende reacties op het gedrag van een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Dat veel slachtoffers instinctief proberen opnieuw een relatie aan te knopen. Soms steeds weer opnieuw, omdat er een misbruik geheugenverlies optreedt.

In de meeste gevallen is dit niet effectief geweest om hun levenskwaliteit te helpen verbeteren. Bovendien zal ook niet de kwaliteit van het leven van degenen die de persoonlijkheidsstoornis hebben verbeteren. 1,117 meer woorden

 

De woede van het slachtoffer van een narcist.

 

Woede is wat je voelt als je niet krijgt wat je denkt dat je verdient.

Slachtoffers van misbruik door narcistische daders hebben vaak een gevoel van woede over schendingen uit het verleden. Bovendien hebben ze onzekere toekomst vooruitzichten.

Er is immers een ongelijke verdeling van de lasten en een hardnekkige ontkenning van hun persoonlijke behoeften. Woede is een gevoel – en als zo is het iets wat noch goed noch slecht – het is er gewoon.  798 meer woorden.

 

Kenmerken van volwassen Kinderen en niet-gekozen in een relatie met een narcistische ouder.

 

Een “volwassen kind” is een term die vaak gebruikt om een volwassene die werd blootgesteld aan emotioneel, fysiek of seksueel misbruik als kind te beschrijven.

De term “Volwassen Kinderen” werd voor het eerst door zelfhulpgroepen gebruikt die de volwassen kinderen van alcoholische ouders ondersteunen.
Echter, door de jaren heen, wordt de term algemeen gebruikt voor alle volwassen kinderen die opgroeiden in… 358 meer woorden

 

Depressie bij het slachtoffer van misbruik door een narcist.

 

Depressie heb je wanneer je droeviger voelt dan uw omstandigheden zouden verwachten, langer dan uw omstandigheden laten dicteren, maar nog steeds niet dat je die depressieve gevoelens kunt doorbreken.
Het is bijna onvermijdelijk als u hebt gewoond in een beledigende narcistische omgeving voor een aanzienlijke lange tijd dat u een soort van depressie of negatief gevoel zal ervaren.
U hebt wellicht emoties die u verwarren of u afschrikken. 1,611 meer woorden

 

Pijn is jouw roeping tot grootsheid.

 

Het is niet gemakkelijk als je alleen moet vechten tegen de narcist, maar als je weet hoe, is het mogelijk.
Uiteraard heb je daarvoor de kennis van anderen. Meestal is die kennis op Google en YouTube te vinden is. Maar het is gemakkelijker dan je niet geïsoleerd bent. En ook gemakkelijker dan je ze hier in het Nederlands kunt lezen en beluisteren, of bekijken.

Het is belangrijk enkele vertrouwvolle vrienden te hebben om te luisteren naar jouw pijn, te brainstormen want daardoor vind je oplossingen te vinden. 1,031 meer woorden

 

Wat is Complexe Post Traumatische Stress Stoornis (C-PTSS)?

 

Complexe Post Traumatische Stress Stoornis (C-PTSS) is een aandoening die het gevolg is van chronische of langdurige blootstelling aan emotionele trauma’s. Aan zijn gedrag door c-ptss heeft een slachtoffer weinig of geen controle. Voor het slachtoffer is er weinig of geen hoop op ontsnapping mogelijk, zoals in: slavernij of gedwongen arbeid, een langdurige opsluiting en marteling enz.  1,806 meer woorden.

 

Jouw leven heropbouwen na misbruik narcisme.

 

Je kunt al uw problemen als gevolg van het misbruik door narcisten voorkomen. Niet door de heer of mevrouw A B C, maar, omdat jij er aan gewerkt zult hebben.

Als er geen grote blokkades waren, hindernissen of spiritueel, emotioneel, psychologisch of financieel vlak. Niet omdat er geen terugval was. Niet, omdat alles van de eerste keer goed ging. 482 meer woorden

 

De vriend(in) van de narcist.

 

Uw comfort zone is je vijand, en zijn vriend.

De belangrijkste ironie die ik kan bedenken is dat wanneer je een leven hebt dat probeert binnen de comfort zone te blijven dat het leven je meer en meer ongemak zal sturen.

Het is waar.

Het leven kan je meer en meer problemen sturen. Daarna zal het leven stenen naar je gooien. Vervolgens zal het ervoor zorgen dat je weerstand zal ontmoeten dat je strijd moet voeren tegen de problemen. 1,161 meer woorden

 

Opstaan tegen de beperkingen van de narcisme in de familie.

 

Mijn inzet en obsessie om te vechten tegen narcisme en emotionele afhankelijkheid kunnen altijd beter zijn vandaag dan gisteren. Als ik daarom offers moet brengen dan zal ik dat doen.
Trouwens wat brengt televisie kijken bij om meer te weten over narcisme en emotionele afhankelijkheid?
Hoezeer doet je dat groeien? Als ik aan een narcistisch persoon moet vertellen dat ik niet meer mee wil met haar om iets te gaan drinken, dan moet dat maar. 1,062 meer woorden

 

De 5 Stadia van Zorg voor een slachtoffer van narcistisch misbruik.

 

De 5 Stadia van Zorg – ontkenning, onderhandelen, woede, depressie en aanvaarding – werden voor het eerst geïntroduceerd door Elisabeth Kübler-Ross om een proces te beschrijven waar veel mensen door moeten om omgaan te gaan met het verlies van een belangrijke persoon in hun leven.
1,061 meer woorden

 

Spirituele Narcisme: onbeschaamde trots is gevaarlijk.

 

Spreuken 21:24 – “Trots”, “Hoogmoedig”, “Onzinnig”, zijn zijn namen, die handelt met onbeschaamde trots.
De term die de Bijbel gebruikt is “onbeschaamde trots”.

We kunnen weten dat ‘onbeschaamde trots’ het bijbels gelijkwaardig is van ‘narcisme’, omdat de kenmerken van onbeschaamde trots overeenkomen met de eigenschappen van narcisme.
De meest gevaarlijke narcist
Geliefden, gelooft niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn, want vele valse profeten zijn in de wereld gegaan.” – 1 Johannes 4: 1 … 1,536 meer woorden

 

Hoe voelt het om in een relatie te zijn met iemand die lijdt aan narcisme?

 

Het is gebruikelijk voor mensen die een relatie met iemand die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis om zich systematisch te isoleren van andere externe relaties.
De narcist voelt zich bedreigd en naarmate hij er in slaagt om zijn slachtoffer emotioneel afhankelijk te maken van hem, in die mate zal hij of zij eisen stellen om te breken met enkele relatie. 2,745 meer woorden

 

Hoe je leven te veranderen en dit van anderen zonder slachtoffer te worden van een narcist?

 

Is er leven buiten je gedachten? Somatische bewustzijnsbelichaming en mindfulness heb je daar ervaring mee.
Hoe contact maken met de somatische geest? Is er intelligentie en wijsheid in het lichaam? Heeft het lichaam vermogen voor intelligentie?

Vertel me over je persoonlijke ervaringen van onze somatische geest.
Ben je ooit in een situatie geweest (en ik weet dat je daar bent geweest), waar je gewoon weet dat je op het juiste moment op de juiste plaats bent – alsof je “ergens op” bent? 1,561 meer woorden

 

Beschamen van kinderen door narcisten.

 

De narcistische manipulator gebruikt sarcasme en “vernederingen” om angst en twijfel te zaaien bij zijn slachtoffer.

Manipulatoren gebruiken deze tactiek om anderen zich onwaardig te voelen waardoor ze zich boven hen kunnen stellen.

Zoals gezegd, beschamingstactieken kunnen subtiele zijn zoals een felle blik, een onaangename toon van de stem, retorische commentaren, subtiel sarcasme.
Samengevat: ze kunnen er voor zorgen dat het slachtoffer zich schaamt om zelfs te durven reageren. 726 meer woorden 

 

Heb nooit medelijden voor iedereen die opzettelijk schadelijk is voor u.

 

We worden opgeleid om medelijden te hebben met een bos van narcistische personen die u wensen te misbruiken. Dat is één van de meest gevaarlijke aspecten van narcistisch misbruik en onze hedendaagse narcistische cultuur.
Het zorgt er niet alleen voor dat we slecht gedrag bij mensen accepteren, maar met hen sympathiseren en excuses maken voor hen.
Gezonde individuen willen niet dat je medelijden met hen hebt – nooit.
Goedkeuring krijgen en begrepen worden? – Ja, maar zeker geen medelijden? Neen, ze willen zeker geen medelijden!

 

 

Maar de sluwe narcisten willen altijd ons medelijden met hen. Waarom willen ze ons medelijden?

 

Ze zouden willen dat wij een lager aantal normen toewijzen aan hen.
Ze weigeren te leven volgens gezonde regels van menselijk fatsoen, omdat ze moreel krankzinnig zijn en hun verdorvenheid met normale menselijke uitgangspunten van goed en kwaad botst.
Narcisten eisen dat we ons waardesysteem verlagen om hun agenda aan te passen. Narcisten eisen dat we hen de vrije loop geven om schade te berokkenen in deze wereld zonder ooit verantwoordelijk te worden gehouden.
En wat denk je? We doen het. We aanvaarden zomaar hun pathologie.
Hoe gek is dat?

 

Poging om dialoog te voeren met een narcist is zoals je hoofd steken in een wasmachine.

 

De dialoog stroomt nooit heen en weer naar een wederzijds voordelige oplossing.
 
Alles wat je zegt, wordt ingeschakeld en gedraaid in zijn verhaal. Wat je zegt kan tegen u gebruikt worden ter ondersteuning van hun misleidende denkwijze en advies.
Je kunt in pure frustratie en uitputting toegeven aan de narcist gewoon, omdat het gekmakend gesprek zou eindigen.
 
Immers je kunt uw standpunt toch niet naar voor brengen dan is het best mogelijk dat de narcist in woede ontvlamt. Anders zul je je een hatelijke stilte ervaren.
Hoe dan ook, je verliest.
 

Bestaat de onmiskenbare kracht om die stille, zachte stem binnenin te vertrouwen?

 

 
Heb je ooit “Ja!” gezegd tegen iets wat normaal gesproken een nee zou zijn? Wat was het resultaat?
 
Klopt dat? Vertrouw op je gevoel en doe wat nodig is om alle vreugde uit je leven te persen.
 
Ik hoor graag van je.
 
Laat me in de onderstaande reacties weten: wat een leuke activiteit zou zijn waar je altijd van hebt gehouden, maar die je al een tijdje niet hebt gedaan?
 
Men kan dat veranderen, weet je … Dat is te leren, zelfs als je nog bij een narcist woont.
Het is hier te vinden en het luistert naar de titel “Hoe de niet normale banden met de narcist verbreken.” Klik dan hier.
Liefs xx

 

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Annemie Persyn Declercq