Complexe post traumatische stress – stoornis. +video

Wat is amateursdiagnostiek narcisme?

Een amateursdiagnostiek is wanneer een niet-gekwalificeerde persoon iemand confronteert met een narcistische persoonlijkheidsstoornis waar ze vermoeden dat die persoon lijdt en deze overtuiging met hen deelt, meestal in de hoop dat deze openbaring zal helpen om de relatie of de situatie te verbeteren. Jezelf laten diagnosticeren door een psychiater voor complexe post traumatische stress stoornis kan dan weer wel dat inzicht brengen.

Behalve een psychiater is er eigenlijk niemand gekwalificeerd om een officiële diagnose te stellen. In de meeste gevallen werkt een psychiater in een team, en zal hij of zij zelfs een tweede opinie vragen.  840 woorden.

Een aha moment of gloeilamp moment.

Hier vind je de beschrijving die veel personen die zelf geen persoonlijkheidsstoornis hebben gebruiken wanneer ze voor het eerst het bestaan van een narcistische persoonlijkheidsstoornissen ontdekken.

Voor het eerst hebben ze een plausibele verklaring gevonden voor het vreemde en angstaanjagende gedrag van een familielid of familielid dat lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en leren dat hun situatie niet ongewoon is.  591 woorden.

Het houden van cirkelvormige gesprekken.

Dit zijn gesprekken met argumenten die zich bijna eindeloos herhalen met dezelfde patronen zonder enige oplossing.
Typisch hebben beide partijen tegenoverliggende posities op een probleem. Ze graven zich in en herhalen hun argumenten met de verdiensten van de eigen positie. Ze doen dit tot dat een of beide uitgeput zijn en opgeeft.
Het is een van de voorkomendste reacties op het narcistische persoonlijkheidsstoornis gedrag van velen.  1,402 meer woorden.

Misbruik amnesie of geheugenverlies.

Dit is een vorm van cognitieve onderdrukking, waar het misbruikte slachtoffer van een narcist moeite heeft om te bepalen waar hun grenzen zijn geschonden.

Dit is een van de voorkomendste reacties op het gedrag van een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Dat veel slachtoffers instinctief proberen opnieuw een relatie aan te knopen. Soms steeds weer opnieuw, omdat er een misbruik geheugenverlies optreedt.

In de meeste gevallen is dit niet effectief geweest om hun levenskwaliteit te helpen verbeteren. Bovendien zal ook niet de kwaliteit van het leven van degenen die de persoonlijkheidsstoornis hebben verbeteren. 1,117 meer woorden

De woede van het slachtoffer van een narcist.

Woede is wat je voelt als je niet krijgt wat je denkt dat je verdient. Slachtoffers van misbruik door narcistische daders hebben vaak een gevoel van woede over schendingen uit het verleden. Bovendien hebben ze onzekere toekomst vooruitzichten.

Er is namelijk een ongelijke verdeling van de lasten en een hardnekkige ontkenning van hun persoonlijke behoeften. Woede is een gevoel – en als zo is het iets wat noch goed noch slecht – het is er gewoon.  798 meer woorden.

Kenmerken van volwassen Kinderen en niet-gekozen in een relatie met een narcistische ouder.

Een “volwassen kind” is een term die vaak gebruikt om een volwassene die werd blootgesteld aan emotioneel, fysiek of seksueel misbruik als kind te beschrijven.

De term “Volwassen Kinderen” werd voor het eerst door zelfhulpgroepen gebruikt die de volwassen kinderen van alcoholische ouders ondersteunen.
Echter, door de jaren heen, wordt de term algemeen gebruikt voor alle volwassen kinderen die opgroeiden in… 358 meer woorden

Depressie bij het slachtoffer van misbruik door een narcist.

Depressie heb je wanneer je droeviger voelt dan uw omstandigheden zouden verwachten, langer dan uw omstandigheden laten dicteren, maar nog steeds niet dat je die depressieve gevoelens kunt doorbreken.
Het is bijna onvermijdelijk als u hebt gewoond in een beledigende narcistische omgeving voor een aanzienlijke lange tijd dat u een soort van depressie of negatief gevoel zal ervaren.
U hebt misschien emoties die u verwarren of u afschrikken. 1,611 meer woorden

Pijn is jouw roeping tot grootsheid.

Het is niet gemakkelijk als je alleen moet vechten tegen de narcist, maar als je weet hoe, is het mogelijk. Uiteraard heb je daarvoor de kennis van anderen. Meestal is die kennis op Google en YouTube te vinden is. Maar het is gemakkelijker dan je niet geïsoleerd bent. En ook gemakkelijker dan je ze hier in het Nederlands kunt lezen en beluisteren, of bekijken.

Het is belangrijk enkele vertrouwvolle vrienden te hebben om te luisteren naar jouw pijn, te brainstormen want daardoor vind je oplossingen te vinden. 1,031 meer woorden

Wat is Complexe Post Traumatische Stress Stoornis (C-PTSS)?

Complexe Post Traumatische Stress Stoornis (C-PTSS) is een aandoening die het gevolg is van chronische of langdurige blootstelling aan emotionele trauma’s. Aan zijn gedrag door c-ptss heeft een slachtoffer weinig of geen controle. Voor het slachtoffer is er weinig of geen hoop op ontsnapping mogelijk, zoals in: slavernij of gedwongen arbeid, een langdurige opsluiting en marteling enz.  1,806 meer woorden.

Je leven heropbouwen na misbruik narcisme.

Je kunt al uw problemen als gevolg van het misbruik door narcisten voorkomen. Niet door de heer of mevrouw A B C, maar, omdat jij er aan gewerkt zult hebben. Als er geen grote blokkades waren, hindernissen of spiritueel, emotioneel, psychologisch of financieel vlak. Niet omdat er geen terugval was. Niet, omdat alles van de eerste keer goed ging. 482 meer woorden

De vriend(in) van de narcist.

Uw comfort zone is je vijand, en zijn vriend. De belangrijkste ironie die ik kan bedenken is dat wanneer je een leven hebt dat probeert binnen de comfortzone te blijven dat het leven je meer en meer ongemak zal sturen. Het leven kan je meer en meer problemen sturen. Daarna zal het leven stenen naar je gooien. Vervolgens zal het ervoor zorgen dat je weerstand zal ontmoeten dat je strijd moet voeren tegen de problemen. 1,161 meer woorden

Opstaan tegen de beperkingen van de narcisme in de familie.

Mijn inzet en obsessie om te vechten tegen narcisme en emotionele afhankelijkheid kunnen altijd beter zijn vandaag dan gisteren. Als ik daarom offers moet brengen dan zal ik dat doen. Trouwens wat brengt televisiekijken bij om meer te weten over narcisme en emotionele afhankelijkheid?
Hoezeer doe je dat groeien? Als ik aan een narcistisch persoon moet vertellen dat ik niet meer mee wil met haar om iets te gaan drinken, dan moet dat maar. 1,062 meer woorden

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog