Als het je triggert, leren de flashbacks ook iets over jezelf.

Als het je triggert, leren de flashbacks ook iets over jezelf.

Flashbacks of ‘triggers’ zijn een pijnlijke herbeleving van een traumatische gebeurtenis. Die flashbacks zitten in je hoofd op een lus. Deze maken deel uit van de herbelevende effecten die veel voorkomen bij PTSD en c-PTSD.

We weten nooit wanneer een trigger zal plaatsvinden.

Ze kunnen je raken in de winkel of het winkelcentrum, of terwijl je thuis Netflix bekijkt en chill bent. Dat is wat hen zo verraderlijk maakt. Triggers worden niet geleverd met een waarschuwingslabel of een waarschuwing wanneer je er één gaat krijgen. Bepaalde geuren, plaatsen, mensen, geluiden, muziek of – vrijwel alles – kunnen een emotionele flashback veroorzaken.

Hoe pijnlijk ze ook zijn, het doel van flashbacks is om ons te doen leren. Triggers laten ons de gebieden weten die nog meer aandacht en wat meer genezing nodig hebben.

flashbacks
Groeitaken voor zelfgenezing bij trauma!

PTSS en de effecten ervan kunnen slopend zijn en de kwaliteit van ons leven verstoren.

Posttraumatische stressstoornis treft een persoon fysiek, emotioneel, psychologisch, en gedrag.

Fysieke problemen: gastro-intestinale problemen, hoofdpijn, schommelingen in gewicht, slaapstoornissen, huidaandoeningen

Emotionele problemen: woede, angst, paranoia, huilbuien, woede, verdriet

Psychologische problemen: depressie, angst, enz.

Gedragsproblemen: weigering om het huis te verlaten, angst voor openbare plaatsen, veranderingen in hygiëne, zelfsaboterend gedrag.

Als we een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt of verdriet door verlies ervaren, weet dan dat er geen tijdlijn is voor rouw. Velen ervaren verdriet anders.

Hoe we het ervaren, kan zijn hoe onze geest en ons lichaam omgaan met het traumatische verlies.

Laat me weten wat je laatst triggerde.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees