Als het je triggert, leren de flashbacks ook iets over jezelf.

Flashbacks of ‘triggers’ zijn een pijnlijke herbeleving van een traumatische gebeurtenis. Die flashbacks zitten in je hoofd op een lus. Deze maken deel uit van de herbelevende effecten die veel voorkomen bij PTSD en c-PTSD.

We weten nooit wanneer een trigger zal plaatsvinden.

Ze kunnen je raken in de winkel of het winkelcentrum, of terwijl je thuis Netflix bekijkt en chill bent. Dat is wat hen zo verraderlijk maakt. Triggers worden niet geleverd met een waarschuwingslabel of een waarschuwing wanneer je er één gaat krijgen. Bepaalde geuren, plaatsen, mensen, geluiden, muziek of – vrijwel alles – kunnen een emotionele flashback veroorzaken.

Hoe pijnlijk ze ook zijn, het doel van flashbacks is om ons te doen leren. Triggers laten ons de gebieden weten die nog meer aandacht en wat meer genezing nodig hebben.

PTSS en de effecten ervan kunnen slopend zijn en de kwaliteit van ons leven verstoren.

Posttraumatische stressstoornis treft een persoon fysiek, emotioneel, psychologisch, en gedrag.

Fysieke problemen: gastro-intestinale problemen, hoofdpijn, schommelingen in gewicht, slaapstoornissen, huidaandoeningen

Emotionele problemen: woede, angst, paranoia, huilbuien, woede, verdriet

Psychologische problemen: depressie, angst, enz.

Gedragsproblemen: weigering om het huis te verlaten, angst voor openbare plaatsen, veranderingen in hygiëne, zelfsaboterend gedrag.

Als we een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt of verdriet door verlies ervaren, weet dan dat er geen tijdlijn is voor rouw. Velen ervaren verdriet anders.

Hoe we het ervaren, kan zijn hoe onze geest en ons lichaam omgaan met het traumatische verlies.

Laat me weten wat je laatst triggerde.

Gepubliceerd door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe!