Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent zelfzorg

Herstel wordt een manier van leven!

De narcist bracht jaren door met het langzaam afbreken van je gevoel van eigenwaarde en spirit. Als gevolg hiervan is genezing van complex trauma en PTSD een continu proces, althans in het begin. Maar is er geen garantie dat niets je nog zal trigger en je geen pijn zal doen. Daarom wordt herstel een manier van leven.

Dit is wat mensen beseffen als ze door de stadia van genezing na narcistisch misbruik heen werken. Het is onverstandig en ronduit ongezond, om te bedenken dat je deze mentaliteit simpelweg kunt ‘breken’ terwijl je geneest van narcistisch misbruik. ⁣⁣ ⁣⁣

De waarheid over echte genezing?

Er is geen omzeiling van pijn. Echte genezing omvat het verwerken van emoties en het opnieuw bedraden van neurale paden. Wanneer mensen modaliteiten proberen die onmiddellijke genezing beloven, voelen ze zich in het begin misschien veranderd, maar velen ervaren een terugslageffect van een elastiekje dat verwoestend kan zijn.

Het is vergelijkbaar met decompressieziekte wanneer een duiker te snel opstijgt naar het wateroppervlak. Evenzo moet je ziel het genezingsproces op zijn eigen tijd ervaren.

Er bestaat niet zoiets als onmiddellijke genezing of triggers voor altijd uitwissen.

We worden verondersteld triggers te hebben. Het is hoe onze hersenen en intuïtie ons beschermen. Ze helpen ons te weten wanneer iets bekend is, of het nu in een negatieve of positieve context is. ⁣⁣ De beste spirituele genezers die ik ken … intuïtieve coaches, sjamanen en medicijnmannen en – vrouwen werken allemaal nog aan zichzelf. Omdat dat is waar mens zijn om draait.

We groeien en evolueren altijd. ⁣ ⁣⁣

Je kunt genezen en je het gelukkigste voelen dat je ooit hebt gevoeld, maar omdat we zielen zijn die onderworpen zijn aan de dingen die op deze aarde gebeuren en onderworpen zijn aan andere mensen die zich op verschillende niveaus van hun eigen reizen bevinden, kunnen we niet volledig immuun zijn voor pijn.

Iedereen die je iets anders vertelt, maakt je klaar voor mislukking omdat je normen voor jezelf zult hanteren die in het begin niet realistisch zijn. Genezing is niet een ‘ééns en voor altijd’. Herstel wordt een manier van leven. ⁣

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren