Misschien werden we wel geconditioneerd om in de sprookjesachtige beleving van relaties te geloven.
Velen van ons groeien op in een gezin waar we getuige zijn van relaties die disfunctioneel of beledigend zijn. Onze thuis was er één waar een echte kwetsbare emotionele band ontbreekt. Dit zorgt voor de perfecte situatie voor ons om aangetrokken te worden tot films, tv-shows en liedjes met het relatiesprookje. Ze tonen de liefde als geromantiseerde wederzijdse afhankelijkheid in het relatiesprookje.
In het relatiesprookje heb je een algemeen idee dat de perfecte persoon kan komen om je te “redden” van het leven zoals je het kent.
We gaan onze relaties aan in de verwachting dat iemand ons gelukkig maakt. De verwachting is er dat de partner aan al onze behoeften voldoet. We willen dat de partner ons het leven geeft dat we in films hebben gezien waarin het relatiesprookje te zien was. Dit legt een ongelooflijke druk op onze partners en onze relaties.
Met de tijd groeit de wrok.
Partners hebben niet het vermogen om duidelijk te communiceren. Bovendien begrijpen ze niet hun emotionele triggers. Ze stellen zich niet kwetsbaar genoeg op om de diepe, moeilijke, ongemakkelijke gesprekken te voeren die volwassen relaties vereisen en die niet kunnen in het relatiesprookje.
Meestal is dit wanneer partners buiten de relatie beginnen te kijken om de ‘fantasie’ van het relatiesprookje helemaal opnieuw in iemand anders te vinden. Het is onvermijdelijk dat de volgende relatie in hetzelfde patroon eindigt. Dit betekent dat de partners niet op zoek zijn naar relaties voor groei, evolutie en wederzijdse vrijheid.

Ouder-kinddynamiek in het relatiesprookje
Ze proberen gered te worden. Dit is de reden waarom in zoveel relaties de partners eigenlijk onbewust elkaar proberen te beheersen. Zoveel van hen hebben een ouder-kinddynamiek. De ene partner wordt de ouder van de andere.
Totdat we beginnen te begrijpen hoe volwassen liefde en relaties eruit zien, zullen we teleurgesteld blijven. We zullen de vaardigheden, hulpmiddelen en bewustzijn missen die nodig zijn om de genezing te cultiveren die in een volwassen liefde kan bestaan.
Bewust worden van het relatiesprookje.
Begin je bewust te worden van de berichten in liedjes, films, tv en shows. Ons entertainment weerspiegelt disfunctionele overtuigingen en codependente dynamieken over relaties.
Volwassen relaties zijn werk. Ze triggeren en zijn confronterend. En voor degenen onder ons die nog nooit een veilige gehechtheid hebben gekend kunnen ze eng of ongemakkelijk zijn.
Ze vereisen vaardigheden die velen van ons nooit hebben geleerd.
We hadden geen ouder die deze vaardigheden heeft gemodelleerd: duidelijke open communicatie, emotionele regulatie, bewustzijn van het zenuwstelsel, introspectie, conflictoplossing, duidelijke grenzen en kwetsbaarheid.
De focus van zoveel mensen in relaties is hoe hun partner eruitziet:
Hoe ze overkomen bij vrienden, familie, en op sociaal gebied. Ook op hun levensstijl of werk, hun status, de vakanties die ze nemen, de ring die ze krijgen wordt een grote focus gelegd.
Als we ons bewust worden van wat relaties werkelijk zijn, kunnen we betere partners worden en echte emotionele connecties voelen.
We kunnen relaties zien voor wat ze kunnen zijn: veilige ruimtes voor wederzijdse groei, evolutie en vrijheid.
Geen enkele relatie kan ons redden en bevrijden uit onze eigen gevangenis.
Als mens hebben we alleen de sleutel om de deuren te openen naar onze vrijheid, geluk, vrede en vreugde.
Totdat we ons eigen verhaal bezitten, kan niemand in ons leven komen en ons helpen het verhaal perfect te herschrijven!
- Narcistische mannen jongeleren met seksuele partners: gevaar!
- Seks met een narcist als controle wapen . Deel 2
- Genezing – De 56 gouden regels – de weg van ziekte naar genezing!
- Het uitbuiten van zwakte door een narcist(e).
- Is herhaaldelijk bedriegen een kenmerk van een psychopaat?
- Narcistische seks is er om je te laten dienen. deel 2

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren