Narcist denkt niet als normale mens: geen verantwoordelijkheid

Wat slachtoffers van narcisten moeten begrijpen, is dat narcisten niet als normale mensen denken, ze hebben verschillende agenda’s. De doelen van een narcist zijn zaken als je onder controle houden, hun narcistische voorraad krijgen of iets wat hun disfunctionele eetlust voedt waarvoor ze geen verantwoordelijkheid nemen.

geen verantwoordelijkheid voor de narcist

Dus terwijl je een gesprek met hen probeert te voeren over, laten we zeggen, de problemen in je relatie, doen ze dingen als stonewalling (negeren of kijken naar je met die blanco blik en helemaal niets zeggen) of je afleiden van je aandacht en het gesprek op een andere manier manipuleren.

Je moet begrijpen, ze willen nergens de verantwoordelijkheid voor nemen, en ze willen absoluut niets veranderen. Ze willen blijven doen wat ze willen, zonder gevolgen. Je moet het duidelijk begrijpen, ze willen absoluut niet dezelfde dingen die jij wilt.

Dat is waarom ze spelletjes spelen, manipuleren, liegen en al het andere dat ze doen, het is een manier om af te leiden van het geen verantwoordelijkheid nemen, controle te houden en je onbelangrijk en onwaardig te laten voelen.

Daarom heb je er nooit iets van begrepen, ze hebben een heel andere agenda. Eén die je niet kent of waarmee je nooit hebt ingestemd. Meer over wie er geen verantwoordelijkheid vind je in de artikels als je zoekt op “narcisme.blog verantwoordelijkheid’.

Ik zou van harte willen dat dit artikel je vandaag heeft geholpen om je hoop, vertrouwen en troost te geven dat er opluchting, kracht en wederopbouw is van de ervaring van narcistisch misbruik.

Ik weet al lang dat ons grootste goud uit de diepste duisternis wordt gedolven.

Als wat ik geschreven heb diep met je resoneert, zou ik graag zien dat je NARP bekijkt, het pad dat ikzelf en zoveel anderen hebben gevolgd om te evolueren en onszelf te bevrijden.

Als Bol.com-partner ontvang ik een kleine commissie op aankopen zonder dat het jou iets kost om de kosten van onze website te kunnen dragen. Steunen kun je door te klikken op de bol.com publiciteit.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq


Geef een reactie, vraag of antwoord.