Kinderen op de eerste plaats tegenover een narcistische ouder zetten.

Kinderen op de eerste plaats tegenover een narcistische ouder zetten.

Zet kinderen op de eerste plaats tegenover een narcistische ouder betekent dat je beslissingen neemt op basis van “wat er in het beste belang van de kinderen is.”

Het maakt niet uit wat de gevolgen voor de ouders en alle andere betrokken partijen zijn, je moet doen wat in het beste belang van de kinderen is en de kinderen op de eerste plaats tegenover een narcistische ouder zetten.

Als je dit leest, is de kans groot dat je ergens in het midden zit van een lange en moeilijke reis.

Op die reis zullen er vele vorken in de weg zitten dat je niet per se op dit moment ziet. Als je kinderen hebt, zul jezelf afvragen bij elke splitsing in de weg: “Welke manier het beste is voor de kinderen.” en het kiezen van die richting zal je helpen voorkomen dat aantal veel voorkomende fouten worden gemaakt.

Kinderen zijn vaak het slachtoffer in disfunctionele gezinssituaties.

Ze zetten immers in een positie van bijna volledige machteloosheid zitten.

Kinderen hebben inferieure fysieke kracht waarmee ze zich weinig kunnen verdedigen.

Ze missen de ervaring en geestelijke geschiktheid om volledig te begrijpen wat er gebeurt.

Ze hebben over het algemeen geen alternatief middel van voedsel, onderdak en emotionele comfort dan dat van hun ouders.

hechtingsproblemen bij kinderen
klik op de foto

Maar niet als ze gruwelijke zichtbare littekens, snijwonden en blauwe plekken hebben op hun lichaam.  Hebben ze misschien geen toegang tot wettelijke bescherming van één van hun ouders?

Zij kunnen worden blootgesteld aan chronische, aanhoudende fysiek emotioneel of seksueel misbruik zonder ontkomen aan.

Ouders kunnen van elkaar scheiden, maar kinderen kunnen niet van hun ouders scheiden. Daarom is het zeker belangrijk om kinderen op de eerste plaats tegenover de narcistische ouder te zetten.

Uit onderzoek is gebleken dat de overgrote meerderheid van kindermishandeling en verwaarlozing optreedt in de handen van hun eigen ouders.

Door deze vaststelling, is het nodig dat als je te maken hebt met een persoon die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, dan moeten je kinderen op de eerste plaats komen. Je moet dat je hoogste voorrang geven om hen te beschermen.

Mensen die lijden aan narcistische persoonlijkheidsstoornissen hebben vaak niet de wil of het vermogen om te begrijpen hoe hun gedrag invloed heeft op de mensen om hen heen.

Als je zelf worstelt met dit als volwassen, dan moet je je voorstellen hoe moeilijk het is voor alle betrokken kinderen.

kinderen op de eerste plaats tegenover een narcistische ouder
klik op de foto

Daarom moet je nadenken. Je moet handelen om alles te doen wat in jouw vermogen ligt om te doen wat in hun eigen belang is. Je kunt niet doen wat er in het beste belang is van de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis of zelfs in jouw eigen belang.

Kinderen eerst plaatsen is niet alleen een ethische en morele verplichting.

Het is een nuttige strategie bij het minimaliseren van conflicten binnen een gezinssituatie.

Als je leeft of geleefd hebt voor een lange tijd met een persoon die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis, ben je waarschijnlijk geconfronteerd met veel “onmogelijke keuzes”, waar je je nietig voelt als je dat doet en wee als je dat niet doet.”

Geconfronteerd met dergelijke situaties, is het uitgangspunt van kinderen eerst, een techniek die kan helpen om jouw denken te verduidelijken.

Door het uitgangspunt kinderen eerst krijgen de behoeften van de kinderen een voorsprong op jouw eigen of iemand anders behoeften. Daardoor gaat je objectief meer rekening houden met de opties.

De kinderen eerst plaatsen wordt ook een goede juridische strategie bij het omgaan met familie rechtbank situaties. “Belang van de kinderen” is wat de meeste rechters in de gezinsrechtbank zoeken wanneer ze regeren bij voogdij.

Laat het ons weten of het bij jou ook zo is. Deze informatie delen met ons op sociale media betekent ondersteuning voor slachtoffers van narcisme.

Wanneer je wenst te groeien in zelfliefde en je wenst je narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze privé-Support group VKoN. Lees eerst de info voordat je aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees