Wat te doen als ouder van kinderen beïnvloedt door een narcist? 4

Wat te doen als ouder van kinderen beïnvloedt door een narcist? 4

Wie stopt na één strategie te hebben geprobeerd?

Je mag niet stoppen met de manier van communiceren dat je zo juist hebt  geëxperimenteerd met je kinderen. Je kunt blijven variëren tot je een strategie gevonden hebt die bij de narcist en bij je kinderen werkt. Als je als ouder van kinderen beïnvloedt door een narcist hebt gevonden waarom je de strijd nooit zal opgeven dan is dat net alsof je opnieuw bent geboren.

Als je niet studeert over narcisme, als je niet hard werkt om nieuwe communicatie strategieën te leren, als je je niet 120% inzet voor het leven dat je hebt, dan zul je je nooit ontdekken waarom je was geboren, omdat je veel te bang bent om die kans die je hebt met volle teugen te benutten.

Als de pijn van het verleden en de pijn veroorzaakt door de narcist in het nu een belangrijke rol speelt, en dat doet het, dan dien je ook daaraan te werken. Die pijn die je niet compleet emotioneel beschikbaar maakt, moet je genezen.

Je kunt in het verleden in veel zaken mislukt zijn.

In grappige en minder grappige. Het kan zijn dat je als kind verschillende malen bent gefaald in een belangrijke test. Het zou kunnen dat sommigen je dan een beetje achterlijk vonden of niet gebouwd bent uit het fantastische genetische materiaal.

Het kan zijn dat je enkele keren bent gefaald aan de universiteit. Het kan ook zijn dat je bij sollicitaties hebt gefaald.

Je zult het kunnen gewoon worden om te worden geweigerd, om te worden vernederd door anderen, zonder dat je het daarbij opgeeft.

Een van de zaken die je gaat moeten begrijpen is dat je wordt verondersteld te mislukken. Want een mislukking is de trap om je doel te bereiken. 

Het is door mislukking dat je terugkoppeling krijgt over de strategie die wel of niet werkt. Wel, een relatie met een narcist werkt niet. Hoe jij denkt dat een relatie moest zijn, werkte niet. Deze kennis heeft je de mogelijkheid om aan jezelf te werken en je normen voor een goede relatie aan te leggen en je grenzen te bewaken.

Je moet zoeken naar een logische reden waarom iets in een bepaalde omstandigheid is mislukt.

Want mislukking is een ervaring die leidt tot wijsheid en een sterkere versie maakt van onszelf.

Misschien had je vroeger een soort angst voor een examen of een toets. Ik weet niet hoe je reageert in de rechtbank, ik weet niet hoe je reageert als je geconfronteerd wordt met de narcist op een onverwacht moment.

Dat kan ook een test zijn. Maar het slechtste wat je kan doen is weglopen, of de confrontatie vermijden. Spreek in alle geval met je advocaat om te weten of het een positief resultaat heeft als je aanwezig bent. Omdat je vroeger al eens zeer moeilijk hebt gehad in de rechtszaal betekent dat niet dat je een mislukking bent.

Dat komt misschien erg cliché over, maar mislukken is echt iets menselijks van alle tijden.

Je kunt daar, maar weinig anders over vertellen dan hetzelfde als duizend jaar geleden dat is zeer echt basic. Iedereen kent zo wel cliché verhalen rond mislukken.

Het gaat altijd over vallen en opstaan. Of over iemand die roet in het eten gooit, of die het oorspronkelijk plan om zeep brengt. Maar we mogen niet vergeten dat er ook rondlopen met 2 linkerhanden en dat het dan niet te verwonderen is dat alles in de soep loopt.

Hoe voel jij je over mislukken?

Hoeveel keer kan er iets bij jou mislukken voordat je aan de grond zit? Op een schaal van 0 tot 10, beschouw je je een excellente doorzetter en heb je een 10? Je dient daaraan te werken om te verbeteren, zodat je een 10 hebt.

Ga je lessen trekken en leren uit wat niet werkte in het opvoeden van je kinderen?

Op een schaal van 0 tot 10, beschouw je jezelf als iemand met een ongelooflijke leergierigheid hebt en heb je een 10?

Ik hoop dat je een journaal bijhoudt van de vorderingen die je maakt als ouder en wat de kinderen allemaal meemaken. En telkens als het mislukt kun je die ervaring aan je dagboek toevoegen. Zo ga je immers patronen ontdekken, iets leren en sterker worden. Je gaat zaken ontdekken door je eigen studie van de communicatie die je doet, maar ook over je eigen karakter.

Telkens als je iets nieuws probeert, kun je sterker worden.

Door iets nieuws te proberen kun je in de richting evolueren waarin je wenst te gaan. Zelfs al krijg je niet het ultieme resultaat dat je zou willen, je leert iets over je band met je kinderen en over jezelf.

Hoe je wordt, terwijl je nieuwe strategieën uitprobeert dat is belangrijk, want het is gedurende de weg die je aflegt dat je gehard wordt. Dat is uiteindelijk de reden waarom ze je gaan vertrouwen en niet de narcist waar ze systematisch de leugenachtigheid gaan inzien.

En dat is de reden waarom de meeste mensen het niet doen en zich zo de kans ontnemen om te slagen. Misschien zijn ze bang om te slagen.

Maar eigenlijk zou je telkens moeten gefeliciteerd worden wanneer je iets creatiefs met je kinderen onderneemt, want het toont dat je levendig bent dat je niet bij de pakken blijft zitten, allemaal zaken waartoe de narcist niet toe in staat is.

ouder kinderen beïnvloedt narcist
Klik hier voor meer informatie

Maar jij wordt er door sterker. Dus kijk terug naar wat je moet doen en wat je niet mag doen, tot dat je het volledig onder de knie hebt. Misschien maak je toch weer een foutje.

Door de werktuigen te gebruiken zul je je er mee leren omgaan en beter en beter worden.

Dus hoe meer je naar dit artikel teruggrijpt, wat ik hoop, al is het honderd keer, hoe beter je zult worden. Telkens wanneer je teruggrijpt naar dit artikel betekent het dat je iets doet aan je situatie.

Er zijn veel mensen die niets doen, omdat ze geen fouten wensen te maken. Maar fouten brengen ons tot een volgend niveau van begrip.

Ze hebben schrik van mislukking, maar ook schrik van resultaten. Het liefst hadden ze de situatie gelaten zoals ze was want ze hebben schrik van het onbekende. Je moet daar moed voor hebben.

Een definitie van moed zou kunnen zijn dat je de capaciteit hebt om van mislukking naar mislukking te gaan zonder je enthousiasme te verliezen, zonder je passie te verliezen, zonder je zingeving te verliezen. Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren wat de kans vergroot dat je volledig kunt herstellen.

 Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt, omdat dan de kennis kan gebruikt worden in je leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat je het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat je nog zou willen toevoegen.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees