Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent relax Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist veerkracht

Soorten Angst voor de narcist overwinnen Deel 1

Je gedachten gebruiken om angst te overwinnen. De meeste vrees is gewoon slecht beheer van onze eigen geestelijke vermogens.

Je emoties en hormonen zijn verstoord.  In het algemeen merk je dat je steeds vaker in paniek en depressieve toestanden raakt. Je deed alles wat mogelijk was en nu ben je leeg. Zoek om de angst voor de narcist overwinnen!

Het was moeilijk om uit bed te komen en iets gedaan te krijgen. Je fantaseert over ergens ver weg ontsnappen en toch geeft het idee om je partner niet meer te zien je ondraaglijke pijn. Je gaat je angst voor de narcist overwinnen. Of niet soms?

Ik vind dat angst voor de narcist overwinnen veel te veel aandacht krijgt. Dat er teveel belang aangehecht wordt.

Zo veel mensen zeggen dat ze geen actie ondernemen, omdat ze teveel angst hebben.

Vrees houdt mensen tegen en ik denk dat dit is zo veel voorkomt in onze taal, tot het punt waar het bijna komisch is. Het is belachelijk.

Waarvan zijn ze bang? Waar zijn ze bang voor?

We leven nu in de moderne wereld die relatief veilig is waar er niet al deze impulsieve angsten zijn die worden gedreven door een fysieke werkelijkheid.

We worden niet zo vaak achtervolgd door dieren die proberen om ons te doden.

De meeste van de angsten die we eigenlijk hebben zijn negatieve contemplatieve gedachten dat wij te vaak opnieuw herhalen en we associëren zo veel pijn daarmee dat dat gewoon wordt.

Oh, het is angst, alsof angst voor de narcist overwinnen

een grote onkenbaar monster is.

Een schrikachtig vreselijke ding wat het meestal niet is.

De meeste vrees is gewoon slecht beheer van onze eigen geestelijke vermogens.

Het is niet een impulsieve fysieke ding gemaakt in onze hersenen dat ons zegt om te vechten of te vluchten, en dat iedereen wil gebruiken als een excuus.

We hebben nog steeds al deze biologische psychologen en mensen die zeggen dat angst een impulsief menselijk ding is dat we niet begrijpen of bewust van zijn.

Het is om de onbewuste angst voor de narcist te overwinnen die ons teniet doet. Het is zoals zeggen dat je je eroverheen moet zetten!

De neurowetenschappen laten blijken dat we veel meer krachtige mogelijkheden hebben dan de meesten van ons denken dat we hebben.

De realiteit is dat de meeste angst meestal een contemplatief proces is. Als u eenmaal begrijpen wat het eigenlijk is, is het meestal een contemplatief proces, dan is het alsof ze weten dat ze angst kunnen overwinnen.

Wat is angst voor de narcist overwinnen?

Waarvan zijn we zo bang voor?

Wat is dit ding waarvan we wij vrezen dat het ons zo veel pijn in ons leven zal brengen?

Heb je ooit nagedacht wat angst precies is? Wat is het ding dat waarvan we zo bang zijn dat al deze pijn in ons leven zal brengen?

Ik herinner dat ik dat probeerde uit te zoeken voor mezelf en als ik dat gedaan had, was ik niet meer zo bang.

Soms als u eenmaal dingen begrijpt zijn ze niet meer zo angstaanjagend.

Eenmaal iets kenbaar wordt dan kunt u vaardigheden daaromheen ontwikkelen en zodra u competentie omheen angst hebt ontwikkeld kunt u daarrond vertrouwen ontwikkelen.

Er is dit oude ding in de psychologie genaamd ‘vaardigheid vertrouwen “loop”‘ dat is hoe meer je iets begrijpen hoe meer vertrouwen je in dat gebied hebt.

Het is hetzelfde ding met alles wat er gebeurt dat impulsief angst maakt  in jezelf. Nu, als u eenmaal begrijpt wat dat is, dan kun je er beter mee omgaan, omdat wat we allemaal in feite bang zijn voor drie soorten pijn, drie gebieden waar we de pijn kunnen ervaren die in ons lichaam en geest ervaren worden.

Vervolgens, zodra wij dat begrijpen, kunnen we onze mentaliteit rondom die dingen in de juiste richting brengen en niet langer worden gefrustreerd of gestopt door die angst.

De eerste angst soort wat wij vrezen als pijn in ons leven is wat ik noem de pijn van het verlies.

Dit is, als ik mijn leven verander of dit nieuwe ding doe dan zal ik verlies ervaren en omdat ik verlies ervaar, wil ik het niet doen, dus ik ben bang om het te proberen, omdat ik bang ben dat ik iets zou verliezen dat ik graag heb, waarvoor ik zorg draag of aanbid.

Als ik die grote verandering in mijn leven zou doen dan zou ik mijn werk kunnen verliezen bijvoorbeeld.

Ik zou mijn relatie kunnen verliezen met mijn echtgenoot, ik zou mijn verbinding met mijn kinderen kunnen verliezen of ik zou mijn passie of een uitkering kunnen verliezen.

Ik herinner me toen ik wilde mijn eigen bedrijf beginnen was iedereen al die angst in me aan het maken door aldoor te zeggen wees voorzichtig want dit is zeer gevaarlijk.

U wilt niet met uw baan ophouden en al die zekerheid die je hebt verliezen. Wat zal er gebeuren met uw vast inkomen dat verlies je.

Toch zijn er al deze dingen waar de meeste mensen denken angst voor te hebben.

Angst voor verlies aan zekerheid.

De realiteit is dat een deel daarvan waar was. Als ik meer nadenk  over de situatie was ik bezorgd en bang dat ik de zekerheid zou verliezen die mijn baan verstrekte.

Aan te nemen is dat ik zou het gestage salaris, die we allemaal willen, verliezen.

Hoe dan ook zou ik de voorspelbaarheid van mijn carrièrepad verliezen.

Ik zou verliezen dat mooi proces van het hebben van managers rondom me om te coachen die mij naar hogere niveaus van prestaties zouden brengen.

Voor het grootste deel zou ik de kameraadschap van de collega’s verliezen, ik hield van mijn collega’s.

In essentie zou eik en deel van het werk waarvan ik hield verliezen.

Ik zou die geweldige lunch en cafetaria verliezen.

Dus dan denkt u over alle dingen die je gaat verliezen en die stoppen u van het nemen van de beslissing om te stoppen met de vaste job.

Het is hetzelfde ding, als mensen proberen om te stoppen met roken of een dieet proberen zijn ze bang dat ze die rook pauze gaan verliezen die hen rust brengt, het comfort en het gevoel van kalmte die een diepe ademhaling van een sigaret geeft, hoewel ze de dood ademhalen.

Ze zijn bang dat als ze hun dieet veranderen, zij het voedsel gaan verliezen waarvan ze zoveel houden dat zij zoveel liefde en gezelligheid aan tafel zullen verliezen, waardoor ze beslissen om het niet te wijzigen. Dat is wat mensen doen, ze vrezen een verlies.

De groeitaken doen, stap voor stap is het proces dat je naar binnen leidt om de oude trauma’s en onderbewuste wonden te vinden en te laden. Om dit meer te begrijpen ga je naar het menu/bio waar ik je ook laat kennismaken met gratis en betalende programma’s om je te laten zien hoe dit proces werkt.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren