Categorieën
groeitaak Recent zelffocus

10 dingen die je persoonlijke energie kunnen wegnemen voor traumaherstel

1. Houding

Als we ‘s ochtends uit het raam kijken en in een slechte bui raken omdat het een bewolkte dag is, laten we iets buiten onszelf bepalen hoe we ons voelen. En ons lichaam en persoonlijke energie zullen daarnaar reageren. We willen een houding met een betere kijk op het leven ongeacht situatie of omstandigheden.

2. Onderzoek naar Negatieve Informatie Online

Vaak wanneer we online gaan zoeken naar antwoorden en dit kan best vermoeiend worden. Check in bij jezelf en vraag of het nuttig voor je is.

3. Vergelijking

Jezelf vergelijken met iemand anders is geen goed gebruik van energie. Je weet niet wat die persoon heeft of meemaakt. Het is dus het beste om je energie gericht te houden op jezelf en wat je kunt doen.

4. Slaapkameromgeving

De slaapkamer gaat gepaard met slaap en kan dus drainerend zijn om er steeds in te zijn. Probeer uit de slaapkamer te komen en in je woonruimte te komen wanneer mogelijk of buiten voor een korte periode als het gepast is. Als je slaapkamer een plek is waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt, creëer dan een omgeving waar je van geniet door inspirerende quotes, foto’s waar je van houdt enz

5. Uitdroging

Uitdroging kan vermoeidheid veroorzaken. Zorg ervoor dat je regelmatig water drinkt.

6. T.V. demotiveren

Stop met televisie kijken die demotiverend, inspiratieloos is, waardoor je uitgeput bent. Als je wel televisie kijkt kies dan iets wat inspirerend voor je is. Dat je opheft.

7. Internetgebruik

Wees je bewust van hoeveel tijd je internet gebruikt en hoe je je daarna voelt. Als je je er niet goed van voelt, beperk je tijd online.

8. Social Media

Het is belangrijk dat we bij onszelf checken en merken hoeveel tijd we op sociale media besteden en hoe het ons laat voelen. Mensen in het algemeen melden vaak dat ze zich beter voelen als ze minder gebruikmaken van sociale media. Deconnecteer van tijd tot tijd.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren