Het feit dat de domme persoon vaak koppig is, mag ons niet blind maken voor het feit dat hij niet onafhankelijk is.

In 1945 schreef Dietrich Bonhoeffer vanuit de gevangenis terwijl hij wachtte om te worden opgehangen voor het bekritiseren van Adolf Hitler dat het Duitse volk niet kwaadaardig was in het steunen van Hitler, ze waren dom.

Bonhoeffer schreef dat domheid iets is wat je verwerft.

“Bij nadere observatie wordt het duidelijk dat elke sterke toename van de macht in de publieke sfeer, of het nu van politieke of religieuze of ideologische aard is, een groot deel van de mensheid met domheid besmet. Het lijkt er zelfs op dat dit praktisch een sociologisch-psychologische wet is. De kracht van de een heeft de domheid van de ander nodig.
Het proces dat hier aan het werk is, is niet dat bepaalde menselijke capaciteiten, bijvoorbeeld het intellect, plotseling atrofiëren of falen.
In plaats daarvan lijkt het erop dat mensen onder de overweldigende invloed van toenemende macht beroofd worden van hun innerlijke onafhankelijkheid, en min of meer bewust opgeven om een ​​autonome positie in te nemen ten opzichte van de opkomende omstandigheden.

domme persoon
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Het feit dat de domme persoon vaak koppig is, mag ons niet blind maken voor het feit dat hij niet onafhankelijk is.

In gesprek met hem heb je als het ware het gevoel dat je helemaal niet met een persoon te maken hebt, maar met leuzen, steekwoorden en dergelijke die bezit van hem hebben genomen. Hij is betoverd, verblind, misbruikt en misbruikt in zijn wezen.
Door zo een hersenloos instrument te zijn geworden, zal de domme persoon ook in staat zijn tot elk kwaad en tegelijkertijd niet in staat om te zien dat het slecht is. Dit is waar het gevaar van duivels misbruik op de loer ligt, want het is dit dat voor eens en voor altijd de mens kan vernietigen.”
Deze domheid geldt voor alle politieke partijen. Elke keer dat je een vraag stelt en het antwoord is een slogan, is dat omdat ze geen antwoord hebben. Zij zijn dom.

Gebrekkige relatievaardigheden (EQ) van de narcist maken hem niet dom.

Is er iets dat ik niet kan zien? Ben ik blind?

Trauma en traumazorg in Europa

Pleegzorg gebruikte onze menselijke natuur tegen ons!

Er is werk aan de winkel als je onafhankelijk van de narcist wil worden. Deel 1

Onafhankelijk van de narcist worden betekend: werk aan de winkel. Deel 2

over samenleving

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees