Tips zodat sociale media je herstel niet blokkeert

Tips zodat sociale media je herstel niet blokkeert

Social media heeft zijn plaats. Ik gebruik het uiteraard voor promotie voor “narcisme.blog” en ook om bij te blijven met familie. Hier volgens enkele tips voor sociale media die je herstel zullen bevorderen.

Maar het heeft ook een donkere kant. Een die de slechtste mensen gebruiken en verdriet en ellende veroorzaakt. Het kan ook met groot effect worden gebruikt als wapen om anderen pijn te doen. Je weet waar ik het over heb.

Je probeert grenzen te stellen en dingen op jouw voorwaarden te stellen. En wat verschijnt er op je Facebook-feed? Een mooie herinnering van een jaar geleden met jou en je ex of ouder of kind die iets deden.

Boem! Verdriet, angst, woede overspoelen je als een tsunami. Of misschien doe je het heel goed om geen contact te maken, maar kan je af en toe niet laten om eens te piepen op het profiel van je ex.

En daar is het, het fotografische bewijs dat ze “hun beste leven leiden”. Boem! Die onzekerheden duiken op, die gevoelens van lage eigenwaarde. Of misschien zijn het die “willekeurige” vriendschapsverzoeken die een beetje onbetrouwbaar lijken.

tips sociale media herstel
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Angst overspoelt je, “wanneer zal dit eindigen?”

De realiteit is dat sociale media geweldig kunnen zijn, maar het kan ook onze mentale gezondheid schaden en ons herstel blokkeren.

Mijn beste tips:

Zet een lijst met afleidingen vast op jouw koelkast om naar te verwijzen als je de drang krijgt om te snuffelen.

Vergrendel jouw privacy. Maak jezelf moeilijker om te vinden.
Beperk je tijd op sociale media. Het leven bestaat ook buiten dat kleine flatscreen. Ga ervoor.
Veel is allemaal nep op sociale media. We plaatsen allemaal alleen de hoogtepunten.

Dus neem alles met een snufje zout en vergelijk jezelf NOOIT met iemand anders. Je bent een unieke jij en je doet het prima! En je hebt echt die likes niet nodig om gelukkig te zijn.

En ja, het is ironisch dat ik dit op sociale media post.
Wees voorzichtig

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees