Tips zodat sociale media je herstel niet blokkeert

Social media heeft zijn plaats. Ik gebruik het uiteraard voor promotie voor “narcisme.blog” en ook om bij te blijven met familie. Hier volgens enkele tips voor sociale media die je herstel zullen bevorderen.

Maar het heeft ook een donkere kant. Een die de slechtste mensen gebruiken en verdriet en ellende veroorzaakt. Het kan ook met groot effect worden gebruikt als wapen om anderen pijn te doen. Je weet waar ik het over heb.

Je probeert grenzen te stellen en dingen op jouw voorwaarden te stellen. En wat verschijnt er op je Facebook-feed? Een mooie herinnering van een jaar geleden met jou en je ex of ouder of kind die iets deden.

Boem! Verdriet, angst, woede overspoelen je als een tsunami. Of misschien doe je het heel goed om geen contact te maken, maar kan je af en toe niet laten om eens te piepen op het profiel van je ex.

En daar is het, het fotografische bewijs dat ze “hun beste leven leiden”. Boem! Die onzekerheden duiken op, die gevoelens van lage eigenwaarde. Of misschien zijn het die “willekeurige” vriendschapsverzoeken die een beetje onbetrouwbaar lijken.

Angst overspoelt je, “wanneer zal dit eindigen?”

De realiteit is dat sociale media geweldig kunnen zijn, maar het kan ook onze mentale gezondheid schaden en ons herstel blokkeren.

Mijn beste tips:

Zet een lijst met afleidingen vast op jouw koelkast om naar te verwijzen als je de drang krijgt om te snuffelen.

Vergrendel jouw privacy. Maak jezelf moeilijker om te vinden.
Beperk je tijd op sociale media. Het leven bestaat ook buiten dat kleine flatscreen. Ga ervoor.
Veel is allemaal nep op sociale media. We plaatsen allemaal alleen de hoogtepunten.

Dus neem alles met een snufje zout en vergelijk jezelf NOOIT met iemand anders. Je bent een unieke jij en je doet het prima! En je hebt echt die likes niet nodig om gelukkig te zijn.

En ja het is ironisch dat ik dit op sociale media post.
Wees voorzichtig

Bekijk onze programma’s op NarcismeHelp

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!