Zenuwstelsel regulering oefeningen

Zenuwstelsel regulering oefeningen

Toen ik mijn zenuwstelsel begon te reguleren, realiseerde ik me niet helemaal hoeveel dit proces mijn hele leven zou transformeren.

Als je gezond bent en hulpmiddelen hebt om te navigeren wat je triggert, is er echt een gevoel van motivatie en kracht die je vooruitstuwt in het leven waarmee je je voelt afgestemd op het leven. Je geeft prioriteit aan jezelf, misschien wel voor het eerst ooit. Dat is het gevolg van de balans die je krijgt door het in je realiteit weven van “zenuwstelsel regulering oefeningen.”

Ik begon 5 jaar geleden tools te leren gebruiken om me te helpen herstellen van chronische vermoeidheid, en chronische pijnen. Toen ik besefte dat het antwoord op mijn lage energie in mijn zenuwstelsel lag en niet alleen in mijn geest of gewoon ook niet alleen in mijn lichaam veranderde alles en begon ik te helen.

Je kunt starten met kleine stappen met oefenen vertrekkend vanwaar je nu bent (je huidig niveau) en je helpt om jezelf en de wereld op een nieuwe manier te leren ervaren. Volhouden met kleine oefeningen geeft je je leven terug.

zenuwstelsel regulering oefeningen
Een nieuwe bewuste versie van jezelf scheppen

Onze hersenen en lichaam hebben zich nog niet aangepast aan de plotselinge toename van chronische stressoren waaraan het moderne leven ons blootstelt.

Alles gaat zo snel, de wereld evolueert zo snel. De opeenvolging van crisissen en verandering geeft ons nauwelijks tijd om te ademen! Sterker velen moeten leren ademen, want onze hersen-long-as raakt ook vast.

We houden onze adem in, we ademen niet diep genoeg in of lang genoeg uit. Maar misschien is het tijd om weer te leren ademen, te leren vertragen om meer verbonden te voelen met onszelf.

Ik ben hersteld van een chronische ziekte, maar ik ben niet immuun voor stress of triggers. Ik ben zeker geen supermens, alleen omdat ik heb geleerd hoe ik mijn zenuwstelsel moet reguleren. Het leven blijft een oneindige leerschool. Zelfs met een aangeboren beperking aan mijn rug heb ik heel wat sportactiviteiten tot een goed einde kunnen brengen waar veel gezonder en sterker personen dit voor hen voor onmogelijk houden. (paracommando, marathon, 100 km duurloop)

MAAR het reguleren van mijn zenuwstelsel leerde me dat ik meer macht heb dan ik dacht over mijn gezondheid. Het leerde me dat ik kan kiezen om weg te lopen van dingen die me niet meer dienen. Het gaf me mijn stem terug, mijn gezondheid en een nieuw perspectief. Ik overdrijf niet eens als ik zeg: genees je zenuwstelsel, genees je leven.

Wat niemand je ook vertelt, is dat chronische angst (stress) een van de belangrijkste drijfveren is van chronische ziekte.

Ik begon pas een belangrijke heling van angst te ervaren toen ik de gevoelens en sensaties in mijn lichaam begon aan te pakken en mijn zenuwstelsel te helpen de stresscyclus te voltooien die de eerste trigger daarvoor was.

En toen ik dit eenmaal deed, ervaarde ik een enorme verschuiving in mijn symptomen, chronische pijn en vermoeidheid. Door herhaalde oefening kun je de taal van het lichaam leren, je symptomen opnemen en ze omzetten in afstemming voor heling en transformatie.

Angst is een impuls in ons lichaam die zegt: ik ben nu niet veilig. Leren hoe je dat deel van je samenhangend kunt kalmeren, verandert je neurobiologie, reguleert je zenuwstelsel en helpt je te helen. Je kunt de oorsprong van de angst ontrafelen en de delen van jezelf verzorgen die rust en regulering nodig hebben.

Angst is energie in het lichaam die voortkomt uit een tijd in ons leven waarin we niet over de middelen beschikten om te overwinnen wat ons overweldigde, wat aanmatigend en moeilijk was om mee om te gaan, meestal onze kindertijd.

Angst is een deel van ons dat opduikt in tijden in ons leven waarin we een soortgelijk gevoel voelen als de eerste keer dat we het niet aankonden. Het verschil is dat we nu volwassen zijn. We hebben nu meer cognitieve en somatische inzichten om te leren hoe we contact kunnen maken met ons vroeger zelf (innerlijk kind) en hem leren hoe hij veilig kan zijn en weer thuis kan komen bij onszelf.

Bij somatische oefeningen spreek je niet de gedachten in je hoofd aan, maar het gevoel in het lichaam.

We merken op welk deel van ons lichaam onze aandacht vraagt als we ons angstig voelen (ribbenkast en hart). We geven het onze aandacht door onze handen erop te leggen. Ook staan we onszelf toe om te voelen hoe de warmte van onze handen warme energie uitstraalt naar dat deel van ons. Stel je een warm omhelzend licht voor dat zich door je heen verspreidt.

We vragen dan aan dit gevoel in het lichaam “wat heb je nodig?” en het meest voor de hand liggende antwoord is vaak zoiets als “je veilig en kalm voelen”, maar als we een beetje dieper contact maken, ontdekken we dat het meer in de trant is van “geliefd te worden” en “zich waardig te voelen”, “om genoeg te zijn zoals ik ben” enz.

Uiteindelijk wil dit deel van ons “veiligheid” voelen. Dit deel wil geworteld zijn (geweven realiteit) in een geaarde verbinding, onvoorwaardelijke liefde, onvoorwaardelijke waardigheid en authentieke genoegheid. (het gevoel dat je goed genoeg bent)

Dus om aan deze behoefte te voldoen, hoe kunnen we ons deel de zelfliefde geven die het nodig heeft om zich veilig te voelen?

We kunnen onszelf omhelzen en zeggen “Ik hou van jou”. Of we kunnen ons de allereerste keer herinneren dat we dit gevoel ooit in ons lichaam voelden (4-5-6-7 jaar oud) en dan stellen we ons voor dat we daar zijn met ons jongere zelf en het geven wat het nodig heeft, bijvoorbeeld ‘een warme knuffel’ en zeggen “je bent gewoon perfect zoals je bent”.

Angst is een fysiek gevoel dat moet worden aangepakt.

De medische wereld ontdekt dat de meeste mensen die lijden aan chronische vermoeidheid of chronische onverklaarbare symptomen veel onverwerkte gevoelens in het lichaam hebben, zoals angst, die in grote mate bijdragen aan de puzzel van lichaam en geest genezen.

Het integreren van beweging in je hersenhertraining, traumagenezing en het herwinnen van balans in het zenuwstelsel kan buitengewoon nuttig zijn, vooral zachte bewegingen die ritme vinden met de stroom van je lichaam.

Somatische oefeningen zoals in Kuan-Yin Qigong zijn geweldig om in het lichaam te bewegen, waardoor patronen zoals angst en waakzaamheid kunnen verzachten.

Qigong

Qigong is een traditionele Chinese geneeskundepraktijk die oefeningen gebruikt om energie in lichaam en geest te verbeteren, met als doel gezondheid en welzijn te verbeteren en te behouden.

Deze discipline is wat we noemen een Energiesysteem Modifier. ESM’s helpen bij het reguleren van de geestlichaamsfysiologie.

Qigong is een bewuste beweging waarbij diepe ritmische ademhaling wordt gecombineerd met gecoördineerde langzaam stromende beweging. De bewegingen stimuleren de doorbloeding, lymfestroom, ventrale vagale activering, theta hersengolfstimulatie en stimulatie van lichaamsmeridiaan.

Deze specifieke beweging tikt in het hart en pericardiummeridiaan, helpt de hartslag/kloppingen te vertragen, abnormale hartritmes te reguleren en algemene stressniveaus in het lichaam te reguleren.

In de Chinese geneeskunde vertegenwoordigt Qi de onmisbare levenskracht die door de hele natuur stroomt (inclusief in ons en ons geestlichaam).

Deze Energie is de vitaliteit die leven en richting geeft aan alle materie. Gebalanceerde beweging van QI heeft de kracht om het lichaam te versterken, energie te geven en te helen en dit is ons doel met deze oefeningen.

Wetenschappelijk gezien kijken we naar een combinatie van neurofysiologische communicatie die nuttige tweerichtingssignalen uitstuurt naar en vanuit onze hersenen en lichaam die langdurige genezing en reparatie aanmoedigen.

Disregulatie van het energiesysteem kan eruit zien als:

angst, depressie, vermoeidheid, geluid/lichtgevoeligheid, geheugenverlies, slapeloosheid, wazig zicht, chronische pijn, immuunsysteemstoornissen, vaak ziek, grillige geest, gevoelloze geest, dissociatie, depersonalisatie en ziekte.

Er volgen vaak diagnoses zoals: chronische vermoeidheid/ME, POTS, fibromyalgie, long Covid, chronische pijn, chronische Lyme, IBS, chronische migraine, posthersenschudding syndroom, hormoon deregulatie.

Gebruik deze ESM bewuste bewegingsoefening van Qigong naast je geestlichaam tools om flexibiliteit te helpen ontwikkelen binnen je geestlichaam energie.

Zelfgenezersgroep

Gegroeid uit het lezerspubliek van onze blog is er een groeiende gemeenschap van inspirerende zelfgenezers ontstaan die haar hart en ziel vormen. Ik ga het kort en zoet houden. Dit begon als een blog rond narcisme. Ik verkoos de richting te nemen voor een missie gedreven zelfgenezersgroep met mensen die zich niet afzetten tegen wetenschap noch tegen spiritualiteit en die ondanks ze de positie in nemen voor bescherming van kwetsbaarheid niet polariserend werken.

Ik ben trots op ieder van jullie die regelmatig terugkeren en op diegenen die zich aansluiten bij VKoN. Ik ben trots op alle momenten die jullie hebben meegemaakt waarin jullie ervoor KIEZEN om dingen anders te doen/denken/voelen, en op een nieuwe manier, die je leven veranderen, één neuraal signaal per keer, één verbinding per keer, één oefening per keer.

Het helen van je zenuwstelsel is meer dan alleen hulpmiddelen.

Het is het herschikken van de neurale netwerken die overeenkomen met je ware zelf, het kalmeren van je innerlijke kind en het geven van de levenservaring die je wilt en nodig hebt om in de helende zone te blijven. Jouw neurale netwerken zijn verbonden met andere neurale netwerken en de samenleving. Dat is een manier waarop we elkaar reguleren.

Bedankt, mijn vrouw en missiepartner voor het zijn van mijn inspiratie en de beste teamwerker die iemand zich maar kan wensen! Bedankt, mijn gezin voor je onvoorwaardelijke steun, voor het vasthouden van mijn hand door ziekte en welzijn.

Ook veel dankbaarheid aan onze life en online vrienden voor de geweldigste toevoeging van inspiratie aan ons team!

Bedankt JULLIE. Stuk voor stuk zelfgenezers. Bedankt om grenzen te stellen, jezelf op de eerste plaats te zetten en voor JOU te kiezen. Bedankt voor je toewijding aan je genezing en dat je ons betere beoefenaars maakt! Licht en heling voor iedereen

Doe lichaamsoefeningen een paar keer en laat me weten hoe het voor je voelt!

Om het juiste programma voor u te vinden, moet u uw onderzoek doen met kleine stappen in de toepassing van groeitaken.

Telkens als je een groeitaak gedurende een periode hebt volgehouden, neemt u er één bij. Uw programma stelt u samen door uw voorkeur en intuïtie te beschouwen als een belangrijke partner in het selecteren van de groeitaken.

Stel dat aquarel schilderen een grote bijdrage is voor uw welzijn en welbevinden, dan kunt u een online programma zoeken, een boek over dit onderwerp, of een reële groep of zelfs academie, maar ga eerst op zoek naar de try-outs en gratis programma’s zoals in het menu. Volhouden en deze activiteit weven in je levensstijl, dat is het hartverwarmende doel.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees