somatische hulpmiddelen

Somatische hulpmiddelen om het zenuwstelsel te helpen reguleren en tips.

Ga op je toppen van je tenen staan ​​en stuiter herhaaldelijk terug naar een platte voet, zodat je hele lichaam op en neer kan “stuiteren” van de vloer. Herhaal deze actie gedurende 30 sec, 3 x.
Sleutel: het zou geen pijn moeten doen. Je zou trillingen door je lichaam moeten voelen bewegen.

Adem 4 tellen in door je neus en adem 8 tellen uit. Terwijl je uitademt, duw je de achterkant van je tong tegen de achterkant van je keel en creëer je een luid “ng” -geluid zoals bij “zingen”. Herhaal dit gedurende 5 min.
sleutel: Ga liggen. Concentreer je op het gebruik van je middenrifspieren in plaats van je tussenribspieren, voel je buik op en neer gaan.

Masseer je hele oor. Trek en druk op de oorlellen. Volg met een vinger de plooien van je uitwendige oor in een S-vorm, masseer rond de opening van je oor. Herhaal dit zolang het goed voelt.
Sleutel: duw je vinger niet in je binnenoor, de massage is uitsluitend buitenoor en rond de opening.

Merk nu de verschuiving in je fysiologie op door het gebruik van deze somatische hulpmiddelen. Merk op of je je meer aanwezig voelt, voel je een gevoel van geaardheid.
Sleutel: een goede manier om te weten of het autonome zenuwstelsel in werking is getreden, is de behoefte om te gapen of diep te zuchten. Dit is een autonome responssignalering: herstellen en repareren.

Dit waren 3 voorbeelden van hulpmiddelen voor de verzorging van het zenuwstelsel om jouw lichaamsalarm/hypervigilantie/angst/stress te verminderen en jouw zenuwstelsel opnieuw te laten kalibreren.
Na het gebruik van deze somatische hulpmiddelen, zou dit een goed moment zijn om vervolgens uw cognitieve hulpmiddelen te gebruiken om jouw hersenen opnieuw te trainen om symptomen te verschuiven.

Ik hoop dat we het er allemaal over eens zijn dat het reguleren van het autonome zenuwstelsel niet zo eenvoudig is als drie keer per dag met je hielen op de grond stuiteren! Maar ik hoop dat we het ook eens kunnen worden over het feit dat de gezondheid van het zenuwstelsel op de lange termijn dagelijkse zorg en oefening vereist.

Sommige dagen hebben we misschien meer ondersteuning nodig dan andere, maar over het algemeen is het opbouwen van een dagelijkse mindbody-routine een uitstekende manier om veerkracht en genezing te cultiveren.

Gebruik deze oefening om je genezing van chronische vermoeidheid, postvirale vermoeidheid, angst/paniek te ondersteunen.

somatische hulpmiddelen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Het is uiterst nuttig op momenten van:

  • een psycho-emotionele / fysieke / fysiologische trigger
  • overweldigen
  • hyperopgewekte “buzz” in lichaam en geest
  • fysieke angst/paniek

Laat me weten hoe deze somatische hulpmiddelen aanvoelen!

Beste hulpmiddel om Herstel te starten video

Hoe ons verbinden met onszelf? De lichaam-ziel connectie. Deel 1aaa video

Oordelen het hulpmiddel om jezelf te kennen

Trauma en traumazorg in Europa

Neem een abonnement op deze artikels en video’s

Melanie Tonia Evans 3 sleutels tot bloei na narcistisch misbruik. video

De narcist sleutelpersoon in je leven. (video)

Traumaverwerking: de meest gestelde vragen

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees